kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Зазимяване,каравана-кемпер
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gogo.ko
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 10:30 am    Заглавие: Зазимяване,каравана-кемпер Отговорете с цитат

Моля всеки да сподели какви мерки взима през зимния период ,аз вече сложих кутия с гранули против влага на BISON,има такива и на CEREZIT.Мисля към ноември да опаковам цялата каравана с едно чергило.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 10:45 am    Заглавие: Re: Зазимяване,каравана-кемпер Отговорете с цитат

gogo.ko написа:
Моля всеки да сподели какви мерки взима през зимния период ,аз вече сложих кутия с гранули против влага на BISON,има такива и на CEREZIT.Мисля към ноември да опаковам цялата каравана с едно чергило.

Ами ние източваме резервоарите с водата и евентуално слагаме вентилаторна печка на минимална температура(5градуса С) за да не мръзна прекалено кемпера. еди за караваната не сме прилагали такива неща, но и тя беше по-старичка та не я глезехме.
superMAX

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 5:51 pm    Заглавие: Re: Зазимяване,каравана-кемпер Отговорете с цитат

loveforever написа:
gogo.ko написа:

Ами ние източваме резервоарите с водата и евентуално слагаме вентилаторна печка на минимална температура(5градуса С) за да не мръзна прекалено кемпера. еди за караваната не сме прилагали такива неща, но и тя беше по-старичка та не я глезехме.
Ако има разлика в температурите (външна и вътрешна) е предпоставка за кондез и влага. Най-добре е да'' изстине'' целия кемпер и трябва много внимателно да се източат всички води. Според мен колкото и да се източва винаги остава вода в системата колкото да направи беля. Аз го зазимявам като източа резервоарите и после пускам помпата да засмуче силен концентрат за течност за чистачки или спирт. После се взима проба от мивката и душа в банята в една чашка и се слага в фризера за експертиза. Very Happy Но това е само ако не се ползва кемпера целогодишно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Нед Окт 05, 2008 6:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз до сега съм зазимявал каравана,но нищо особено.Укрепвам я със стойките,завиване на теглича ,източване на резервоарите.Помпите ги пускам за момент без вода,да искарат това което е в тях.Ако остане малко вода в резервоара не е толкова страшно,има на къде да се разшири при замръзване.Но ,в по малки ,тясни места може да направи беля.Не я завивам,мисля ,че ще и е по вредно,но при голям сняг винаги го събарям на другия ден от покрива.
Това с течноста за чистачки е добра идея,химическата тоалетна беше заредена от Холандия с такава като я купих.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
baki
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: варна

МнениеПуснато на: Сря Окт 08, 2008 6:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята за завиване с чергило е добра ,ако плата е дишащ,в противен случей се задържа влага и се появява мухъл.Най добър вариант е покрит и сух гараж. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tania i Ivan

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Сря Окт 08, 2008 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пролета като купихме нашия кемпер ми беше жал да стой на слънцето и дъжда, а и като си го представих заринат в 1м сняг.... Запретнахме ръкави и с бащата на Таня спретнахме навес- гараж. В момента съм на тема завеси от венил/брезент за "врати".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 13, 2008 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гошо, какво зазимяване бре, ние мислехме не тоз другия уикенд да ни водиш за риба ;-) . Я какво временце е вънка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
стефко пъргавелов

МнениеПуснато на: Пон Окт 13, 2008 7:31 pm    Заглавие: зазимяване Отговорете с цитат

Какво зазимяване бе хора. Няма да спираме. Напълваме резервоара с водка против замръзване. Утре 14.10.08 заминаваме за София и ще използваме циганското лято. Белким срещнем и някои от форума.
Върнете се в началото
gogo.ko
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Окт 16, 2008 7:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ls1 написа:
Гошо, какво зазимяване бре, ние мислехме не тоз другия уикенд да ни водиш за риба ;-) . Я какво временце е вънка.
Точно за 15 мин. сам готов за подвизи Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
baki
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Окт 16, 2008 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Та за каква риба става въпрос?
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Окт 16, 2008 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Баки, аз лично ще съм за мръвки :-).

Само дано е хубаво времето! Че за нас вероятно това ще е закриване на сезона.
gogo.ko
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Окт 16, 2008 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама как бързо ме нави Марти! Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
baki
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Окт 16, 2008 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе то рибата ще е само повода май Laughing Дано времето не ни изиграе лоша шега
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Пет Окт 17, 2008 7:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега засега добре го дават времето. Аз от хладно не се плаша, но вятър или дъжд вече ще е проблем.
kaloyan
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Европейския съюз :-)))

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Открих нетоксичен антифриз за водопроводната система на кемпъри, каравани и яхти - Winter Ban -100. Има го при www.zampetas.gr

Предпазва система от замръзване, от развитие на микроорганизми и алги (зеленясване). Опаковката е 3.78 литра. При разреждане 1:3 предпазва до -17.8 С. Цената му е 19 евро.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща
Страница 1 от 11

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети