kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Нед Мар 04, 2012 11:55 am Заглавие: ГТП - Годишни технически прегледи
Не видях тема за годишни тех. прегледи за кемпери и затова реших да пиша тук.
Миналата седмица минавах преглед и каква беше изненадата , като взех документите: Прегледа е за 6 мес. - питам защо? Отговора беше , че системата така го вади, въпреки че е М1.От тази година и специалните автомобили(каквито се водят кемперите) над 10 години ще минават 2 пъти в годината
Честито на всички , които им са над 10 години
По закон и за караваните е така - над 10г. на 6 месеца ГТП, но не във всички пунктове се спазва това правило. Този закон не е от вчера, поне от няколко години е. _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Съб Мар 10, 2012 12:18 am Заглавие:
Милчо ,наредба 32 е от доста време,но това е от последните и промени ,които са в сила от1.1.2012г.Специалните и ремаркетата на 750кг.и над 10г. са от тази година на 6 месеца.Специално караваните си бяха на 1 г. до сега.Ето я наредбата 32,чл.29 е интересния :wink:
http://www.rta.government.bg/n_uredba/nH32.pdf
Има подобна тема,която засяга и кемперите ,но е в раздел Каравани,ГТП на каравана.Като я погледнах,когато е започната 2008г.пак имаше период в който караваните бяха 6м. ,после ги върнаха на 1г.
Просто ги мързи да дефинират кемпера като такъв в закона. Затова са ни вкарали при специалните автомобили - линейки, пожарни, автокранове и подобни. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Никъде в талона на моят кемпер не пише "Автомобил със специално предназначение". Пише "Лек автомобил". Минах преглед миналия месец и ми дадоха за 1 година, както според мен трябва да е, и си е. Ама съм завеян забравих да питам за газовото как стои въпроса с прегледа, сега пак ще трябва да се занимавам. :-) _________________ Поли и Мишо
Митко, съгласен съм, така е по зкон, но този член беше същия и предишните години. Но. За караваните например, моята като беше регистрирана в Пловдив минаваше на 6 месеца ГТП, а и други колеги в Пловдив караваните им ( говорим за над 10г. и над 750кг.) минават на 6м. Моят ГТП сега е на 2г. - 88г. , 900кг. Така, че и за кемперите може на 1г. според зависи от много фактори. но ако се гледа стриктно закона и ние ще сме на 6м. както е било и преди. _________________ M&M - Мими и Милчо
В наредбата както казвате е упоменато на 6 месеца.Но и Vic е прав сезона е май-септември.През другото време като не го караш за какво да се набутваш.Друг е въпроса ако го направят пак както едно време да не може да се минаваш закъснял преглед без санкция от кат.Не мисля да пълня касичката на някой държавен служител в министерството на транспорта за поредните бонуси.
Сезона е края на март- края на ноември поне. Това ако не се карат ски. Тая година даже до 15 декември беше топло. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Нед Мар 11, 2012 1:14 am Заглавие:
gabroveca 2604 написа:
Митко, съгласен съм, така е по зкон, но този член беше същия и предишните години. Но. За караваните например, моята като беше регистрирана в Пловдив минаваше на 6 месеца ГТП, а и други колеги в Пловдив караваните им ( говорим за над 10г. и над 750кг.) минават на 6м. Моят ГТП сега е на 2г. - 88г. , 900кг. Така, че и за кемперите може на 1г. според зависи от много фактори. но ако се гледа стриктно закона и ние ще сме на 6м. както е било и преди.
Милчо,коя година ти е бил прегледа на 2г.,като си я регистрирал в КАТ,да така е от там дават преглед на 2г.,но след това на 1г.Преди години имаше на 6м. ,но после го върнаха на 1г.за
над 750кг./кат.О2
За кемперите сега няма как да зависи от други фактори,ако пише специален. :wink:
Колегата Primaxm,при теб си е нормално защото ,си ре
гистриран ЛЕК АВТОМОБИЛ ,както и аз ,за това е на 1г. :wink:
За караваната ще стане както казва Vic,правя и май месец преглед и гражданска за 6м. и после пак в бокса.Кемпера го оправих за цялата година с гражданска отговорност
Последната промяна е направена от MITKO70 на Нед Мар 11, 2012 11:20 am; мнението е било променяно общо 1 път
Първи ГТП при първоначалната регистрация на 14.12.11г. в КАТ Добрич за 1 год. води се специален. Догодина ще видим. ДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЛГА ЗИМА доста рових докато намеря документите на кемпера бях ги забутал.
Ами те нямат много избор май вече с този контрол. Гледат талона, попълват, той компютъра им вади за колко време е прегледа.
Аз трябваше в края на октомври да мина, но пропуснах. Сега като мина в края на май и таман до декември ще изкарам. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 10, 11, 12Следваща
Страница 1 от 12
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети