kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Гърция през септември

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vasil7011

Местожителство: BG- София

МнениеПуснато на: Вто Ное 27, 2012 7:06 pm    Заглавие: Гърция през септември Отговорете с цитат

След две годни с каравана,накрая и ние посетихме северна Гърция.По точно селцето Олимпиада.Бях проверил маршрута от google map и почти го бях назубрил наизуст ,за да не се изложа пред жената и тъста.Понеже нямаме GPS ползвах GSМма на детето,който има някаква навигация, но картата май беше остаряла.До Солун пътя го знам наизуст,но нашият маршрут при гр.Серес се отклонява за Аспровалта посока Негрита. Понеже съм назубрил маршрута знам, че на третата отбивка от пътя трябва да завия на дясно към Негрита. Всичко е по план, стигаме отклонението има и табели,аз съм доволен, но GPS не спря да говори продължете направо,след кратки преговори на къде да продължим аз завивам както съм си научил пътя.И се започна едно повтаряне на GPS при първа възможност обърнете обратно,добре че от време на време забива та млъква, дедо /така казвам на тъста/ почна да ме бъзика ,че тая е отишла на обяд.Подминаваме табела за Нигрита и всички сме спокойни на прав път сме.Следва град Терми, Скепасто,и други, които не знам как се произнасят.И като се започнаха едни баири край няма.На места първа втора на колата и се видя нанагорно,но се справи.Целта е селцето Врасна или както там се казва.Пътя от всякъде планина тесен,на едно място във Врасна имахме чувството че минаваме през двора на къщите.Добре че не срещнахме насрещно движение.Толкова бяхме напрегнати ,че никой не се сети да снима. Еле показа се и морето,та се успокоихме.Олимпиада се намира след Ставрос пътя минава покрай морето,също има баири , но е широк и се кара много лесно.Над селцето има стара крепост където е било старо селище.Олимпиада е родното място на Аристотел,а в центъра има и паметник.

Намирам плажа, който съм си харесал от google map казва се ТОТО има и табела .Слизаме по оказаната табела и се озоваваме на плажа.Пуст празен има няколко изоставени каравани и още повече палатки.Плажа е един не много голям залив от двете страни на който започват горички.

В другия край по далечния имаше български кемпер. Заприказвахме се с колегите семейство от София, но при тях нямаше удобно място за нас.Бяха много отзивчиви казаха ми от къде да си наливам вода,и че тук няма проблеми да се къмпира. Има едно заведение на плажа с около 50 маси и шезлонги и чадъри, но празни,все пак е 17.09.сезона е към края.Питахме човека дали може да спрем с караваната. Оказа се , че няма никакъв проблем само да не е на паркинга на заведението.Харесахме място така, че да не пречим на заведението хем да не сме и много далече от него.Все пак за първи път сме в Гърция,исках да има и хора на около нас.
Разгъваме и се разполагаме на едно равно място точно преди пясъка.Красота пред нас няма никой,само плажа,морето и ние.В далечината се вижда и остров Тасос.

На другия ден разходка по плажа да разгледаме какво става , какво има, как е водата.Никакви водорасли кристална вода,все още топла става за къпане.По средата на плажа гледам заредени 6-7 въдици и веднага отивам да видя какво са хванали. Рибара се оказва един дядо които говори само гръцки,от което разбрах само октоподи,кефали нищо друго. Стръвта му беше като кюспе с захранка,а на крайя на линията имаше много куки вързани една до друга. Аз като рибар бях чувал за прословутите заргани как се ловят на бял червей на бомбарда и се бях наточил за тях.Проблема беше че не бях виждал какво представлява тази прословута бомбарда. Така и не можах или нямах време да си намеря в България.И във кварталния риболовен магазин една лелка заместваше и не знаеше изобщо за какво става дума.Знаех само как трябва да монтирам линията,и че вместо бомбарда може да се сложи булдо. За моя изненада още с първото замятане и закачих зарган.

На другия край на плажа гледах колегата с кемпера под едни дървета,а на брега въдици,хвърля вади по цял ден.Реших да видя какво лови и има ли бомбарда. Направо ме изненада с улова си. Сутрин лови заргани,а от обед се гмуркал за октоподи. Почерпи с октопод уловен от него,показа ми бомбарда даже ми подари една, абе страхотен пич.Идвал си редовно тук на това място и бил много доволен,условието за спокойна почивка е да се идва извън сезона.От началото и средата на май гърците идвали и в цялата горичка си правели градче от палатки с улици и номера.И наистина на места имаше широки пътеки отстрани ,на които имаше камъчета,според мен даже бяха варосани, които образуват нещо като улици.Следобед ни валя проливен дъжд с гръмотевици и бая силен вятър.Вадата за- почна да минава под караваната и през форселта,такъв силен дъжд ме вали за първи път.Продължи около два часа всичко стана във вода,по плажа се спускаха вади с вода.Когато спря да вали се появиха дъги.Никога не бях виждал две дъги една до друга,беше красиво.

Цяла вечер духаше много силен вятър на пориви ,за наш късмет нямах ме никакви поражения по форселта и караваната.
На сутринта и вятъра утихна, времето се оправи , изгря слънце и решихме да се разходи ме до Олимпияда и да си заредиме запасите с вода.

Така неусетно мина почти една седмица на брега на морето,в спокойствие и релакс. Вечер особено беше красиво да си пиеш пиенето на свещи ,да си гледаш звездите и да слушаш шума на морето.

Колкото и да не ми се иска да призная , но тук си изкарахме в пъти по добре отколкото на любимия ни къмпинг Юг.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ilkomuhata
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 27, 2012 7:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво bbravo caravan
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Ное 27, 2012 9:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ме изкефихте с този пътепис още повече сега на това студено време. Направо се пренесох так и се размечтах fisherman sunbathing hawaii swimming tent bbq
AlbenaAlex
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 7:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много навреме написан пътепис, спомних си лятото и се размечтах.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
kalinntv

Местожителство: BG,Sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 9:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да споделиш,мястото на което сте били,платен къмпинг ли е,или плаж,където къмпирането е свободно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Sherifa i Buba

МнениеПуснато на: Сря Ное 28, 2012 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво колега, страхотно се изкефих. Аз доколкото разбрах сте къмпирали свободно.
Валя и Боян
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: BG Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2012 7:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Септември е идеален. Направили сте хубава почивка. Няма жеги, водата е топла, тихо, спокойно, никаква навалица и риболовът върви. Заразително ни показвате пътя за предстоящи пътувания. Благодарим ви!
vasil7011

Местожителство: BG- София

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2012 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Плажа е свободен за свободно къмпиране,няма бани и тоалетни.Също така няма и вода на самия плаж,но ако се разбереш с собственика на бара може да наливаш вода от бара и да ползваш тоалетната на бара.Човека е направил и душове за клиенти на бара но водата и тока за бара се захранват от генератор и хидрофорна помпа. Ние вода си наливах ме от пристанището на селото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
jororib
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Ное 29, 2012 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много приятен и интересен пътепис, оправи ми мрачния делник и ме зареди много положително.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
dionisiev

МнениеПуснато на: Вто Яну 22, 2013 5:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво Васко, завиждам ти благородно, най вече за зарганите! Направо ме учудваш, а ние тук се мъчим на някакви костури!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети