kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 10:43 pm Заглавие: Рекострукция на Volkswagen Westfalia LT Sven Hedin
Дойде момента да доразвия и започна да реализирам идеите зародили се в темата- Разни идеи и уникални творения от Направи си сам. Времето не е със мене и вече трети ден отлагам първата копка, но поне имам вече категорично решение за реконструкцията на леглото в алковена. Леглото ще пада до нивото на волана с размери 180/140см.
Благодаря на kacho за линка, който маи ми даде искрата и се извинявам, че прекалих с писането в темата му. По усмотрение на Администратор може да премести мненията ми в тази тема.
Кемпера вече е отворен и днес смених дясната седалка, която влезна малко на магия но вече е факт.
Основната цел на смяната е свиването с едно движение до това положение.
Съмнявах се, че ще успея да я събера влезна на милиметри от двете страни.
Следващото препятствие което трябва да решавам е как да елиминирам волана. Да да много ми пречи, първия вариант е да го направя чупещ, което не ми решава напълно проблема. По добре да го махна, че за какво ли мие Това ще е готино. Паркирам, свалям волана за да си разпъна леглото и като тръгна на разходка си го нося с мен
Ако вкарам малко технологии от Формула1 ще е най добре, та помагайте, как във формулата си свалят воланите като тик-так копчета.
Волана го оставям за по късен етап защото при започнатото обезкостяване май изскочи по сериозен проблем Тази греда не съм предполагал, че я има така беше маскирана, че като я открих изпаднах в шах.
Това може да се окаже непреодолимо препятствие за реализиране на идеите ми. За да се осъществят трябва да я махна, а дали няма да отслаби конструкцията на буса. Така както я гледам не е само носеща конструкция на леглото. Заварена е между двете колонки който са зад вратите. Ако беше носеща за леглото можеха да я хванат с видии за страничните греди, нямаше така старателно да е заварена за колонките. Както се развихрих днес май нещата са необратими.
Няколко са причините който ме подтикват да започна тази реконструкция.
- Леглото над кабината не е функционално ( кошмарно за използване) а и аз маи си имам фобия от малки пространства. Няма да забравя на джулая се качих да спя горе, към 3часа изскочих като торпила от буса. Имах чувството, че се задушавам, легнах си отвън на теферич в спалния чувал, нямаше и пет минути след като закопчах чувала и ме хвана същото чувство на задушаване. Като почнах да ритам докато не си освободих краката не ме отпусна.
Това ми се случи за първи път в буса, след този случаи съм спал два пъти горе но с глава до отворения прозорец. Нямаше проблем
-Кемпера ще го ползвам повечето като каравана, стационарно така, че като си разпъна леглото в кабината ще ми е много удобно за качване и слизане от него. И без това е достатъчно малък и като не използваш кабината става доста тесничко.
-Др. причина, като махна леглото ще мога в кабината да се изправям и ще бъде лесно преминаването в караваната част, а не като сега свит на 4. За тава ще ми пречи тази греда, не е задължително да я махам но без нея ще е много добре.
Тая греда според мен не трябва да я махаш, а да намериш начин да я ползваш. Ако успееш да измислиш легло някак захванато за нея ще е много добре.
Леглото дори да стои над волана пак ще има достатъчно въздух отгоре си, мисля че не е добра идея да се пипа волана. Може би ако подмениш волана с по-малък диаметър и по плитко слизащи към центъра спици ще спечелиш няколко сантиметра, като гледам как му е ъгъла, но пък ще въртиш по-трудно.
Според мен трябва малко да изясниш какво правиш, аз лично не съм съвсем наясно. Дай някаква примерна картинка, схема...да имаме отправна точка. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Леглото както го виждаш трябва да слезе долу да опре на волана (ако го няма волана ще легне на таблото което ми е здравата точка, метално е и здраво.) Вижда се на първа снимка- волана стърчи 12см. над таблото, ако не го махам трябва да правя някаква конструкция на таблото където ще легне леглото.
Гредата е от долу на леглото това облеченото в кафява кожа, освен за лос за коремни за др. няма да ми служи.Когато е прибрано леглото горе(ще се сгъва като сандвич на 2 по 70см.и ще приляга към челната страна на надстройката.) Долу зад седалките имам здрава основа където да стъпи леглото така, че гредата ?????????
Доколкото разбрах горе ширината е 1.60м, долу е 1.80 и това е една от причините да искаш да смъкнеш леглото долу, да можеш да спиш напреки. Как легло което долу е 1.80м ще го качиш горе в покрив 1.60м? _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Доколкото разбрах горе ширината е 1.60м, долу е 1.80 и това е една от причините да искаш да смъкнеш леглото долу, да можеш да спиш напреки. Как легло което долу е 1.80м ще го качиш горе в покрив 1.60м?
Под матрачната рамка 1ви вариант-рамка от профил20/20 с пълнеж от фибран най вероятно о ребрена вътре облечена в 4мм. МДФ.
2ри вариант профил 10/10 и МДФ 10мм.
Рамката ще бъде 160см. долу не съм решил още как ще се разширява от двете страни с по 10см има няколко решения но да стигна до тях.
Още малко пояснения. Може би са за мен аз сам да се обеда че този таралеж който си????? ми е необходим.
Лятото горе долу 5месеца поне3 пъти в седмицата спя в кемпера което не е малко и мисля, че си заслужава тоя целия ремонт.
Не съм обеден, че моята надстроика е така оребрена, др. модел е.
Лятото си бях играл със силен магнит да открия гредите, по никакъв начин не си издават присъствието. Ако има такова оребрение тази греда си заминава директно, но обикновено акото мирише в кукуто .
Др. вариант е да е вдигна до тавана.
Пуснато на: Пон Дек 24, 2012 3:48 pm Заглавие:
Мисля че гредата е носеща и че не трябва да се маха. Евентуално би могло да се смени с трапецовидна, минаваща под тавана на надстройката.
За леглото - в голям филм си се вкарал с тези идеи. Лично аз не виждам смисъл да се прави нещо "частично", което да се вдига нагоре, а когато е долу с нещо друго да се доснажда ( ако правилно съм схванала идеята) Освен това всички тези механизми за вдигане на леглото от една страна тежат, от друга малко да има измятане или нещо ако не са добре напаснати и така може да заклинят, че да нямат мърдане.
Затова си мисля че би било по-практично леглото да се сглобява от отделни части. Ако се пътува интензивно това би било трудоемко и досадно, но при положение, че кемпера ще се ползва предимно стационарно това ми се струва ,че няма да е така дразнещо. За целта могат да се направят плоскости ( 3 или 4 парчета ), които когато не се ползват да стоят изправени зад една от предните седалки( примерно шофьорската или другаде) , а когато трябва да има легло се подреждат една до друга върху специално направени за целта репери. Отгоре се подреждат дунапреновите възглавници, които може когато не се ползват да се прихващат в алковена с колани, за да не пречат и готово.
Също така за волана - това да се маха не ми се вижда особено добра идея. _________________ Магия в лилаво
Колега ако надстройката на кемпера е от стъкломат то тази греда която подпира леглото е част от конструкцията на кемпера, според мен е необходима и не е добре да се махне.
Този винкел е сложен, когато това чудо е правено на кемпер. Принципно трябва да върви по тавана.
Аз на твое място ще направя следното - ще укрепя гредата на височина по колонката и през тавана, както е на оригинала, който ти си снимал. Препоръчвам ти ако можеш да е с неделим елемент, който го сгъваш с около 10-15 мм. допуск на сгъване навътре. Така, като го завариш и конструкцията ще е под натиск и си ОК. Не знам да ли ме разбра?
Направи си една кутия от кадастрон и го укрепвай със сламки ще видиш къде и как се гъне.
Мисля че гредата е носеща и че не трябва да се маха. Евентуално би могло да се смени с трапецовидна, минаваща под тавана на надстройката.
За леглото - в голям филм си се вкарал с тези идеи. Лично аз не виждам смисъл да се прави нещо "частично", което да се вдига нагоре, а когато е долу с нещо друго да се доснажда ( ако правилно съм схванала идеята) Освен това всички тези механизми за вдигане на леглото от една страна тежат, от друга малко да има измятане или нещо ако не са добре напаснати и така може да заклинят, че да нямат мърдане.
Затова си мисля че би било по-практично леглото да се сглобява от отделни части. Ако се пътува интензивно това би било трудоемко и досадно, но при положение, че кемпера ще се ползва предимно стационарно това ми се струва ,че няма да е така дразнещо. За целта могат да се направят плоскости ( 3 или 4 парчета ), които когато не се ползват да стоят изправени зад една от предните седалки( примерно шофьорската или другаде) , а когато трябва да има легло се подреждат една до друга върху специално направени за целта репери. Отгоре се подреждат дунапреновите възглавници, които може когато не се ползват да се прихващат в алковена с колани, за да не пречат и готово.
Също така за волана - това да се маха не ми се вижда особено добра идея.
Точно така др. идея. Може да няма механизъм който може само ядове да създава а леглото да е от четири елемента. Така го бях запланувал но сега с помощта на loveforever ми се изясняват нещата.
ДВАТА ЕЛЕМЕНТА КАКТО СЪМ ГИ ОПИСАЛ ПО ГОРЕ + ОЩЕ ДВА САМОТО РАЗШИРЕНИЕ.напречно на другите От двете страни по 10см.като носещи греди допиращи се плътно до предните врати носещи тежестта на цялото легло стъпващи от пред на таблото, а от зад както казах зад седалката имам здраво конструкция.
Всичко това съм запланувал да се прибира на рафт от 35см. точно над огледалото; сенниците на предното стъкло, там няма да пречи по никакъв начин
От предното стъкло до тавана имам 80см. или от сенниците 75. - 5см. за рафта, полица не знам как точно да го нарека и от там нагоре във вертикално положение сандвича от двата елемента -2 подматрачни плота по 3см+ два дунапрена по 10см максимум да стане 35см .
Не съм решил още как ще ги фиксирам във вертикално положение но тази греда като я вдигна до тавана може да свърши работа.
Работата маи върви към финализиране на проекта.
Да ти кажа честно ако леглото се подпира отпред на таблото и отзад някъде около пейката не виждам смисъл от тея 10см уширения. Мисля че 10см спокойно могат да ти носят главата и петите само откъм матрак по-широк. Ако пък държиш да има уширение може би е по добре да не са две по 10см от двете страни, а едно в средата 20см, както е при разтегателните домашни маси. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
За да стане пълна картината трябва да добавя, че ще правя изолационни панели за прозорците, за сега има 2 варианта
1ви- фибран 2см. в сандвич от 4мм. МДФ за декорация.
2ри- панел от тия дето използват за ПВЦ дограмите( не знам как се казват) покрит от вътре с корк- но няма да го залепвам защото
Втория вариант ми допада повече мисля, че ще е по устойчив на механични увреждания.
Подматрачната рамка трябва да изолира максимално от температурата под нея.
Тези подматрачни платна ако мога така да ги нарека (ново заключение) няма нужда да са с метална рамка.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Следваща
Страница 1 от 10
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети