kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 8:05 pm Заглавие:
при мен двигателния си е на фабричното място отпред, а караванния под шофьорската седалка, принципно на двигателния нищо му няма да е на студено защото е зареден напълно, караванния е добре да е на топло защото от студа капацитета пада, а и в изтощено състояние намалява гъстотата на електролита и има риск да замръзне и да се повреди
Регистриран на: 09 Юни 2010 Мнения: 551 Местожителство: BG Стара Загора
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 5:31 pm Заглавие:
За акумулаторите - що си мисля: добре ще им е да са свалени и прибрани на плюсови температури и ако седят повече от месец една гимнастика - разряд-заряд ще им дойде добре. _________________ Никога не пресмятай парите които минават през ауспуха!На тяхно място идват впечатления и спомени - това е богатство на душата!
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 11:38 am Заглавие:
ОК - зимен кемпер, искам го да е 4х4. _________________ Никога не пресмятай парите които минават през ауспуха!На тяхно място идват впечатления и спомени - това е богатство на душата!
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 7:37 am Заглавие:
Сложих зимните гуми и опаковах отделението за газовите бутилки с фибран. Отиде повече фибран, отколкото за една гарсониера . Направих и отвор под седалката за да влиза топъл въздух при газта. _________________ "Не бива да се дава подкрепа на глупци" - В. Левски до Л. Каравелов, 25.08.1872 г.
Пуснато на: Чет Яну 03, 2013 6:29 pm Заглавие:
ogromnii написа:
4х4 за какво служи? за по-висок разход или за нещо друго? аз искам само зимни гуми (затова си и купих )
Ето го 4х4 - вътре има 3 лоста, единия като го дръпна - спира, другия лост пуска напред с 5 степени и назад, третия кара предните колела да не се търкалят на празно ами да се напънат и те в дърпането и още да намали скороста два пъти и да тегли по яко.
Уви, кемперът ни, не е толкова оборудван. _________________ Никога не пресмятай парите които минават през ауспуха!На тяхно място идват впечатления и спомени - това е богатство на душата!
Пуснато на: Чет Яну 03, 2013 6:42 pm Заглавие:
Зимното в самоходната ни къща е само това -
Предни - теглещи.
И още бутилката с газ се вади и слага от вътре, като е студено, отваряме вратичката. Ама щяло да има газ, ми то у дома бутилката седи под котлона и до сега всичко е ОК.
Пробвахме на студ. Вътре е топло, но водата след мивката замръзна още на първия завой на маркуча под пода, а крана дето да я спира към мръсния резервоар и пуска директно - се спука....
Сменен е - а кемперът е зазимен под навес.
За 8ми март, обещах на Валя пътешествие! Нали няма да е много студено,а? _________________ Никога не пресмятай парите които минават през ауспуха!На тяхно място идват впечатления и спомени - това е богатство на душата!
След като обявиха, че 09.01.13г в Добрич ще е много студено, което си личеше вечерта, реших да пробвам печката как ще се представи.
Бутилката ми е стационарна (като тези на колите с газово, не знам как се казват) така взех кемпера, поставена е от долу извън купето, без никакви изолации. Заредена газ през август на 3/4 пълна.
Пуснах печката в 19часа и след проверка в 22ч. при температура -12градуса, печката си работеше нормално и я оставих. На сутринта при -17градуса ме изненада с нормална работа.
Нямам опит с газови уреди при такива температури но от това което прочетох тук във форума, не очаквах да работи. Споделям само опита нямам намерение да правя експерименти в реални условия.
Възможно е да няма проблеми защото е легнала, а и на 3/4 пълна, изпарява от по-голяма площ в сравнение с изправена домашна бутилка. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
До сега работеше една конвенционална печка на 700вата и в кемперната част е 20градуса а поставените шишета с вода в краката на шофьора и от пред на таблото си замръзнаха. Основно студа идва от пода и стъклата на кабината. В проекта ми за реконструкция това трябва да се елиминира, само нещо зациклих.
За стъклото трябва да си ушиеш ей такова, но от подходяща за зимата изолация.
А пода можеш да облепиш с нещо такова, това е снимка от ремонта на Стоян. Микропореста гума с алуминиево покритие.
Аз лично мисля в един момент да облепям пода отпред, само че за звукоизолация, не заради температурата. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети