kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Каква температура да очаквам от печката ?
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Кожухаров

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 9:16 pm    Заглавие: Каква температура да очаквам от печката ? Отговорете с цитат

Здравейте колеги , тази седмица прекарах 3 дни с каравана в планината на сняг и червено вино в Буйновци . Много красиво и вълнуващо преживяване , но и доста проблеми се оказа ,че имаме за разрешаване по караванката . Навън температурата не падна повече от -5 градуса ,но печката не успя да стопли повече от +15 ,наложи се от време на време да оставям да работи фурната с отворена врата .Доста дупки се оказа ,че има по пода - отдушници предполагам , запушвате ли ги през зимата ? Печката е от 86 година ,,Carver Caravelle M 1,86 кв ,без вентилатор,караваната е английска .Бутилката ми е 14,5 литра и след 24 часа ползване почна да се заледява ,възможно ли е 10 литра газ да свършат за толкова малко време ? Колко разход на газ трябва да очаквам за тези киловати - по спесификациите пише 50- 170 гр/час, това литър за 3 часа ли е ? Проблем ли ще е да заменя бутилката с нашите 27 литрови с червен редуцир вентил - така по-лесно ще я сменям по газ станциите и ще избегна проблемите с зареждането на сегашната. Споделете моля Ви вашия опит за пребиваване в каравана през зимата.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3689023283979.113737.1827137125&type=3
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана MSN Messenger
марци

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей колега не разбрах от каде си ? За печката мися че нее нормална тази температура ,а разхода е такъв може да ползваш БГ бутилко ,като след червения винтил сложиш този от караваната и става .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bestbg

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз сега това се опитвам да засека като разход, но при външна температура -3 в караваната след час и малко стана 22 градуса печката е trumatic и незнам за вентилатор, но при шкафчетата и долу при пода ми се струваше доста хладно. къде гледаш как и дават разхода. 12ч и 3кг и има още, но не знам за колко още.. бутилката външно почваше да замръзва незнам това какъв признак е
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
kaloyan
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Европейския съюз :-)))

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bestbg написа:
незнам това какъв признак е

На бутан газ ! :wink: Ако използваш пропан през зимата няма да имаш проблеми ! Very Happy
bestbg

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 10:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз все си мислех че са пропан-бутан Smile последно като сипах беше 3.3лв/кг в газком и я мерят на кантар. Къде сипват само пропан , къде само бутан? и как да разбера каква са сипали?
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Пон Яну 28, 2013 11:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bestbg написа:
аз все си мислех че са пропан-бутан Smile последно като сипах беше 3.3лв/кг в газком и я мерят на кантар. Къде сипват само пропан , къде само бутан? и как да разбера каква са сипали?

Така е ,само пропан бутан се зарежда,обаче тази цена на кг.,направо е ....
скоро не съм зареждал на кантар,то на литър идва по добре Rolling Eyes
Предлага се само пропан -бутан,чист пропан, заменяха пълно -празно в Хидролифт,но сега незнам.
ТРЮМА СИ Е ТРЮМА,за английските не знам колко горят ,топлят,но и всяка печка си е индивидуално,според техническото състояние :wink:
Разхода го има на табелка в основата на печката или в интернет :wink:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Кожухаров

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bestbg написа:
къде гледаш как и дават разхода. 12ч и 3кг и има още, но не знам за колко още.. бутилката външно почваше да замръзва незнам това какъв признак е

Гледам разхода в сайта на Трума,моята е английския аналог на Трума.Според мен щом разхода е солиден ,трябва и да топли солидно,оставям я да работи непрекъснато .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана MSN Messenger
dimi dimov

Местожителство: novi pazar

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 8:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Газта почва да мръзне осезаемо малко след половината!Щом фурната ти работи си мисля,че не точно това е проблема.Ако печката ти има нещо общо с познатите нам "Трума",то значи,че има две горелки,едната е пилотната(поддържаща)а другата е тази която всъщност топли по-сериозно.Не изключвам варианта да ти работи само пилотната,която заблуждава,че печката си работи.Аз лично съм имал този проблем на две печки.Пак казвам ако е такава каквато си мисля.Същата каравана и печка има мой приятел и смело мога да кажа,че става баня и при по ниски температури с обикновена газ,дори се налага да я намаля,че не се диша като е на макс.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
bestbg

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 8:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

един познат е с английска каравана. Ако днес го засека ще го питам, но той май зимата не я ползва(ползва я на 220V).

Къде в София дават на газостанция да се сипва че тази цена не ми харесва. Сега се сетих че лятото сипвах на 2.5кг. Тогава газта беше 1.28л сега е 1.38л а е с почти 1лв за кг разликата Twisted Evil

P.P. направи ми впечатление че на моята като я запаля виждам огънче само от лявото прозорче (а има в двата края) да не би другото да е както казваш втора горелка ? Smile довечера след работа май ще оглеждам Very Happy
Върнете се в началото
Detebg

Местожителство: с огромно удоволствие....Шумен

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 9:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте. Да използвам темата,и аз да питам нещо.
Понеже и на мен веднъж ми замръзна бутилката,но беше под -10гр.,имам идея да вкарам една бутилка вътре при такива температури...дали ще е проблем някакъв?????,как мислите???
Иначе печката ми е Трума с вентилатор и вътре е баня докато не замръзне бутилката.
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 10:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bestbg написа:
един познат е с английска каравана. Ако днес го засека ще го питам, но той май зимата не я ползва(ползва я на 220V).

Къде в София дават на газостанция да се сипва че тази цена не ми харесва. Сега се сетих че лятото сипвах на 2.5кг. Тогава газта беше 1.28л сега е 1.38л а е с почти 1лв за кг разликата Twisted Evil

P.P. направи ми впечатление че на моята като я запаля виждам огънче само от лявото прозорче (а има в двата края) да не би другото да е както казваш втора горелка ? Smile довечера след работа май ще оглеждам Very Happy

Прозорчетата са две,защото е предвидена да се прави ляв и десен монтаж на крана,горелката :wink: ,нормално е да го виждаш само в едното до крана.
Много ме учуди тази цена на кг.,битовата газ бе трябвяло да е малко по евтина или бъркам Confused В неделя ходих на Бояна да заредя,но бяха ревизия и се наложи пак на литър да напълня.По принцип е забранено на колонките да пълнят бутилки,но има :wink:
Аз зареждам на разклона за Овча купел 2,щом завиеш от Околовръстен път в ляво.Малки БГ бутилки обаче вече не пълнят.Хубаво е да е празна бутилката и да се внимава колко се сипва,да не се препълни Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
bestbg

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 11:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

така както чета правилно съм усетил че като замръзна бутилката и стана все едно по-хладно в караваната. Вече ще ги гледам какво пълнят и как. Бутилката е ето такава http://www.ebay.co.uk/itm/Used-empty-5kg-Propane-or-6kg-butane-gas-bottle-suitable-for-European-Caravan-/350698596255?pt=UK_Campervan_Caravan_Accessories&hash=item51a743e79f 1:1 с холандски преглед до края на 2013. Дано я напълнят някъде. Трябва ли специален преходник?
Върнете се в началото
Vodopada
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Поморие

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Detebg написа:
Понеже и на мен веднъж ми замръзна бутилката,но беше под -10гр.,имам идея да вкарам една бутилка вътре при такива температури...дали ще е проблем някакъв?????,как мислите???
Иначе печката ми е Трума с вентилатор и вътре е баня докато не замръзне бутилката.

Проблем няма ако имаш място.Помисли за отопление на бутилката.Отклони от въздуховода една тръба до бутилката,самата бутилката изолирай с фибран и си ОК.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Detebg

Местожителство: с огромно удоволствие....Шумен

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Vodopada написа:
Detebg написа:

Проблем няма ако имаш място.Помисли за отопление на бутилката.Отклони от въздуховода една тръба до бутилката,самата бутилката изолирай с фибран и си ОК.

Благодаря,това е добра идея,ще пробвам да реализирам нещо като се постопли
Върнете се в началото
Vodopada
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Поморие

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Detebg написа:
Vodopada написа:
Detebg написа:

Благодаря,това е добра идея,ще пробвам да реализирам нещо като се постопли

Като се стопли няма да имаш нужда от отопление.
laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети