kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Питане за климатик.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
madbatt

Местожителство: 20х40 : )

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 1:32 pm    Заглавие: Питане за климатик. Отговорете с цитат

Здравейте и за много години!
Всичко е Мара, втасала, та се огледа у климатика ...
Слагал ли е някой "прозоречен тип" ? Идеята е да се монтира под дивана. Сплитовете не ми харесват, защото външното тяло заема много място, а "истинските" са си цифра.
пп Ако някой предлага обаче, 2-ра употреба на добра цена, да свирка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
dimi dimov

Местожителство: novi pazar

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 3:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с преносим(мобилен).Взех го от Практикер,300лв. много съм доволен,мъкна го само като ми е жега,иначе в мазето-не дупчиш,не монтираш-нищо,само му направих стойка от стериопор за тръбата към прозореца и точка.Моето мнение...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Vodopada
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Поморие

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 3:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dimi dimov написа:
Аз съм с преносим(мобилен).Взех го от Практикер,300лв. много съм доволен,мъкна го само като ми е жега,иначе в мазето-не дупчиш,не монтираш-нищо,само му направих стойка от стериопор за тръбата към прозореца и точка.Моето мнение...

Практично,лесно и ЕВТИНО. thumb up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
BOBI_27M

Местожителство: Благоевград/Дупница

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dimi dimov написа:
Kолега,би ли дал линк да видим с какъв климатик си!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tonkolonko

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз използвах това лято такъв климатик, но не съм доволен, може би караваната му е голяма, но при 30+ градуса ефекта е дори обратен, така, че съветът ми е ако има възможност, сложи си сплит система 9. Задължително да е сплит, защото се поинтересувах за инверторите, и се оказа, че не търпят нестабилен и слаб ток, и им горят електрониките. А съм намерил сплит системи втора ръка на 4 години пълни с фреон под 200 лв. Проблема е че са 6, и трябва да се вземат наведнъж.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези климатици са удобни за ползване но работят с много малко КПД ,защото изхвърлят охладения или (затоплен) въздух на вън . При много големи плюсови или минусови температури не се справят.
Върнете се в началото
bengazi
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Canada

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колега, каква марка са тези климатици и защо трябва да се вземат наведнъж. а наясно ли си какъв инвертор трябва да се ползва за да тръгват и какъв тип, защото разбирам, че имало ралични видове с различни синусуиди и прочие и климатиците били предирчиви към тези неща???
Разбрах, от много четене по форума че наистина трябва да си много наясно за да имаш екстрата климатик, а аз още не се чувствам напълно запознатSadSadSadSad
Върнете се в началото
tonkolonko

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 11:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bengazi написа:
колега, каква марка са тези климатици и защо трябва да се вземат наведнъж. а наясно ли си какъв инвертор трябва да се ползва за да тръгват и какъв тип, защото разбирам, че имало ралични видове с различни синусуиди и прочие и климатиците били предирчиви към тези неща???
Разбрах, от много четене по форума че наистина трябва да си много наясно за да имаш екстрата климатик, а аз още не се чувствам напълно запознатSadSadSadSad

Не съм наясно и аз с хладилната и климатична техника, но имам едни момчета, дето са ми монтирали на няколко пъти климатици, и не са ме товарили с избора на клас, и марка, та им вярвам.
А относно тези, 2-рата употреба- отвън китаец * не мога да го произнеса), отвътре Митсубиши (така са ми представени). Те са на близък приятел, който има къща за гости в Априлци, и са го погнали банките...... и тн. опитва се да продаде каквото може, иначе със сигурност знам, че са поставени преди 4 години, и са работили не повече от 30% от времето, ако искаш, мога да ти дам на Л.С. координати.
Върнете се в началото
tonkolonko

МнениеПуснато на: Вто Яну 29, 2013 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А относно инвертора, наистина нямам идея, и не знам дали изобщо ще стане, защото аз го ползвам сегашния преносим, и бъдещия сплит на 220в захранване. Иначе съм го пробвал на генератора 1квт, и работи, но само него захранва Laughing
Върнете се в началото
дилян
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 2:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, аз имам такъв климатик, монтиран допълнително под един диван. Купих го заедно с кемпера.

Не го ползвам много, много, защото ходим повече на диво къмпиране или пътуваме на там, на сам. Няколкото пъти който съм бил в къмпинг и съм си плащал по-мощен, тоест, по-скъп ток , съм го ползвал, и си бачка нормално. Тоест, охлажда си караванната част. Естественно налага се да държа капака на багажника отворен, за да излиза топлият вяздух на вън! Климатика е монтиран там и цялата циганийка от багажника е на показ,но тази цена се преглъща когато си се напекъл и влезеш в хладната каравана!
Върнете се в началото
bengazi
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Canada

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 9:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

колега, като си на къмпинг и има 220волта всичко е ясно, но за мен проблема е да има климатик за диво и да може да си работи от акумулаторите през инвертори, не че няма такива, но доколкото виждам са доста скъпи тези с които може да се подкара климатик.Та въпросът ми е с какъв евтин инвертор може да тръгне климатик, който също да е евтинSmile)Smile. С две думи търси се хубаво и евтино решениеSmileSmileSmile
Върнете се в началото
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bengazi написа:
колега, като си на къмпинг и има 220волта всичко е ясно, но за мен проблема е да има климатик за диво и да може да си работи от акумулаторите през инвертори, не че няма такива, но доколкото виждам са доста скъпи тези с които може да се подкара климатик.Та въпросът ми е с какъв евтин инвертор може да тръгне климатик, който също да е евтинSmile)Smile. С две думи търси се хубаво и евтино решениеSmileSmileSmile

Не случайно никой не ти отговаря Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Единия вариант е агрегат.

Другия вариант е да си направиш сам климатик. Има бая филмчета в ютюб. Например това.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QTWQv-Gkkew

или това

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZF0J8OvDSmM

Принципа е прост. Вземаш вентилатор (някой Трумавент). Навиваш отпред медна тръба. По тръбата върви студена вода, може да се подкачва с някаква помпичка да речем. Или пък да се сложи по-нависоко студената вода. Водата върви по медната тръбичка, охлажда я, вентилатора издухва хладното в стаята. Оттук нататък трябва да намериш полянка с чешма, от онези с ледената вода, или пък рекичка, откъдето да зареждаш. От това по-евтино не знам ще намериш ли. Аз лично смятам в един момент да си направя нещо такова, ей тъй, за пробата.

Много ми харесва, че като е ясен принципа оттам насетне може много да се изпровизира. В какъв съд да е студената вода, може пък хладилна чанта да се пригоди. Какъв да е вентилатора. С помпичка ли да се върти водата или по друг начин. Медна тръба ли да се ползва или някакво радиаторче. В Метро знам се продава лед, дали пък няма да е удобно да се зареди преди тръгване една две кутии, ще изкарат уикенда.
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Марти, то при наличие на вода и ток най-елементарното е да си направи водна завеса, с няколко финни разпръсквача.
Изпаряването на водата отнема топлина и ефекта от такова устройство е осезателен наистина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледах такава водна завеса в кръчмата на Дряновския манастир. Наистина върши работа, но да се вкара вътре в кемпера толкова влага...хммм...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети