kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Ти ще я направиш тая конструкция, но резултата от нея няма да е като този с напречната греда. Представи си, че кемпера от двете страни почне едно голямо менгеме да го стиска. Така както е сега тая тръба ще окаже повече съпротивление отколкото заобикалящия профил, който ти ще направиш. Кое е по-здраво при прилагане на страничен натиск: Н-образна конструкция или П-образна (гледан кемпера отгоре)?
Между другото идеята на Чилио за махаща се обтяжна греда май хич не е лоша.
Ти ще я направиш тая конструкция, но резултата от нея няма да е като този с напречната греда. Представи си, че кемпера от двете страни почне едно голямо менгеме да го стиска. Така както е сега тая тръба ще окаже повече съпротивление отколкото заобикалящия профил, който ти ще направиш. Кое е по-здраво при прилагане на страничен натиск: Н-образна конструкция или П-образна (гледан кемпера отгоре)?
Между другото идеята на Чилио за махаща се обтяжна греда май хич не е лоша.
За лепилото най-накрая намерих какво съм чел- мнението на ogromnii -
за материалите - аз не бих ползвал осб, доста тежко е и не особенно здраво, класиката е шперплат, не случайно оригинално е така
лепило за стиропор/фибран се продава в железарийте, в туби като за силикон, прилича на гъсто ц200, и наистина лепи Smile всички други по-агресивни лепила на база разтворител развалят повърхностния слой на фибрана и след няколко дли се отлепва Sad
може да пробваш и с някакво полиуретаново ама първо пробвай извън кемпъра Idea
иначе за боядисването не мога да препоръчам нищо, не съм специалист, а и начина по който го правиш "на открито" поставя различни изисквания Smile, както си го замислил звучи добре
А за тази обтяжна гредата трябва да мисля как да я заклинявам и после фиксирам, по принцип когато съм в движение тя няма да ми пречи освен на жената когато прескача да прави кафе. то преченето е основно удар с глава
Пуснато на: Нед Яну 20, 2013 11:28 am Заглавие:
Ако не ти се занимава всеки път когато тръгваш на път и когато спираш да завиваш и развиваш болтове... Може на мястото на сегашната греда да остане да стърчи два-три сантиметра заварен профил с офрмата на обърнато надолу с главата П, в което обтяжната греда да ляга плътно и напречно да е пробито и вместо с болт да го захващаш с някакъв шплент... Може и П-то да е легнало хоризонтално, а шплента да се спуска вертикално... Въобще варианти много, зависи как ще ти е удобно и в каква посока ще вкарваш и изкарваш гредата.
Ако не ти се занимава всеки път когато тръгваш на път и когато спираш да завиваш и развиваш болтове... Може на мястото на сегашната греда да остане да стърчи два-три сантиметра заварен профил с офрмата на обърнато надолу с главата П, в което обтяжната греда да ляга плътно и напречно да е пробито и вместо с болт да го захващаш с някакъв шплент... Може и П-то да е легнало хоризонтално, а шплента да се спуска вертикално... Въобще варианти много, зависи как ще ти е удобно и в каква посока ще вкарваш и изкарваш гредата.
Мисля по този вариант и май е най за предпочитане, благодаря за идеите, много са рационални. Последно думата ще има майстора, заварчика. И това също ме притеснява, как ще се правят заварки вътре.
Днес при хубаво време доста работа отхвърлих. Дървената част от леглото е почти готова остана лакирането. То това легло май като сума ще надхвърли спалнята в къщи.
Като се сетя колко съм ми мечтал по това легло миналото лято
Днес като ми се обадиха че са разкроили дунапрените ги взех да направя проба преди да са разкроили дамаската.
Резултатът след 10тина минути излежаване и замечтаване беше крайно задоволителен. И понеже крайния резултат се очертава далече във времето ще пусна снимка в незавършен вид.
Тапицера ми обеща до края на седмицата да са готови калъфите на дунапрена. А на мен ми останаха козметични работи по тапетите и замаскиране на следите от старото легло.
Последния тапицер който ми хвана доверие ми го предложи, според него най доброто което може да се намери у нас. 10/140/200см 105лв мисля че каза Севлиевско производство.
Последната промяна е направена от dankov64 на Вто Фев 12, 2013 1:02 am; мнението е било променяно общо 1 път
Бях обещал на колега да снимам банята но понеже до сега беше склад, та с малко закъснение.
Оказа се доста трудна задача, първо лапето ми даде доста модерно за мен фото и не можах да ги докарам в мащаб. Втората тудност се оказа още по мъчителна и въпреки положените усилия не успях да се справя със завъртането.
Та моля те колега завърти си монитора маи по лесно ще стане.
Сега като се загледах в снимките на банята и видях нещо в огледалото което вече ми е излишно и на драго сърце ще го подаря на колега в нужда. Става въпрос за стълбичката много добро изпълнение от дърво.
Както се вижда от предходната снимка тапетите в бившия алковен са безвъзвратно захабени и наранени та приемам предложения за освежаване, което трябва да е в границите само над леглото.
Малко изводи от предприетото преустройство.
ОРИГИНАЛНОТО СИ Е ОРИГИНАЛНО- Плоскостта която махнах от леглото се състоеше от двете страни по 3мм. шперплат и вътре накъдрена хартия с дебелина 17мм., тежеше 4600гр. и най важното не се огъваше от тежестта. Заместих я със 18мм. австрийски шперплат, същата квадратура но с тежест 8400гр. и най неприятния момент беше при пробата не посмях да се отпусна, щеше да се счупи. Наложи се да правя допълнително три подсилващи гредички 4/4 и реших проблема.
Другото което ме впечатли е че всички видии са неръждавейка.
Шперплата за мебели и прегради и изключително лек и здрав, от някаква специална дървесина.
Тапетите са също нещо уникално, с гумирана повърхност позволяваща пиене с препарати, 3мм. дебелина, разтегливи и най вече не запалими.
Минаха ми всякакви мераци за кемпер направи си сам.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети