kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Рекострукция на Volkswagen Westfalia LT Sven Hedin
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: B.G.-ДОБРИЧ

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 9:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече имам 2нощувки на новото легло за проба преди да започна декорацията. Резултатът е напълно удовлетворяващ, остава да взема решение къде да сложа авто СДто. Повече от седмица си блъскам главата и не мога да намеря мястото където ще мога да го обслужвам при шофиране и от кемперната част. До сега беше на тавана на кабината, от долу на леглото. Сега този вариант отпада и последно но не задоволително решение е да го инсталирам в кемперната част и при шофиране да го управлявам с дистанционно. Да обаче дистанцията някой е залял с нещо и сега не става и за части hammer
Другата грешка която допуснах е изработката на панелите за изолация на стъклата, мислех си че ако ги уплътня добре няма да се образува конденз по стъклата. Резултатът дори при един нощуваш конденза е значителен и вече има минимални повреди на МДФа. Сега трябва да решавам как да импрегнирам МДФ да го предпазя от влагата. Ако не успея трябва да ги правя отново и като се сетя колко време си играх с тях и pulling hair
Времето ще покаже до колко е практична реконструкцията ми, успокояващ е факта, че като изключим преместването на СДто, всичко др, може да функционира в стария си вариант- мога да го позиционирам горе и при пътуване за бързо спане става пак, само трябва да има желаещи да спят горе. big laugh
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
mlajo
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 10:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Най лесно е да сложиш второ СД,вече не са и толко скъпи Smile
BOBI_27M

Местожителство: Благоевград/Дупница

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 10:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм 100% сигурен,но мисля че имам конденз само на стъклата на кабината.Назад плексигласа или прави по-малко конденз,или спуснатите щори не позволяват да бъде голяма разликата вън/вътре...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chato

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

BOBI_27M написа:
...Назад плексигласа или прави по-малко конденз,или спуснатите щори не позволяват да бъде голяма разликата вън/вътре...

Не е от щорите,просто прозорците са двойни Wink .

Адриан и Ивет
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 6:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mlajo написа:
Най лесно е да сложиш второ СД,вече не са и толко скъпи Smile

Даааааааааа най лесно, днес даже го купих, но не СД а от тези с usb, aux и т.н. Най важно е че му взех и дистанция, която става и за двете. От тук нататък следва проба, ако дистанционното се справя добре ще бъде монтирано само новото в кемперната част. ако трябва да пускам кабелаци от двете до говорителите 4 на брой нещата се усложняват много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2013 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BOBI_27M написа:
Не съм 100% сигурен,но мисля че имам конденз само на стъклата на кабината.Назад плексигласа или прави по-малко конденз,или спуснатите щори не позволяват да бъде голяма разликата вън/вътре...

Става въпрос точно за стъклата на кабината, на тях правих изолационни сандвичи със 2см фибран и от вън мдф.
Върнете се в началото
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2013 2:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

След две седмици работа, вечер по час два новото СД е вече монтирано, много се замотах с кабелаците, смених всичко ново и на дебелина както пише по книгите, всички връзки калайдисани.
Озвучаването е в два варианта, 1ви икономичен само - предни колони захранени от СДто и при излишна енергия мога да си включа усилвателя, тогава звука става пулен.
Като се замисля май ще монтирам и сателитна чиния на булсат, с нея ще имам възможност да слушам българско радио. Там където ми преминава повечето от времето с тунера мога да хващам само радио Шумен и доста румънски станции, а съм на 50км. от границата.
От план максимум начертан при закупуването на кемпера не съм реализирал само алармената инсталация с опцията да звъни на телефон.
Като гледам какво са направили вандалите с кемпера на колегата, алармата става приоритет номер 1.
Бях решил до Копринка да газифицирам и двигателя, но като гледам май няма да успея.
Върнете се в началото
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кемпера е готов за срещата, както си бях обещал с изключение на алармата, газификация на двигателя и подреждането, което е необходимо за снимки. За съжаление не успях с времето за др. по важен проект и няма да мога да присъствам на тъй желаната Копринка. Ще живея с надеждата за Таврийская весна 2013 и всички др. предстоящи събития.
Върнете се в началото
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Юли 31, 2013 10:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И след като не остава време за довършителните работи по декорацията на на леглото няма да пускам снимки в недовършен вид. По важното е че напълно ме удовлетворява варианта, трябва да сменя само плоскостите от шперплат, който са тежки и въпреки дебелината от 18мм. се огъват при постоянно то им използване.
Преди да съм завършил вътрешната реконструкция се налага да правя планове за ремонт или смяна на двигателя
1во ми пусна масло в антифриза и 2ро набутал съм се някъде с вода вместо нафта и помпата взе да ми прави проблеми. То вината си е основно моя просто не съм сменял горивен филтър и сега ще ми излезе солено.
Та по тези причини взех да се замислям за ремонти или смяна на мотора и ми попадна двигател от Волво 940 ТДИ, който без да се замислям много много стана моя собственост.
Първоначалните ми знания бяха че са абсолютно еднакви със моя и си мислех че ще мина само със смяна на помпата и главата, но hammer
Така е като първо не мериш орехчето на дупето а веднага го лапаш.
Сега си казвам всяко зло за добро и кроя планове как да поставя новия мотор със турбото, което по първоначални измервания беше невъзможно при моето разположение на мотора.
След няколко безсънни нощи ровене из немски и холандски форуми сега имам кураж че мога да си яхна кемпера не със 75к.с. а със 120к.с. Чакам само да се върне турбото от диагностика и ако всичко е наред с него започвам.
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юли 31, 2013 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви плоскости ще ползваш за леглото, че и аз се чудя какви да ползвам при преобразуването на сепарето в голяма спалня. Точно огъване, че и чупене ме притеснява, аз съм тежък и съм чупил плоскост. Най-доброто което ми е хрумнало досега е да сложа пдч, но отдолу да сложа на няколко места открай до край алуминиева шина, да го поддържа, хем ще е здраво хем няма да се гъне чак толкова.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Авг 01, 2013 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Холандеца от който съм копирал проекта посочва 5 основни промени;
1во Понеже трябва да сложа картера от моя мотор трябва да му направя отвор за връщане на маслото от турбото.

Корекцията на маркуча не знам дали е задължителна. При изпълнението от др. не е споменато, но в процес на работата ще стане ясно
2ро Промяна ъгъла на носоченост на масления филтър

От всички описани промени тази със масления филтър ми се вижда най сложна, тука спада още и инсталиране на охладител на маслото който го няма при моя мотор.

3то- Изрязване на място в купето за турбото и и за всмукателния маркуч за него.

[/img]
4то - Отвор на главата за връщане на антифриза от парното, при волвото той е на 5-6 см. по надолу на блока но там пречи на скоростната кутия.
Отвор за щеката за нивомера на маслото, при волвото той е на самия картер.[img]
http://media.snimka.bg/s1/2440/031124948.jpg[/img]
5то-Включва няколко нововъведения като по голям вентилатор на радиатора, доста допълнителни тръби от турбото до интерколера и от там до всмукателния колектор, както и др. интерколер от БМВ.

Крайния резултат са доста в повече кончета под капака

Приемам всякакви компетентни съвети, окончателното решение за стартиране ще е като се върне турбото от диагностика.
Върнете се в началото
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Авг 01, 2013 12:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ls1 написа:
Какви плоскости ще ползваш за леглото, че и аз се чудя какви да ползвам при преобразуването на сепарето в голяма спалня. Точно огъване, че и чупене ме притеснява, аз съм тежък и съм чупил плоскост. Най-доброто което ми е хрумнало досега е да сложа пдч, но отдолу да сложа на няколко места открай до край алуминиева шина, да го поддържа, хем ще е здраво хем няма да се гъне чак толкова.

Писал съм нагоре в темата за оригиналната плоскост 3пъти по лека и не се огъва, състояща се от двете страни от 3мм. шперплат а като плънка хартия на принципа на фазерните врати.. Естествено аз няма как да я направя тази плоскост но за сега ми се върти в главата пак тип сандвич рамка от дървени летви вътре армирани с метална шина , пълнеж от фибран и от двете страни с шперплат. Може първо да направя експеримент без шина, защото тези сандвичи дето ги правих за изолация на стъклата 2см. фибран и от двете страни със МДФ станаха доста здрави. Имам чувството че ако имат дървена рамка ще са доста по надеждни от 18мм. шперплат който на 160см дължина ако седна и се е счупил веднага, та се наложи да го окрайчвам със вкопани във шперплата гредички 4/4
Върнете се в началото
ХРИСТО ХРИСТОВ

Местожителство: Исперих BG

МнениеПуснато на: Чет Авг 01, 2013 8:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В отичането на маслото от турбото няма нищо особенно. Просто трябва да ползваш достатъчно здрав маркуч и отвора в картера да бъде над нивото на маслото. Докато сме на тема масло те съветвам да си монтираш и манометър за налягането на маслото.
Лично аз не бих влизал в схемата с интерколера , не знам дали ще е оправдано,просто си усложняваш работата а ефекта няма да е кой знае колко осезаем.Ако се откажеш от колера може да помислиш за монтаж на такъв тип филтър http://www.hid.bg/Sporten-vyzdushen-filtyr-FK-universalen-90mm-155mm-151mm-FKIK913.
Не разбрах защо трябва да се преправя ъгъла на носоченост на масления филтър,немога да се сетя какво представлява в единият и другият случай thinking .
Връщащата охлаждаща течност от парното можеш да я свържеш с тетка и на свободният отвор на охладителя на масло от първата снимка.
Това за сега се сещам.
Ще следя темата с интерес.
Ще се получи не е толкова сложно. Very Happy thumb up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Чет Авг 01, 2013 1:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Интеркулера (или както е по-правилно - междинен охладител), най-добре работи пред другия радиатор, където е чистата/незатоплена струя въздух, макар, че се срещат монтажи отзад или отстрани на радиатора или над двигателя (хоризонтално). В този смисъл има поле за творчество и не е толкова фатално, стига пътищата да не създават високо съпротивление, т.е. възможно най-къси и възможно най-гладки и с подходящия диаметър.
Ако ти се вижда сложно да го монтираш, ще загубиш към 15% от мощността и вероятно ще има малко по-висок разход.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
dankov64
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Авг 01, 2013 7:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ХРИСТО ХРИСТОВ написа:
В отичането на маслото от турбото няма нищо особенно. Просто трябва да ползваш достатъчно здрав маркуч и отвора в картера да бъде над нивото на маслото. Докато сме на тема масло те съветвам да си монтираш и манометър за налягането на маслото.
Лично аз не бих влизал в схемата с интерколера , не знам дали ще е оправдано,просто си усложняваш работата а ефекта няма да е кой знае колко осезаем.Ако се откажеш от колера може да помислиш за монтаж на такъв тип филтър http://www.hid.bg/Sporten-vyzdushen-filtyr-FK-universalen-90mm-155mm-151mm-FKIK913.
Не разбрах защо трябва да се преправя ъгъла на носоченост на масления филтър,немога да се сетя какво представлява в единият и другият случай thinking .
Връщащата охлаждаща течност от парното можеш да я свържеш с тетка и на свободният отвор на охладителя на масло от първата снимка.
За тъй наречения спортен филтър има ли проблеми да го инсталирам ако има интерколер.
Това за сега се сещам.
Ще следя темата с интерес.
Ще се получи не е толкова сложно. Very Happy thumb up

В отичането на маслото и аз не виждам проблем, маркуча го има на мотора на волвото но нали ще слагам моя картер, който няма такъв отвор.
За манометъра не знам къде се монтира датчика, иначе и аз съм мислил за него. На клипа когато пробват това ЛТ които снимки съм пуснал основно дават някакъв манометър но аз съм конски доктор за бога не разбирам чак толкова.
Мисля да кандардисвам единствения признат майстор от мене за консултант, със сигурност няма да се хване той да го прави поради липса на време, но ако ме консултира мисля че и аз ще се справя с изключение на заварките за който имам др. специалист.
За промяната на ъгъла на носоченост, така го дава холандеца мисля си че при оригиналната стойка на масления филтър, за да се постави филтъра трябва също да се реже купето. Моето ЛТ е от стария модел със право поставен двигател, иначе същата стоика с филтър е при новия модел ЛТта но при тях двигателя е легнал на едната страна. Обмислях и този вариант да килна и моя на страни но ми трябват допълнително др. картер, носачи на мотора, казанче за антифриза и може би куп др. неща.
За интерколера ще реша когато видя каква цифра ще ми искат за него, др. вариант е да преправям тръбата на всмукателния колектор тъй де да затварям един отвор и да правя др точно над турбото с една тръба 10см. се свързва.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 6 от 10

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети