| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ribara

Регистриран на: 11 Сеп 2008 Мнения: 361 Местожителство: Раднево Сливен
|
Пуснато на: Пон Мар 11, 2013 6:13 pm Заглавие: Помощ при регистрация на код! |
|
|
Днеска купихме нов телевизор, и като вкл. двд то на малкия през ченчовите входове, картината излиза черно бяла,същата работа като вкл и камерата! До колкото разбрах,трябва да регистрирам един код ! Кода ми го изписа телевизора, но на адреса който ми дава да горегистрирам не мога да се оправя!
През СКАРТ буската ,дава добре!
Ако некой мисли че може да помогне ще му дам года и адреса да го регистрира! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Trifonov

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 8:51 am Заглавие: |
|
|
Трябва да изтеглиш последна версия на DivX Plus payer и през него се регистрираш. След това трябва да свалиш на компа един файл, който с флашка или др. памет да го пренесеш на ТВ- то. Рестартираш ТВ- то и трябва да стане. Преди месеци стигнах до сваления файл и не ми остава време да го инсталирам на ТВ, но пътя беше нещо подобно. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com |
|
|
 |
Ice Man

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 10:59 am Заглавие: |
|
|
Чакайте малко. Нека първо видим какво пуска на това ДВД?! Може да не е компресирано. Цветовете се оправят от системното меню на телевизора. Провери какво ти пише на ДВД-то каква система е - пал, нтсц, секам ... може да е нещо съвсем елементарно. Няма логика през скарта да работи а през чинчове не. То да не би за скарта специално да си има сложени кодеци - я помислете добре! Поиграй си с настройките на телевизора или поне кажи какъв модел е, защото това ми прилича на "Докторе боли ме гърлото - обажда се пациентка по телефона. Ама свир** ли си правила и е станало течение или си пила студена бира от де да разбера по телефона".
Успехи! |
|
|
 |
Trifonov

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Обесних как да се регистрира. Иначе съм сигурен, че регистрацията няма нищо общо с проблема. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com |
|
|
 |
krasimiho

Регистриран на: 01 Юли 2010 Мнения: 75 Местожителство: BG/гр.Горна Оряховица
|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 9:18 am Заглавие: |
|
|
И аз бих разгледал настройките на телевизора. А за "Докторе.....", колегата е напълно прав.  |
|
|
 |
ls1 Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 9:40 am Заглавие: |
|
|
Рибар, ако не стане по другите начини има преходник скарт-чинчове.
Около 2-3лв. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
 |
|
|
 |
vladi46
|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 1:42 am Заглавие: |
|
|
| Ice Man написа: | | Чакайте малко. Нека първо видим какво пуска на това ДВД?! Може да не е компресирано. Цветовете се оправят от системното меню на телевизора. Провери какво ти пише на ДВД-то каква система е - пал, нтсц, секам ... може да е нещо съвсем елементарно. Няма логика през скарта да работи а през чинчове не. |
Така мисля и аз. Ако записът е на NTSC, a телевизорът е на РАL няма как да даде цветно изображение.
За кодовете не зная какво да кажа. Обикновено фабричният код се състои от четири нули. Ако желаем, можем да го променим. |
|
|
 |
ribara

|
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 11:25 am Заглавие: |
|
|
Няма логика според мен щом през скарта го дава нормално през чинчовете да не го дава добре, при положение, че настройките са идентични. Замислям се, че може да има някакъв дефект при чинчовете на ДВД-то или при чинчовете на телевизора.
Нашия телезвизор има сходен проблем със скарта на телевизора. Когато пускам Булсатком на определени канали от там най-горе на телевизора излиза лента от 21 бели тирета. Когато през същия скарт пускам ДВД - образа е чист. Вероятно има някакъв дребен дефект при монтажа на скарта към платката, който се проявява само при сигнала от Булсатком. Варианта беше да се даде телевизора в сервиз за да се опитат да отстранят проблема. Лично на мен това хич не ми хареса и си реших проблема по бай-ганьовски - залепих на екрана една половин-сантиметрова черна лента така, че да не се вижда и готово. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
ls1 Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Дали проблема е в чинчовете ще разбере с преходника. Ако преходника се сложи на двд-то, оттам чинчове до телевизора и има проблем - значи проблема е или в самия кабел или в чинч входа на телевизора. Ако сложи преходника на телевизора, а чинчовете свързват преходника с двд-то и има проблем - значи виновен е или чинч кабела или чинч изходите на двд-то. А ако и в двата случая проблема остава - значи проблема е в чинч кабела. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
 |
|
|
 |
vladi46
|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 2:36 pm Заглавие: |
|
|
| loveforever написа: | Няма логика според мен щом през скарта го дава нормално през чинчовете да не го дава добре, при положение, че настройките са идентични. Замислям се, че може да има някакъв дефект при чинчовете на ДВД-то или при чинчовете на телевизора.
Нашия телезвизор има сходен проблем със скарта на телевизора. Когато пускам Булсатком на определени канали от там най-горе на телевизора излиза лента от 21 бели тирета. Когато през същия скарт пускам ДВД - образа е чист. Вероятно има някакъв дребен дефект при монтажа на скарта към платката, който се проявява само при сигнала от Булсатком. Варианта беше да се даде телевизора в сервиз за да се опитат да отстранят проблема. Лично на мен това хич не ми хареса и си реших проблема по бай-ганьовски - залепих на екрана една половин-сантиметрова черна лента така, че да не се вижда и готово. |
Дали пък проблемът не е в Булсатком? На други телевизори опитахте ли? Както и обратното-този телевизор на друга кабелна. Това не е дребен дефект на скарта. |
|
|
 |
ribara

|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 2:51 pm Заглавие: |
|
|
Купих преходник -с него даде добър сигнал! И на двата ми телевизора-през ченчовия вход не изкарваше хубав сигнал! Сега със същия кабел и преходника,през скарта-дава добре! Не съм на Булсат! |
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пет Мар 15, 2013 3:28 pm Заглавие: |
|
|
| ribara написа: | Купих преходник -с него даде добър сигнал! И на двата ми телевизора-през ченчовия вход не изкарваше хубав сигнал! Сега със същия кабел и преходника,през скарта-дава добре! Не съм на Булсат! |
Явно скарт е трябвал.
Въпроса за Булсата беше към мен
vladi46, не е проблема в приемника на БСК. И аз се усъмних да няма нещо в него, оплаках се, дадоха ми чисто нов и пак същото. А и не го прави на всички канали, а само на някои  _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
|