kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Помощ при регистрация на код!

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Взаимопомощ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ribara

Местожителство: Раднево Сливен

МнениеПуснато на: Пон Мар 11, 2013 6:13 pm    Заглавие: Помощ при регистрация на код! Отговорете с цитат

Днеска купихме нов телевизор, и като вкл. двд то на малкия през ченчовите входове, картината излиза черно бяла,същата работа като вкл и камерата! До колкото разбрах,трябва да регистрирам един код ! Кода ми го изписа телевизора, но на адреса който ми дава да горегистрирам не мога да се оправя!
През СКАРТ буската ,дава добре!
Ако некой мисли че може да помогне ще му дам года и адреса да го регистрира!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2013 8:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да изтеглиш последна версия на DivX Plus payer и през него се регистрираш. След това трябва да свалиш на компа един файл, който с флашка или др. памет да го пренесеш на ТВ- то. Рестартираш ТВ- то и трябва да стане. Преди месеци стигнах до сваления файл и не ми остава време да го инсталирам на ТВ, но пътя беше нещо подобно.
Ice Man

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2013 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чакайте малко. Нека първо видим какво пуска на това ДВД?! Може да не е компресирано. Цветовете се оправят от системното меню на телевизора. Провери какво ти пише на ДВД-то каква система е - пал, нтсц, секам ... може да е нещо съвсем елементарно. Няма логика през скарта да работи а през чинчове не. То да не би за скарта специално да си има сложени кодеци - я помислете добре! Поиграй си с настройките на телевизора или поне кажи какъв модел е, защото това ми прилича на "Докторе боли ме гърлото - обажда се пациентка по телефона. Ама свир** ли си правила и е станало течение или си пила студена бира от де да разбера по телефона".
Успехи!
Върнете се в началото
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2013 6:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обесних как да се регистрира. Иначе съм сигурен, че регистрацията няма нищо общо с проблема.
krasimiho

Местожителство: BG/гр.Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Мар 13, 2013 9:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз бих разгледал настройките на телевизора. А за "Докторе.....", колегата е напълно прав. Laughing
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Мар 13, 2013 9:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Рибар, ако не стане по другите начини има преходник скарт-чинчове.

Около 2-3лв.
vladi46

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ice Man написа:
Чакайте малко. Нека първо видим какво пуска на това ДВД?! Може да не е компресирано. Цветовете се оправят от системното меню на телевизора. Провери какво ти пише на ДВД-то каква система е - пал, нтсц, секам ... може да е нещо съвсем елементарно. Няма логика през скарта да работи а през чинчове не.

Така мисля и аз. Ако записът е на NTSC, a телевизорът е на РАL няма как да даде цветно изображение.

За кодовете не зная какво да кажа. Обикновено фабричният код се състои от четири нули. Ако желаем, можем да го променим.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ribara

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 9:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Един и същ филм,пуснат през двата различни изхода на двд то ,през скарта го дава добре, през ченчовите зле! Къде ли не рових в менюто но не намерих от къде да го обърна на PAL
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2172/19977067979521412941363331817teihk1ZkDmAnHle7ufr8.JPG
Днеска ще пробвам с тоя преходник!

Телевизора е LG 32CS460
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 11:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма логика според мен щом през скарта го дава нормално през чинчовете да не го дава добре, при положение, че настройките са идентични. Замислям се, че може да има някакъв дефект при чинчовете на ДВД-то или при чинчовете на телевизора.

Нашия телезвизор има сходен проблем със скарта на телевизора. Когато пускам Булсатком на определени канали от там най-горе на телевизора излиза лента от 21 бели тирета. Когато през същия скарт пускам ДВД - образа е чист. Вероятно има някакъв дребен дефект при монтажа на скарта към платката, който се проявява само при сигнала от Булсатком. Варианта беше да се даде телевизора в сервиз за да се опитат да отстранят проблема. Лично на мен това хич не ми хареса и си реших проблема по бай-ганьовски - залепих на екрана една половин-сантиметрова черна лента така, че да не се вижда и готово.
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали проблема е в чинчовете ще разбере с преходника. Ако преходника се сложи на двд-то, оттам чинчове до телевизора и има проблем - значи проблема е или в самия кабел или в чинч входа на телевизора. Ако сложи преходника на телевизора, а чинчовете свързват преходника с двд-то и има проблем - значи виновен е или чинч кабела или чинч изходите на двд-то. А ако и в двата случая проблема остава - значи проблема е в чинч кабела.
vladi46

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Няма логика според мен щом през скарта го дава нормално през чинчовете да не го дава добре, при положение, че настройките са идентични. Замислям се, че може да има някакъв дефект при чинчовете на ДВД-то или при чинчовете на телевизора.

Нашия телезвизор има сходен проблем със скарта на телевизора. Когато пускам Булсатком на определени канали от там най-горе на телевизора излиза лента от 21 бели тирета. Когато през същия скарт пускам ДВД - образа е чист. Вероятно има някакъв дребен дефект при монтажа на скарта към платката, който се проявява само при сигнала от Булсатком. Варианта беше да се даде телевизора в сервиз за да се опитат да отстранят проблема. Лично на мен това хич не ми хареса и си реших проблема по бай-ганьовски - залепих на екрана една половин-сантиметрова черна лента така, че да не се вижда и готово.

Дали пък проблемът не е в Булсатком? На други телевизори опитахте ли? Както и обратното-този телевизор на друга кабелна. Това не е дребен дефект на скарта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ribara

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Купих преходник -с него даде добър сигнал! Very Happy И на двата ми телевизора-през ченчовия вход не изкарваше хубав сигнал! Сега със същия кабел и преходника,през скарта-дава добре! Не съм на Булсат!
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2013 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ribara написа:
Купих преходник -с него даде добър сигнал! Very Happy И на двата ми телевизора-през ченчовия вход не изкарваше хубав сигнал! Сега със същия кабел и преходника,през скарта-дава добре! Не съм на Булсат!

bbravo Явно скарт е трябвал.

Въпроса за Булсата беше към мен Embarassed

vladi46, не е проблема в приемника на БСК. И аз се усъмних да няма нещо в него, оплаках се, дадоха ми чисто нов и пак същото. А и не го прави на всички канали, а само на някои hammer
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Взаимопомощ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети