kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 10:33 am Заглавие:
Много ми се иска да се науча да пазарувам в http://www.ebay.co.uk.Регистрирах се и до там.Къде да чета,че хич не съм на ясно.Моля някой ако е на ясно да помогне на слепия да прогледне.Пусто като не ми се отдава английския!!! _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Много ми се иска да се науча да пазарувам в http://www.ebay.co.uk.Регистрирах се и до там.Къде да чета,че хич не съм на ясно.Моля някой ако е на ясно да помогне на слепия да прогледне.Пусто като не ми се отдава английския!!!
След като сте се регистрирали, ще чакате да пристигне до 15-20 дни писмо на хартиен носител с парола. Едва тогава ще можете да пазарувате реално. През това време си открийте сметка в PayPal и я свържете с дебитна или кредитна карта. Относно езика ползвайте транслатора на гугъл, дава приблизително разбираем превод. Винаги внимателно гледайте има ли доставка до България и на каква цена, ако ли не си я уговаряйте на лични с продавача предварително. Относно регистрирането в пейпал има доста материали и упътвания на български език в нета. Ако има въпроси питайте, каквото мога ще помагам.
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 12:08 pm Заглавие:
Тони&Руми написа:
savelka написа:
Много ми се иска да се науча да пазарувам в http://www.ebay.co.uk.Регистрирах се и до там.Къде да чета,че хич не съм на ясно.Моля някой ако е на ясно да помогне на слепия да прогледне.Пусто като не ми се отдава английския!!!
След като сте се регистрирали, ще чакате да пристигне до 15-20 дни писмо на хартиен носител с парола. Едва тогава ще можете да пазарувате реално. През това време си открийте сметка в PayPal и я свържете с дебитна или кредитна карта. Относно езика ползвайте транслатора на гугъл, дава приблизително разбираем превод. Винаги внимателно гледайте има ли доставка до България и на каква цена, ако ли не си я уговаряйте на лични с продавача предварително. Относно регистрирането в пейпал има доста материали и упътвания на български език в нета. Ако има въпроси питайте, каквото мога ще помагам.
Точно така ми го обясни и на мен един приятел.И той не е много в час с английския ,но се справя.Ползва транслатора на Гугъл,но трябва да се внимава ,защото прави странни преводи по някога и не са му дошли 2-3 неща.
За това е хубаво за по скъпи неща ,да го провери човек който е на ТИ с английския.
п.п.Сава ,ще трябва да се сприятеляваме повечко с английския,като сме го пропуснали
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 3:14 pm Заглавие:
Тони&Руми написа:
savelka написа:
Значи сега трябва да чакам и да гледам в пощата?
да, иначе няма как да купувате
Тази парола на какъв етап от пазаруването я изисква?
И аз като новобранец,пробвах с моята регистрация,да купя нещо и ме пусна,стигнах до ниво,избор на плащане.Но ,понеже нямам още регистрирана в Пейпал сметка ,прекратих покупката.
Едно питане,сметката каква трябва да бъде- в лв.,евро,лири
Едно питане,сметката каква трябва да бъде- в лв.,евро,лири
Валутата няма значение. В каквато и валута да е картата, системата си го превалутира... Аз плащам с левова карта !
Тони&Руми написа:
След като сте се регистрирали, ще чакате да пристигне до 15-20 дни писмо на хартиен носител с парола. Едва тогава ще можете да пазарувате реално.
Това е нещо ново ! Аз имам регистрация отпреди няколко години, но тогава не изпращаха никакви хартиени писма !
savelka написа:
Сава, задължително трябва да си регистрираш картата в www.paypal.com
А това чудо ПейПал е направо уникална система. Тя си работи точно като банка. С ПейПал можеш да получаваш пари, можеш да изпращаш пари, можеш и да плащаш покупки, самолетни билети. Може да продаваш стоки и да ти плащат по сметката ти в ПейПал и т.н.
И всичко това без да разкриваш номера на картата си. И на всичкото отгоре без каквито и да било бюрократични ограничения, платежни нареждания и каквито и да е документи и подписи, без SWIFT такси и/или сложни банкови сметки. На всичкото отгоре ПейПал могат да се използват успешно като арбитър при разни възникнали разногласия и недоразумения м/у продавач и купувач.
( P.S. И дори твоите хора от НАП-а не могат да налагат запори... )
Единственото важно нещо е да удостовериш, че картата е твоя. И това става по много лесен начин - системата ти "дръпва" 1.5Е от сметката. В банковото извлечение като основание за плащането е посочен код, който трябва да вкараш в профила си на сайта на ПейПал и си готов ! След като потвърдиш картата това 1.5Е си остава твое (остава в кредита на твоята сметка в ПейПал ) _________________ Memento mori...
Последната промяна е направена от kaloyan на Съб Мар 16, 2013 4:32 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 4:25 pm Заглавие:
Ама как така хартиен носител Нещо не е така, или аз незнам да е било така при мен. Един приятел ми регистрира профил само за 15-20 мин. Профила ми се активира веднага. Рагистрацията във пей пал отнема няколко дни защото след като си регистрираш картата във пей-пал се прави едно фиктивно плащане , символично превеждаш едно евро във И-беи . до три дни се връща един код във банката където ти е издадена картата . Кодът може да ти го даде твоят личен асистент на банката или да си го вземеш сам от разпечатката която идва по електринен път във имеила ти. Савата ще почака малко - после ще се поразмърда да си регистрира картата и тогава ще получи код. За сега ЙОК код Сава
Митко картататрябва да е кредитна във Евро. Дебитна мисля , че нестава. За това , че нестава дебитна ми каза човека който ми регистрира картата.
Аз имам регистрация, дори две от над 5 години. Поне тогава се изискваше да изчакаш по пощата писмо с паролата. Това е с цел да удостоверят че адресът ти е истински, а не фиктивен, защото си имат техен отдел "сигурност" и правен отдел и ако смяташ да мамиш да знаят къде да те открият или да хванат следите. За тия 5г съм попадал на доста измамници, но всичко платено през пейпал са ми възстановявали на 100%. Нямат грешка. Дори в момента имам проблем с един китаец, който май опитва да ми върже тенекия и днес активирах ескалация на спор, което автоматично задейства отделът за сигурност на пейпал, блокира сметките му и до решаването на проблема ще бере големи ядове
Картата с която плащам от самото начало е дебитна Виза. Кредитната ми също е регистрирана и съм плащал, но след като попрекалих няколко пъти с по няколко хил. евро на ден и ми блокираха регистрацията и в пейпал, като искат доста потвърждения и документи за да се активира отново и я зарязах. С дебитната никога няма проблеми, стига да имаш парите вътре.
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 10:22 pm Заглавие:
Нашия скромен опит - при регистрация в немския ибей пращат писмо. Аз се регистрирах в английския и не ми пращаха нищо. Първата ми покупка беше газовата фурна за 320 паунда. Регистрирах дебитна карта Виза електрон и платих през Пейпал. Само от банката ми се обадиха до потвърдя транзакцията.
Аз не съм много на ти с английския, но мисля че поне малко от малко човек трябва да го разбира защото иначе няма да може да се оправи с обясненията и условията на продавача което е доста важно понякога.
Сава, готова съм да помогна с каквото мога. Питай конкретно и ще отговарям колкото знам че и аз не съм спец. В краен случей като се видим ще показвам и нагледно. _________________ Магия в лилаво
Нашия скромен опит - при регистрация в немския ибей пращат писмо. Аз се регистрирах в английския и не ми пращаха нищо........
........явно тук се крие ключът от бараката! Моите 2 регистрации са в немския ибей, което не ми е създавало проблем да пазарувам от английския, хамериканския и останалите. Явно в английския се пропуска това правило. Странно, но факт!
Пуснато на: Нед Мар 17, 2013 8:50 am Заглавие:
Аз също съм регистриран в английския и не са ми пращали нищо.Картата ми е Виза Електрон-дебитна.Пари в нея няма .Като поръчам нещо, отивам и внасям колкото струва.Имайте предвид ,че не всички карти Виза Електрон стават да се регистрират е Пейпал.Мисля че на ОББ не стават.И на ДСК също.Моята е на Първа инвестиционна и я прие от раз.
Пуснато на: Нед Мар 17, 2013 10:52 am Заглавие:
Мале колко информация!!!
Благодаря на всички за вниманието и акъла.Вчера направих регистрация в
PayPal и горе долу се справих.Стигнах до момента в който трябва да обявя картата,но поради това,че нямам още за сега е до тук.Живот и здраве другата седмица ще ходя до банката (Уникредитбулбанк) и ще си извадя една кредитна карта и после ще видим.Още веднъж,благодаря на всички! _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети