kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
С чиста съвест пиша това заглавие.
Преди три години взех на изплащане лаптоп,който трябваше да изплащам в "Пощенска банка".В продължение на три години редовно си погасявах месечните вноските,като ходех и внасях парите на ръка.Казаха ми,че нямало друга опция.Много по лесно щеше да е да ми удържат от заплатата,но не можело.
Тази година ми изтичаше задължението сега август месец.Миналия месец реших да погася оставащите ми две вноски и да приключа с този заем.Отидох в банката и се наредих да чакам да внеса остатъка от заема.След 20 минутно чакане/което е практика явно в тази банка/заявих,че искам да изплатя на куп остатъка от парите които дължах и да закрия тази кредитна карта/която даже нямам/ и да приключа взимане даване с банката.Служителката ми даде да попълня молба за прекратяване на кредита.Съответно имаше прозвънявания,получавания на кодове и извършване на някакви машинации с който трябваше да приключим нашите взаимодействия.След разговори с централата и тичане по компютъра
ми беше казана сума която трябваше да внеса и да приключа с този заем.Внесох парите и попитах служителката дали с това приключваме и след кратък разговор пак с централата получих уверение,че вече не дължа нищо.След общо 40 минути напуснах въпросния клон на "Пощенска банка"щастлив,че съм изплатил заема като един съвестен
платец.
Е да, ама не!!!
Вчера влязох в имейла който бях направил заради банката в който да получавам известия от нея за движението по кредита.
И за малко да ми изпаднат очите.Четях и не можех да повярвам.Ми аз имах още не изплатена сума в размер на 14.72лв.Три пъти препрочетох написаното да се уверя,че не бъркам.Не бърках.Дължех още пари.Бях бесен от това,че като редовен платец,бях нагло излъган.
Но това не беше всичко.Днес ходих до банката да изплатя и тази сума,но се оказа,че дължа още 25лв.годишна такса по кредита която над числили този месец.Само ще спомена,че с кода който ми продиктуваха предишния месец,вече беше закрита сметката.На края след като реших да платя и тези пари,настоях да ми бъде издаден документ от банката в който изрично да пише,че вече дължа 0/нула/лв.Да ще ми бъде издаден такъв,ама срещу още 10лв.
Преди време бях предупреден, че банката практикува такъв вид измама.Ако бях изтрил адреса на който получавах извлечения по кредита и след уверенията,че нямам задължения,какво се получава?
След някоя друга година щяха да се натрупат лихви по тази сума от 39лв.,щях да бъда осъден вече като не добросъвестен платец и съответно да ми се иска да платя.
Та затова искам да Ви предупредя,не ползвайте услугите на тази банка.ТЕ СА МОШЕНИЦИ! _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Пуснато на: Пон Авг 12, 2013 11:41 am Заглавие:
Не са само тези, всички са маскари!
Аз до сега не съм чула от някой взел нещо на изплащане и после да не съжали горко заради необявени такси и уловки.
Иначе аз имам кофти сходни наблюдения за некоректност от страна на ДСК и Булбанк - начисляват такси и промяна на условията по обслужване на карти и сметки без предизвестие на клиента. Ако нямаше включено онлайн известяване на това което се случва по сметката и ако не проверявах редовно резултата щеше да е аналогичен. Преди 2-3 години имах голяма разправия с Хеброс банк преди да се обединят с Булбанк за начислена 3 лв месечна такса при наличие на втора дебитна карта по сметката. Тази карта не сме я искали да ни я издават, дадоха я като бонус при откриването на сметката и след 2 години през които тя така и не е ползвана - хоп по 3лв месечно, които съвсем случайно засякох. После имаше неколкомесечна разправия с банката, жалби и какво ли не, но успях да закрия сметката без да заплатя тези некоректно натрупани суми.
Преди години за издаване на дебитна карта се искаше само попълнен формулях и минимален депозит от 2 лв. От миналата пролет почти всички банки направиха сметките по дебитните карти разплащателни при което ги натовариха с месечна такса обслужване, а на доста от картите сложиха и такса при пазаруване, каквато преди не е имало. Пиша това като за инфо на онези, които не се задълбочават много-много какво се случва с картите и сметките им. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Пон Авг 12, 2013 5:50 pm Заглавие:
Аз съм ползвал до сега 2 стокови кредита ,последния беше лаптопа,през Уникредит Консумър Финансинг/нещо такова бяха/ и не съм имал проблем,всичко си беше коректно ,дори и ако закъснеех малко с месечна вноска,оставях им 1 лв. повече и готово.
Това дето казва Дани за картите е така,почнаха да променят неща по договор,условия,такси въведоха всякакви,въобще обирджии.
Регистриран на: 29 Май 2013 Мнения: 133 Местожителство: Благоевград
Пуснато на: Вто Авг 13, 2013 4:41 pm Заглавие:
Най-вероятно от Пощенска Банка не са изчислили правилно оставащата част от главницата и или са останали някакви стотинки или сте надвнесли. Парадокса е че при надвнесени суми им отчита движение и ти начисляват месечна такса обслужване 2,5 и и тъйкато не знаеш съответно не ги плащаш и след опрделено време ти блокират картата и начисляват такса за блокиране и дължимата сума става 15 лв.
Аз така за надвнесена 1 стотинка платих около 15 лева.
Това е специално за картите евролайн на БПБ.
Благодаря на Митко за хубавите думи за УниКредит Кънсюмър Файненсинг.Работя там и мога да съм полезен когато пазарувате на изплащане
Имам доста голям кредитен опит като клиент мога да кажа нещо по въпроса. Преди години Пощенска взе тия карти на Евро лайн,и аз имах комп на изплащане за 700лв. Та взех компа,и отделно ми дадоха тази карта с 500лв. в нея. След 3 год. си изплатих компа,и същевременно редовно внясях в тая карта защото бях изтеглил тия 500лв. Понякога закъснявах с някоя вноска ,но не повече от 10,15 дни. Изпаднаха ми стотинки,и реших да закрия картата,тя вече беше притежание на Пощенска. Отидох,и какво ми обявиха??? Дължите общо всичко 1100 левчета,за компа и картата!!!!!,при активна карта от 500лв. лимит,и даже примерно 20лв. в нея,и при изплатени 700лв за компа....Колкото и да спорех,каквото и да правех,толкова ми беше дошло до гуша,че им ги дадох тия пари,и те даже питаха защо съм се бил отказвал от тази карта???? . Възможностите бяха две,или да утрепя някой от тях,или да ги платя. Все пак да кажа че това беше преди 5,6 год.,и вече може да не е така.
Оттогава насам,и в момента също постоянно ползвам лизинг,защото нямам друг вариянт. Но ползвам небанкови институции. Ползвам трите най популярни,и мога да кажа че са най коректни,колкото ти е вноската толкова плащаш,и дори да закъснееш не ти начисляват лихви. Изплатил съм поне 15 такива лизинги. За Уни кредит впечатленията са ми добри защото имаме заем там. Вече 3 гозини го плащаме,и досега два пъти са ни намалявали вноската заради лихвения процент,и когато закъснеем с вноската глобата е символична.
Доколкото виждам обаче в момента банките гледат да са точни към клиентите,но за лизинг предпочитам небанкови институции.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети