kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Момчета, извинявайте за любопитството, може да пропускам нещо и ще се радвам да ме насочите..но за какво ви е да финосвате нивелирането до такава степен? Е, освен ако нивелирът не е два метра де, но едва ли ще има кламери в тоя размер...
Регистриран на: 25 Фев 2013 Мнения: 595 Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Сря Фев 05, 2014 6:23 pm Заглавие:
Бебелики, въпрос на желание, необходимост при някои, и удобство при други.
Веднъж така "нивелирах" караваната, че цяла нощ имах чуството че спя с главата надолу
Нивелирането си е необходимо за добра работа на хладилника и за добро оттичане на водата в подушовото корито.
Аз мисля да ги закрепя стационарно, като за настройка ще ползвам голям нивелир.
Пуснато на: Сря Фев 05, 2014 7:43 pm Заглавие:
BabyfaceBob написа:
Момчета, извинявайте за любопитството, може да пропускам нещо и ще се радвам да ме насочите..но за какво ви е да финосвате нивелирането до такава степен? Е, освен ако нивелирът не е два метра де, но едва ли ще има кламери в тоя размер...
Нема да правиш забележки на старите кучета! Много е важно да ти е права чашата и да не ти се разлива салатата!
Надявам се да ме извини авторът на темата, но спам коментарите могат и да ориентират някого във връзка с нивелирите. Също така не припознавайте заяждане, просто темата ми е интересна и имам мнение по нея и го изразявам при цялото ми уважение към автора й, който е един от малкото ми лични познати от този форум.
Първото ми къмпиране с кемпера беше на Копринка; набих се в красиво местенце сред боровете при много сериозна денивелация. Веднага спряха всички газови уреди. Въпреки, че качих кемпера на най - високото ниво на стандартните нивелири на Фиамма и успях да изправя до степен да ми заработят уредите, чувството за наклон в караваната беше неприятно. Старо куче от местна дълбоко окопана каравана, прилична на землянка, излезе с широко познатия уред "кирка", подаде ми я и рече : Подкопай другите две гуми, премести Фиаммите на точното място и си готов!. Маркирах местата, преместих кемпера, копах на око, наместих кемпера, заспа. Сега се чудя - ако бях закачил например магнитно нивелирче на караваната, щях да местя, копая и намествам докато балончето стигне оптимистични равнища ли? Стигне ли се дотам да ми трябва такова шоково нивелиране, за мен са достатъчни шанцовия инструмент , нивелирите на Фиамма и окото ми, едното поне. Една от причините да не взема каравана, е нивелирането. Съзнавам, че колегите, избрали този вариант, имат доста по-сериозна нужда от геодезически инструменти.
Поздрави и попътен вятър на всички екипажи!
Най бързо си го отвесирам с широка чаша,бутилка МЕТАХА 5***** и бира,напълвам чашата с 5-те*****, гладам наклона на съдаржнието и подлагам бирените капачки под краката на масата до пълно нивелиране. ЛЕГЕНДА-(5*****-да се чете като пет звезди) _________________ Кучетата си лаят, кемперите си пътуват!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети