kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Основен ремонт на кемпер
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 56, 57, 58  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето малко странични снимки, изобщо не е клекнал. Това, което се вижда от двете страни на задната гума е кора, а не шасито.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
REGULATOR

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 2:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ls1 написа:

Круме, искаш да каже, че предния собственик ще не ще е нямал друг вариант освен да сложи едикакъвси амортисьор и аз ща не ща мога да сложа само същия, така ли? Чак пък толкова да няма разнообразие по-твърд/по-мек пък с един размер...верно ли?

Нали знаеш колко тежък беше моя? Е,проверих за всякакви варианти,няма по-твърти,по-меки!
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тогава май остава като ида на преглед да използвам да огледам внимателно отдолу и да заснема амортисьора и ресорите, да видим какво правя нататък. Просто искам да изключа обичайните възможности преди да слагам допълнителен амортисьор или лист на ресорите.
North wind
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Човече, щом имаш спомен , че си над 2300 - ти вече си над допустимото тегло. Ако това '80 в подписа ти е годината на производство на машината със сигурност ръждите са тръгнали.
Не си прави експерименти ! Возиш си семейството !!!
Ако толкова те дразни клатенето при спряло положение си сложи две стойки отзад и ги пускай, като спираш за по-дълго.
Ако имаш ресьори или амортисьори за смяна - сменяй ги, но не "побългарявай" МЕРЦЕДЕСА. На 10 майстора да идеш - десет различни мнения ще чуеш.
Като оглеждаш внимателно отдолу, огледай местото, където излизат гредите на шасито от кабината. За твое спокойствие може и да поразчоплиш с една отверка ръждите, за да видиш до къде са стигнали и тогава предприемай каквото си решил.
big dog
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Говориш малко наизуст ми се струва.

The TN/T1 van model series included 207 D, 208, 307 D and 308. They debuted in April 1977. The original line was composed of two engines and four weight classes, as follows:
207 D, 208 - gross weight 2,550 kg or 2,800 kg (предполагам къса и дълга база). Това са бусовете, с каросерията отгоре. Оттам нататък им се смята и товара, който могат да поемат.

Общо взето доколкото съм чел 2** значи докъм 3 тона, над 3 тона вече цифрата е 3**. Другите цифри са за конете. Така че не мисля кемпера да е претоварен. Егати камиона ако е бил предназначен да е заедно с товара си 2 тона и оттам нататък да е претоварен. Ти какво мислиш че значи тая цифра 2, до 2т ли?

Ако говорим за усилване на ресьорите нали се сещаш, че ако старите са поуморени се добавя един нов лист малко от малко да върне положението такова каквото трябва да е. Понеже шпренговането е ден до пладне ефекта. И ако два уморени ресора вършат работа колкото един - защо да не добавиш един нов здрав. Затова и казвам - ресорите ми не ми приличат на уморени, за да ги усилвам/подновявам.

А и аз нали затова питам, за да не се налага да побългарявам. Не искам да втърдявам окачването и така да прехвърлям усилието върху шасито, но ако окачването ми е по-меко отколкото трябва по някаква причина - защо да не го втвърдя?
North wind
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 4:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно наизуст говоря Very Happy
Спомен от детските ми години е старото камионско правило в модела първо да се изписва тонажа /общо тегло/, а после конските сили. До колкото забелязвам важи още и за редица нови модели камиони. Не споря, стар съм вече, може и да ме лъже паметта.
Щом си проверил нека да е 2,800 кг, но със сигурност не си над 3 ако цифрата ти е 2. Предполагам, че в големия талон ти го пише.
Опитвам се да ти помогна със съвети, защото работното добиче ми е 410 и вече съм извървял част от пътя, който си поел.
Моят съвет е да провериш шасито, там където ти казах с отверката и ако ти хареса тогава си втърдявай окачването. При мен с добавянето на 1 лист /при наличието на 7-8 не помня колко бяха/ не промени значително ситуацията. Вятърът си го усещам яко и винаги се моля да е попътен witch
Желая ти успех, но от мен да знаеш, че мекото возене е по-добро kemper
big dog
zanzi

Местожителство: София,Ст.Загора

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 5:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ls1 написа:

Варианта въздушни възглавници отпада, няма смисъл такава инвестиция в толкова стар кемпер.

...не отписвай възглавниците като вариант за решение !! Ще имаш повече ползи от очакванията,а и разумния избор не означава непременно "скъпа" екстра Wink
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип планирам да карам кемпера още две лета преди да го пенсионирам като виличка някъде. За тези две лета я мина 10 000км, я не. Ти ми кажи има ли смисъл от възглавници да плащам.
zanzi

Местожителство: София,Ст.Загора

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 7:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... Wink ,в казармата нали знаеш каква максима имаше/ако си ходил войник,разбира се/ - "в канчето на стария кокал не поглеждай"......така че,аз акъл не ща да ти давам,обаче като ти следя темата и за основния ремонт,логиката пак не ти се връзва ?!
Ако ще го превръщаш в "недвижим" имот в перспектива,ти се обезмислят и другите иновации,ама нали все още е кемпер за момента.
Моята вметка за възглавниците беше като подсказване,че не е непременно много скъпа "екстра",за да си решиш проблема с лашкането,а и не само Wink
Аз съм помлял преди години няколко такива шасита - и 207,а имах и 309-ка,с петцилиндровия мотор и доволно добре ги познавам - корави камиончета. Wink
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 8:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма логика ако разглеждаш от гледна точка 'хобито ми е да ходя с кемпера'. Сигурно в началото беше така, но от доста време самият ремонт стана хоби. Smile Може би леко самотно, но доста увлекателно.

'Иновации' няма Smile , но да речем че преценявам какво правя по него с едно наум, че един ден ще е бунгало. Затова например не му монтирам автомобилна газова бутилка отдолу. Затова и се почесвам като стане дума за въздушни възглавници. Няма кой да го купи тоя кемпер, а детето расте, в един момент като стане първи клас мислим да тръгваме и по чужбина да пообиколим, с мерцедеса няма как.

Хубавото е, че прекрасно знам какъв ще е следващия ни кемпер, като конкретен модел. Нека само да сме живи, да сме здрави, да има работа и ще му дойде времето и на него.
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 9:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нашия кемпер и 2004г, от две години е и с въздушни възглавници и пак се клати, ама не му обръщаме внимание. Хващаме ритъма и ... dance-hula
ls1 написа:
Хубавото е, че прекрасно знам какъв ще е следващия ни кемпер, като конкретен модел. Нека само да сме живи, да сме здрави, да има работа и ще му дойде времето и на него.

Ей, това е истината. thumb up
Всяко нещо с времето си и дай боже по-скоро да идва точното време! kemper
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2014 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

първата цифра е полезния товар в тонове Smile , т.е. ако самото камионче тежи тон и половина (примерно) докъм 3,5 тона общо тегло е нормално.
за справка старият ни кемпър, 5 метров на форд беше на шаси с полезен товар тон, и ... му беше малко нанагорно, но се справяше добре.
принципно люлеенето е признак че окачването работи Smile пътищата са изтърбушени и е нормално чат пат да удря на тампони, те затова са сложени. допълнителни амортесьори могат да се сложат успоредно на оригиналните, като стругар направи подходящи болтове - гайки ако оригиналните са заварени и дължината е даденост, не помня как бяха на мерцедеса, ако болтовете са сменяеми се слагат по-дълги болтове, втулки между амортесьорите и гайка накрая. работят като близнаци.
ако са заварени - прави се гайка от която стърчи шпилка и на нея се монтира втория. без заварки.
производители на амортесьори има хиляди, всяка марка ще предлага за този бус, но не са еднакви помежду си, макар да отговарят на един и същи номер. лошото е че само експериментално може да разбереш кои как возят, а това си е скъп експеримент.
най безболезнено е да добавиш още 2 на монтажи, ще си покаже как е, другото което ми хрумва - фиат добло и фиорино (съответно ситроен немо и пежо едикво си) ползват супертвърди двойнодействащи амортесъори които са доста дълги. отиди да кажем в местното евро07 и ги помоли да извадят да сравниш един оригинален за твоя и един от тези които ти споменах, виж ходът им сходен ли е и ако ти се види да стават грабвай два.
успех Smile
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2014 7:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Алекс, ще го имам предвид този вариант с успоредното слагане на един винт, благодаря ти. Не съм сигурен дали това няма да натовари допълнително мястото, 'ухото', на което е хванат амортисьора, но предполагам трябва да се прецени на място.

Отоплителната печка е с комин отстрани на кемпера. От печката до коминчето отвън има две тръби една в друга. По вътрешната вървят изгорелите газове (комина), а по външната смуче отвън въздух за горенето. На снимката това са тези тръби като обратен S. Вътрешната тръба е много твърда, метална, захваната здраво за печката. Външната е въздуховод, нахлузва се и се хваща със скоби откъм печката и откъм външния комин. Работата е там, че точно външната тръба при мен е станала на парцал, накъсала се е.

Аз намерих въздуховод такъв. Вляво оригинала, вдясно каквото съм намерил.

Обаче има една разлика. Оригинала от вътрешната страна има нещо като...хмм..хартия, мукава, нещо такова. Въпроса ми е дали мога да ползвам въздуховод като десния, без да има нещо от вътрешната страна? Не виждам каква работа би могла да върши тази 'изолация'. Не е нещо гумирано, да кажеш да предпазва в случай на пробив от вътрешната тръба газовете да не почнат да навлизат в караваната. Не е и нещо сериозно да предпази от температурата на комина отвътре. Евентуално си мисля ако са го сложили един вид лекинко да обира влагата от външния въздух, или пък да не позволява конденз от вътрешната страна. Изобщо продават ли се такъв тип въздуховоди по обикновените магазини, че не съм виждал по хипермаркетите?

Между другото оригиналното е ф45, а аз съм намерил ф50, предполагам ако става това дето съм намерил ще трябва да уплътня с някакъв гумен пръстен да речем от двата края.
REGULATOR

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2014 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Монтирай си я спокойно,няма да има грижи! Моята печка е същата,и е с такова гофре!

А за уплътняването-гледай пръстена да не е от обикновена гума,все пак е печка!
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Мар 12, 2014 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един магазин във Варна за уплътнения, мисля да се разходя. Ето какво ми се хвърля в очи на първо четене.

http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=9&subcat=2

http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=3&subcat=3

http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=7

http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=9&subcat=4

http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=19&subcat=7

Иначе мисля да ида и да поискам един пръстен 5мм, ф45 да издържа на температура. 230 градуса е достатъчно, нали, че повечето са такива.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 56, 57, 58  Следваща
Страница 53 от 58

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети