kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Търся куче
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Други
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ice Man

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 9:36 am    Заглавие: Търся куче Отговорете с цитат

Здравейте на всички, лятото е прекрасен сезон за всички почиващи, но ... и за всички крадящи! ПАЗЕТЕ СЕ! След като изкарахме едни незабравими летни дни по гръцкото крайбрежие се върнахме в действителността с "голям шамар" или както е модерно днес с "кофа ледена вода". Прибираме се и .... о изненада - къщата опоскана! Интересно ми е как е възможно да изнесат всичко без да види някой?! Имам чувството, че са изнасяли с камион и то няколко дни. Полиция, разправия и ... за сега нищо. Както казва жена ми през сълзи - "започваме на чисто". Наистина реших да отворя нова страница в моя живот - въоръжен, обезопасен, "оКУЧЕн" и не знам си още какъв ...ЕН, но най-важното доста поучЕН! Та ако някой случайно види вещите от моя кемпер (за къщата няма как да ги знаете), като може би най-характерното е инверторният ми генератор 3 КВ моля да сигнализира. Предполагам, че нещата ми ще бъдат предложени в Русе или наоколо - Плевен, Търново ... Ще съм благодарен за всякаква информация. Гадовете са ми вземали дори каските и ръкавиците за мотора, да не говорим за олиото, брашното, захарта и дори лимонадата.
Сега на въпроса - търся куче пазач. Освен в къщата може да бяга и по двора. За предпочитане е да е малко, за да свикне с децата, а за порода - да е от "ЯДЛИВИТЕ" - тези дето не подбират (изключая стопаните). Спрял съм се на Кавказка овчарка, Ротвайлер и може би Дого-Аржентино. Ако е харизан кон няма да гледаме зъбите. Ако някой има в излишък каквито и да е инструменти - от типа "да изчистим гаража" или каквото и да е ненужно - нека да сподели - отворен съм да ги приема.
Поздрави и се ПАЗЕТЕ!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Георги Геков

Местожителство: София,Нови Искър....

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 10:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам за сполетялото ви нещастие.Очевидно сте силни по дух и това няма да ви сломи. Искам да ви помогна и казвай конкретно от какво имате нужда.
Върнете се в началото
BabyfaceBob
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Sofia, Bulgaria

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 10:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам и аз за ситуацията ви. Чудя се, склонен ли си да прибереш улично куче, на около две години, женско, едро - прилича на българско овчарско куче. Казва се Кари, кастрирана от общинската фирма. Хрисим характер, добре се обучава. Завъртя се край блока преди месеци, наддаде и взе да пази, пък съседи й вдигнаха мерника...
Бих й направил снимки, ако смяташ, че е необходимо. Осигурявам и транспорта.
Върнете се в началото
Ice Man

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 10:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси, Жоро! Ами прочетох си Псалом 37 и се успокоих - какво да кажа?! Имам нужда от инструменти, за да мога да ремонтирам - вчера търсех поне една отверка да са забравили да вземат - ама не. Това дрелки, винтоверти, циркуляри, ъглошлайфи, гаечни ключове - абе каквото се сетите всичко е измъкнато. Тази сутрин търсех рулетка да измеря 2 прозореца - но ... и тя литнала. Женени с деца ми подари видео за малката - еееееееееее такава работа нема - чудя се детски филмчета ли ще гледат на него? Ако ви кажа колко безсмислени неща са изнесли - чак се чудя за какво са им? Товари ли са в чували и са ги влачили до някакво возило. Абсурд - тръбите на парното и глидери на радиаторите ... е ще си ги тикат в *** ли? Градинските иструменти и маркуча и тях не ми е много ясно за какво ще ги използват след като явно не са научени да работят. Яд ме е за новите неща - тъкмо си купих бензинопил на Хускварка - ама с кашона са го дигнали. За "глезотиите" като телевизор и музика не коментирам - те са ясни. Нямам идея какво ми трябва - разследващите ме питат какво ти няма - аз им викам не знам какво ми има?! Следващата стъпка е да пусна лодката за продажба, но все още го обсъждаме с дом-съвета. Кемпера за сега остава - ще е готов до Копринка - там щетите са по-малко Smile
Върнете се в началото
Георги Геков

Местожителство: София,Нови Искър....

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам че някъде из форума ти имаше телефона,но не ми се търси.Прати ми адрес и тел. на лични ако искаш.Кажи на малката,че видео ще има Very Happy
Върнете се в началото
Ice Man

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

BabyfaceBob нямам претенции, но едното ми дете е на 4 години а другото на 8 месеца - за предпочитане е да е малко куче да свикне с децата или ако е голямо искам да е по-звяр - да знам за какво го храня и му чистя. Сега дори като започнах да пиша осъзнах, че не ми липсват толкова вещите, които ще набавим по един или друг начин, а нормалните условия на живот и сигурност в нашата страна. Дразни ме не самия крадец - мога дори да му простя, а факта, че са ме обрали и това може да се случи и на друг! Склонен съм дори да не си търся моето стига в замяна да получа един променен и осъзнал се престъпник! Въпросът с кучето повече психологически - за успокоение на жената и за държене на страна на "нагльовци" помислили си да сторят някоя глупост. За това залагам на визия на кучето или на бойни умения. Когато го разхождам и се знае какво имам в двора човек би се замислил дали да влезе.
Върнете се в началото
plaskom

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 11:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много неприятна случка. На мен два пъти са ми разбивали апартамент, но щетите не бяха големи. В къщата за сега поне не съм разбрал да има опит за влизане. Отвън пазят немска овчарка и булонка, а вътре СОТ. Булонката е много агресивна и хапе наред и на улицата даже и аз да съм там. Вече 5-6 човека пропищяха. Немската овчарка, като по-умна, когато ние сме там всеки може да влезе и да я помилва, но се оказа че ако няма никой в къщата е звяр. Първия път се беше включила алармата и сотаджийте като отишли да проверят едва бяха успели да излязат през вратата преди някой да пострада. Другия случай е направо фрапантен:
Бях се качил на покрива да си чистя комина на камината и бях оставил вратата към улицата широко отворена, защото един приятел който предната вечер беше вкъщи се обади че идва да ми върне прожектора който му бях дал да се прибере из тъмницата. Като оставяме така отворена вратата кучето ляга там и не закача хората които минават по пътя. Но приятеля ми се опита да влезе, но без успех. Овчарката се нахвърля върху него щом се опита да влезе и него пуска въпреки че той я вика по име, та трябваше да слизам от покрива преждевременно. Интересното в случая е, че кучето много добре го познава, защото всяка сутрин заедно си разхождаме кучетата, а и предната вечер бяхме заедно навън покрай барбекюто.
Та моя съвет е, да си вземеш немска овчарка, защото са много умни и ги има много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
BabyfaceBob
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Sofia, Bulgaria

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, колега. Съжалявам, че така са ви поругали дома. Последен съвет от мен - бих ти препоръчал да нагледаш местния приют за бездомни животни. Тези кучета са много умни, верни и благодарни, а страхът, натрупан към хората, лесно се трансформира в охранителен навик, ако се поработи с кучето. Агресивните породи, които споменаваш, имат много нисък праг на раздразнение и често не са надеждни за отглеждане в домашни условия, и особено с деца.
Дано скоро нещата при вас се нормализират!
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Леле Илия, думи нямам! Twisted Evil
Втрещих се направо!

Преди две години, когато ни разбиха апартамента, докато бяхме в Италия само исках да се прибера и повече да не изляза от него. Добре че нямаше как така бързо да стане, защото иначе можеше и до сега да не искам никъде да пътуваме. Шока е много неприятен и остава едно такова неприятно чувство за цал живот, но не можем да си позволим ликса да се предадем. Трабва независимо от случката да продължим да се борим, и не само да оцелявама, а и да се радваме доколкото може на живота.
Иначе за дома аз смятам , че човек трябва да направи всичко, което е по силите ми за да се предпази от подобни неприятности в бъдеще - И по-добро заключване и по-сигурна дограма, и СОТ и куче и всичо друго което му дойде на акъл.
Знам че не се борят лесно тези неща, но дай боже да се справите скоро с всичко това.
Желая много кураж и вяра на цялото семесйтво, много късмет и сполука! hearts
СандрЕли

Местожителство: БГ

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам за случилото се. Нито куче нито СОТ са решение на въпроса. Казвам ти като изпатил. Кучето му виждат сметката, та ако ще да е лъвска порода, СОТ винаги може да се оправдае, че дошли бързо, единственият начин да се чувствуваш спокоен и обезпечен е застраховка на къщата. Аз имах подобен случай, но имах застраховка на къщата и домашното имущество на стоиност 5000лв. Застрахователната фирма в рамките на 15 дни ми изплати щетите. Застраховката ми струваше 82 лв. За себе си съм убеден, че друго решение на проблема няма. От разбойниците няма кой да ни спаси, поне да си върнем основни неща чрез застраховката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ibogdanov

Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

СандрЕли написа:
Съжалявам за случилото се. Нито куче нито СОТ са решение на въпроса. Казвам ти като изпатил. Кучето му виждат сметката, та ако ще да е лъвска порода, СОТ винаги може да се оправдае, че дошли бързо, единственият начин да се чувствуваш спокоен и обезпечен е застраховка на къщата. Аз имах подобен случай, но имах застраховка на къщата и домашното имущество на стоиност 5000лв. .........

подкрепям с две ръце!
Сот'а дори няма да се оправдава. Те НЕ плащат по определение. Ако ти се занимава търси си правата.
Аз лично имам застраховка за 30 000 лева, като съм дал опис с имуществото и вещо лице го е заверило. Така ако не дай си боже се случи, застрахователя знае какво е имало и какво има да плаща.
Отделно от това имам овчарка, и съседи дето я хранят докато ни няма Smile
НО единственото смислено е застраховката. за около 50 кинта ( води се "първи риск") си имаш някаква тъпа сигурност, че почайки на ново не си съвсем на нулата. ИИИИИ никакви важни и ценни документи не се държат в къщи. Има си трезори за тази работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 6:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Те пък едни трезори.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ibogdanov

Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vladostanimirov написа:
Те пък едни трезори.....

е не става да ги закопае в градината...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
REGULATOR

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 6:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам за гадната ситуация! Сандо е прав-решат ли,имат начин да се справят с всичко което си оставил или инсталирал в двора!

За да се случи нещо подобно,комшиите или са спали много дълбоко,или са видели всичко......НО .....!! Премисли добре,и си оправи отношенията със съседите! Знам че понякога е много трудно(личен опит),но се оказва че за да нямаш грижи,или поне да ги сведеш до минимум,трябва поне веднъж в годината да си пиеш ракията с комшията! То си е и до човека,ама поне можеш да опиташ,и да си с чиста съвест пред себе си!
Не казвам че не си в добри отношения,само предполагам!

Ако все пак си решил да всяваш респект с куче в двора,то обърни внимание на"кангал алабай"! Това е единствената порода куче,която е в състояние да взима решения в зависимост от момента! Разбирай,че когато си вкъщи и поканиш гости,те няма да имат притеснения от кучето.Ако обаче,същият този гостенин,влезе в двора когато няма никой,на кучето ще му е все тая дали същия вчера го е хранил с пържоли!! Виждал съм го "на живо" и съм респектиран! За да не мислиш че говоря празни приказки-имал съм три(3) Ротвайлера,любимата ми порода! Гледал съм и овчарки-нищо общо с този Алабай! Стават,ама не е това което ти трябва! Впечатленията са ми от две различни кучета от порода кангал-алабай!

И все пак-това с кучето е само психическо успокоение! Поздрави!
Върнете се в началото
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Пет Сеп 19, 2014 8:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Илийчо, съжалявам, приятелю!
Нали се сещаш, че едва ли са минали без местен помагач, поне за информация.
А със съседите, ако не са читави, оправия няма.
Ще си мълчат, дори да са видели нещо.
Само да ти кажа един мой случай.
Идват с някакъв паяк и вдигат стария Москвич на баща ми, редовен с номера и документи, който бе паркиран непосредствено пред входа на блока и пред балконите на съседния.
Мен ме нямаше няколко дена и те точно тогава, два дена преди да се върна.
Та разпечатвам аз една молба за съдействие, който е видял нещо да ми се обади и се започва едно махане на молбата от асансьорите ни. А блока е голям 60 апартамента и все някой може да е видял ама двама да има дето махат обявата може да не разбере, който е видял.
В отсрещния блок една пък казала на кварталния, че видяла ама не иска да каже нищо, щото се страхува.
Ей те това е, ако не се съвсем гъст с някого.
А всъщност аз знаех кой стои зад кражбата, защото преди това един циганин обикаляше и питаше да купува някаква такава кола.
Дори потърсих и намерих купето в едни пункт за скраб, като хората, който са приятели на мой приятел си казаха горе долу схемата.
Имат си паяк и някой без да искат документи вдигат на доверие, стига бизнеса да върви.
Та с тая кола заминаха толкова много качествени инструменти, събирани две поколения.
Още ме е яд за тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Други Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети