Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 11:48 am Заглавие: Избор на бус за самоделен кемпер |
|
|
Здравейте нов съм в форума но от доста време ми се върти в главата да си направя кемпер. Та въпросът ми е кой от изброените микробуси ще е по подходящ.
Рено трафик
Опел виваро
Транспортер 4
Мерцедес вито |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Няма ли да са малко малки като обем тези бусове?
Обикновени за кемпери се избират ит най-дългите и високи бази и пак в един момент пространството вътре недостига. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mlajo Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 12:44 pm Заглавие: |
|
|
Ford tranzit. _________________ Спорта е вреден и опасен а работата-смъртоносна! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
petkovic
Регистриран на: 30 Авг 2012 Мнения: 200 Местожителство: B.G. Асеновград
|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Всички посочени бусове са тясни, вътрешната ширина е 176 см. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 6:32 pm Заглавие: |
|
|
Искам да е компактен за малки почивки и риболов. Вътре ще има разтегателно легло и страничен шкаф от който на плъзгащи рафтове ще е мивката и котлона. Мисля да се монтира и надстройка тип палатка на тавана. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Нед Окт 11, 2020 9:03 pm Заглавие: |
|
|
mlajo написа: | Ford tranzit. | защо форд транзит? Какви предимства има от другите изброени модели |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mlajo Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 8:40 am Заглавие: |
|
|
По добър двигател,По евтина подръжка,има го с предно и задно предаване,По ниска цена.Карам го вече пет години и не см имал проблеми.Само смяна на консумативи.Моят е точно рибарски вариант..Ако искаш снимки прати ми телефон с вайбър на лични  _________________ Спорта е вреден и опасен а работата-смъртоносна! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nkalendzhiev

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 9:30 am Заглавие: |
|
|
Най добри за преправяне в кемпер са Дукато/Джъмпер/Боксер.
Ако искате да е компактен, просто взимате по-къса база. Но това, да имате нормално легло напречно (а не надлъжно), освобождава страшно много място за каквото друго ви е необходимо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 11:13 am Заглавие: |
|
|
nkalendzhiev написа: | Най добри за преправяне в кемпер са Дукато/Джъмпер/Боксер.
Ако искате да е компактен, просто взимате по-къса база. Но това, да имате нормално легло напречно (а не надлъжно), освобождава страшно много място за каквото друго ви е необходимо. |
Така ли имате предвид за леглото?
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 12:36 pm Заглавие: |
|
|
Така на картинка изглежда много симпатично, но ми се струва че на практика ще е малко "маломерно".
Тези размери, които са дадени на снимката външен или вътрешен габарит са? Височината също от къде се мери от пода вътре или от земята? _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 1:06 pm Заглавие: |
|
|
loveforever написа: | Така на картинка изглежда много симпатично, но ми се струва че на практика ще е малко "маломерно".
Тези размери, които са дадени на снимката външен или вътрешен габарит са? Височината също от къде се мери от пода вътре или от земята? |
Това е чертеж на друг кемпер. Показах я като вариант за разположение на леглото отзад. Или да е по дължина на самият бус с идея да се свива. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 1:46 pm Заглавие: |
|
|
Наскоро се бях мотивирала и направих планче за кастенваген като за двама души. Изискванията бяха - двойно легло, баня с тоалетна и възможност за къпане, въртящи предни седалки+ диванче да оформят кът за седене, голям хладилник, кухненски кът с мивка, котлони и фурна, багажно с възможност да се сложи велосипед. Едвам ги сместих в бус с дължина на товарния отсек 4,70.
Ако нещата може да са по-компактни и аскетични варианти много, но банята се оказа най-големмия препъникамък. Ако при вас изискванията са по-скромни ... все ще го натамъните някак. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2020 2:36 pm Заглавие: |
|
|
loveforever написа: | Наскоро се бях мотивирала и направих планче за кастенваген като за двама души. Изискванията бяха - двойно легло, баня с тоалетна и възможност за къпане, въртящи предни седалки+ диванче да оформят кът за седене, голям хладилник, кухненски кът с мивка, котлони и фурна, багажно с възможност да се сложи велосипед. Едвам ги сместих в бус с дължина на товарния отсек 4,70.
Ако нещата може да са по-компактни и аскетични варианти много, но банята се оказа най-големмия препъникамък. Ако при вас изискванията са по-скромни ... все ще го натамъните някак. |
О не тук не става дума за вътрешна баня и тоалетна. Говорим за оборудване като. Легло згъваемо някой друг шкаф мивка и котлон мойто ще са с плъзгащи чекмеджета и ще илизат от страни на страничната врата. Душа и тоалетна ще са външни летни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KFOR-Carp

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Любомир Стефанов
|