kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Избор на каравана

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
alabala

МнениеПуснато на: Сря Яну 13, 2021 8:41 am    Заглавие: Избор на каравана Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам питане относно конкретна каравана. Как ви се струва? Цената как е? Не разбирам много, търся си каравана с подобни размери. Добре ли е като за първа каравана?
https://www.facebook.com/groups/1041502129517603/permalink/1382442978756848/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peterco

МнениеПуснато на: Чет Яну 14, 2021 9:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Английска каравана... само това ме връща назад от нея. Това тегло вероятно е за празна каравана, а пълното тегло за 6м.... ще е доста отгоре.
Всички тия преправяния и доработки.... особено пък тая гнила лампа.
За всички контакти преходници- или смяна на контактите.

Честно казано ми хареса само фортселта, при условие, че изглежда поизбелял...

Аз лично още в началото се насочих към европейска каравана. Две съм закупил и смея да твърдя, че не съм недоволен, а напротив.

Първата беше ергенска- малка, лека, 3 места- без излишен лукс. Уникална...
След това се появи детето... дойде ред и на втората. 5м, 4местна, удобна, без излишни претрупвания и доработки от знайни и незнайни майстори- по осветление, дървения и т.н. Има малко по ел. инсталацията, но не ми е останало време да прозвъня и премахна излишните кабели.

Та... здрава каравана- европейска, от добра марка. Лично за себе си вече гледам- 2.5 ширина, от 4.2- 5м дължина. - без теглича. Фортселт с дълбочина 3м минимум, ако ще се ползва основно за навес. При мен има и шатра... та фортселта ми е само за лоши метеорологични условия и да си държа вътре хладилници, костюма за мотора, на детето играчките и едно легло за следобеден сън... Глезотии, общо взето. Та- решавате и вземате.
Ако F1 на теглещото ПС и F1 на тегленото прехвърлят 3500кг- задължително закупувате винетка и за тегленото!
Да не стане гаф...
alabala

МнениеПуснато на: Чет Яну 14, 2021 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за изчерпателния отговор.
Това, което търся е каравана за 2ма възрастни и 2 деца (4 местна). Разбира се, не много голяма. До 5 метра мисля, че е достатъчно. И за мен е важно да е регистрирана, да не е много скъпа, но запазена. Ще се използва основно за къмпинг в Гърция. За съжаление, нямам никакъв опит и не разбирам от каравани. За това чета темите тук за да знам какво да гледам при избора ѝ.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 14, 2021 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Таман да напиша че тази каравана като и гледам размерите е по-подходяща за стационарно ползване и видях, че сте се ориентирали към къмпинг в Гърция. Караваните които се ползват там обикновено се теглят веднъж докато ги закарат и след това си остават там като само евентуално сменят собствениците. В тази насока би могло да се поинтересувате и дали някой имащ каравана там не е решил да се разделя с нея.
alabala

МнениеПуснато на: Пет Яну 15, 2021 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не търся каравана за стационарно ползване, а такава, с която ще мога да обикалям и в България и в чижбина. Но под 4 местна ми идва малка.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Съб Яну 16, 2021 12:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За обикаляне из чужбина по-голямата каравана не е голям проблем. Пътувне по магистралите, спиране по къмпинги и нататък обиколка из местата само с колата.

За обикаляне из България обаче мисля че този вриант не е много практичен. Някак нито пътищата ни нито условията за отсядане го позволяват. Виждала съм на два пъти малко по-дълги кравани с отпорена задница, само защото собственика им е решил "абе трябва да може да мине от тук щом колата минава". Ние имахме 4 години каравана 5 метра без теглича. Имахме няколко опита за минаване през път който не е много добър и ефекта върху караванта беше също недобър.
Има немалко хора, които си обикалят нагоре-надолу с каравани и по язовири на риба ходят, но караваните са от по-компактния вид, при които се жертва част от обема и удобството за сметка на това караваната да е по-проходима.
sampo
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Съб Яну 16, 2021 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
..Има немалко хора, които си обикалят нагоре-надолу с каравани и по язовири на риба ходят, но караваните са от по-компактния вид, при които се жертва част от обема и удобството за сметка на това караваната да е по-проходима..

Тази е 3.70м. без теглича, предишната 4.10м. продадох защото беше дълга за такива терени.

За колегата най добре каравана с размер 4.50-5.00м. с двуетажни легла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
alabala

МнениеПуснато на: Пон Яну 18, 2021 10:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да ми препоръчате добър търговец на каравани. Видях във форума добри мнения за Ив мобайл и Пипи 2000, но те нямат налични каравани към момента (доколкото виждам в профилите им в мобилето). А в интернет е пълно с каравани, криещи подводни камъни.
Върнете се в началото
alabala

МнениеПуснато на: Вто Яну 19, 2021 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Между другото тази как ви се струва:
https://mobile.bg/91609871141807442
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Яну 19, 2021 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимките не са много детайлни. Има предимно външни с форселта, но поне така отгоре-отгоре изглежда доста по-мобилна от предишната.
Слав

МнениеПуснато на: Нед Яну 24, 2021 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Откакто Митко не работи в ИВ мобайл не би ги препоръчал на никой. Повечето хора, включително и аз сме пазарували оттам заради Митко. Човека е свестен и много разбира от кемпери и каравани, но вече не работи там.

Другият, който е и собственик де факто е много неща, но не и честен.
Върнете се в началото
alabala

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2021 10:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Моля за мнение за този кемпер, какви са плюсовете, минусите, заслужава ли си
https://www.facebook.com/groups/1041502129517603/permalink/1480800505587761/
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2021 11:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди всичко зависи какво му трябва на човек и към какви екстри се е ориентирал.
Като цяло кемпера е доста компактен. Ако не е претенциозен и се задоволява с малко би могло да му върши работа.

Предимствата са основно в насока на това да че е по-малък и маневрен, паркира се на много по-малко място, цената му е по-ниска. Сигурно има и други предимства за които към момента не се сещам. От там нататък - аз не видях санитарно помещение. Лично за мен това е голям минус още повече като се добави и теснотията вътре... Така като гледам има две легла и вероятно е мислен и предвиден за спане на четирима. Не че не би могло да се сместят, но както се казва няма да имат достатъчно въздух като се затворят вратите. Няма място за сядане когато се ползват и двете легла. Мястото за багаж е почти никакво. Има кухненски шкаф, но той е доста малък и сбутан ...
alabala

МнениеПуснато на: Съб Май 29, 2021 8:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора Smile Наистина е доста тесен и при затворени вътре 4ма човека няма да достига въздух...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети