kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Апр 08, 2021 7:55 pm Заглавие: Съвет за телевизор.
Ще помоля някой патил да сподели мнение.
Доста време изкарахме с философията че в кемпера не ни трябва телевизор, но сега жената се е запалила по някакви кулинарни предавания и въпроса с телевизор в кемпера бе поставен ребром. Та жената каза и НИЕ решихме.
Доколкото ми е известно, всичко опира грубо казано до три избора. Ефирна ТВ, Сателит или през интернет. Ще помоля хората с опит по вапроса да дадъ съвет кое си заслужава и кое не. Аз разсъждавам че ефирната антена стеснява избора до 5-6 прорами и то не на всякъде. Сателит..... не съм убеден че ми се мъкне чиния на покрива, декодери и тн, за да се гледа едно предаване. Най - примамливо звучи през нета, но каква е консумацията на GB-ти и доколко реално е работещо. ?
Ще съм благодарен за споделения опит. Включително и ако препоръчате модел ТВ, приемник, и тн...
Пуснато на: Чет Апр 08, 2021 11:36 pm Заглавие:
Скромно мнение от почти неползватели.
Телевизора е добре да може да се гледа от максимално широк ъгъл. Предвид теснотията в кемпера и идея си няма човек в какви пози и на какви места би се позиционирал някой за да зяпа в тв-то. Задължително да има опция за ефирна цифрова и за гледане от флашка с бг-субтитри. И едното и другото са само за в краен случей, но много "боли" да ги няма при нужда. То май вече всички тв-та ги имат, ама аз да си кажа. За гледането през интернет нямам лични впечатления. Децата казват, че било икономично, ама колко точно е това не знам.
За антена - сателитните не ги коментирам, но ако ще се слага и обикновена, задължително да е с усилвател. Имаше на времето едни Strong45. На практика всичко друго все едно го няма. _________________ Магия в лилаво
Аз използвам(х) и трите вида, сега само два.
Телевизорът има вграден цифров тунер. Сателитната система я изхвърлих, тъй като не ми е по вкуса.
За момента ползвам Гугъл Хоум плюс Хромкаст. Интернет осигурявам чрез биксвитка с добавен усилвател за 3G/4G, плюс ретранслатор за WiFi, за да мога да използвам смарт-функциите през вътрешната мрежа на разстояние 200-300 метра и повече.
Системата работи с гласови команди или през смарт-устройство. Мога да гледам всичко, което предлага Интернет, ефирна телевизия плюс стрийм от смарт-устройства или външен носител. Външният носител, който ползвам е WiFi харддиск. Пълня го с музика или друга медия и когато нямам интернет или ефир - ползвам него. Мога да му задам да запише някое предаване (когато е налично) и да го гледам когато искам.
Гугъл Хоум ми дава възможност да управлявам отоплението, осветлението и още няколко битови "благинки", които ползвам, чрез гласови команди или отдалечено. Достатъчно е просто да кажа, че искам отоплението да се включи в еди-колко си часа и да поддържа еди-каква си температура. Всичко става чрез смарт-термостати и смарт-суичове.
Хромкаст ми дава безпроблемна и бърза съвместимост между телевизора и останалите компоненти. Въпреки, че телевизорът е смарт, с помощта на Хромкаст нещата се случват без проблеми, без лагване и без забавяне. Освен това, мога да изнеса телевизора навън и да го включа само в захранване - не са ми нужни други кабели.
С две думи: една смарт-система, която ми предоставя медия, звук и битови електронни удобства:
Пуснато на: Пет Апр 09, 2021 10:12 am Заглавие:
ajcinema написа:
...Интернет осигурявам чрез биксвитка с добавен усилвател за 3G/4G...
...Гугъл Хоум ми дава възможност да управлявам отоплението, осветлението и още няколко битови "благинки", които ползвам, чрез гласови команди или отдалечено. Достатъчно е просто да кажа, че искам отоплението да се включи в еди-колко си часа и да поддържа еди-каква си температура. Всичко става чрез смарт-термостати и смарт-суичове...
Ще съм безкрайно благодарен ако разкажете в детайли и каква е бисквитката и усилвателя, но и най-вече смарт управлението на уредите в кемпера.
Може би би било по-добре в отделна тема, за да не разводняваме конкретния въпрос тук за телевизора.
Но определено живо се интересувам от смарт имплементацията ви.
Пуснато на: Пон Апр 12, 2021 9:15 am Заглавие:
Аз навън си спирам ъпдейтите на приложенията.
Не се оливам и с качеството на клиповете в YouTube.
За ориентир мога да да дам и следния пример:
Предните няколко години седяхме от Май до средата на Септември в Гърция и ползвахме местна бисквитка с 40GB месечно. Този нет се използваше на лаптопи (мо мои наблюдения на ПЦ трафика винаги е по-голям от приблизително същата употреба на телефон) за работа и дневно поне 2-3 видео срещи, шерване на екран и т.н.
Та тези 40ГБ стигаха за двама човека на два лаптопа за всичките работни дни в месеца. Естествено покрай работата имаше и умерено ползване на Facebook, новини, форуми и т.н.
Консумацията е относителна. За fullhd =1080p през hbo go/netflix /kodi достига до 3-4 мбит/с. Това е около 1500-2000мегабайта за един час гледане. Ако свалиш на 720 или 576 линии пада дратично. Но няма много услуги с това качество. Според мен да се гледа онлайн тв на ограничен по трафик интермет достъп е невъзможно. Заради безбройните буферирания, софтуерни проблеми, прекъсвания на стрийм реалното потребление винаги е по-високо от изчисленото. Проучи кои канали ти трябват и къде се стриймват - vivacom tvgo, bulsatcom tv, kodi, nettera. Виваком предлага абонамент без ограничение на трафика, аз ползвам него.
Пуснато на: Вто Апр 13, 2021 2:51 pm Заглавие:
Колегата kacho винаги е полезен с коментарите си и в този дух ще споделя и аз едно мнение.
Та значи Боби, проблемът ти е много сериозен и то най-вече заради тези готварски предавания, които е открила жена ти. У нас всички телевизори са или на детски програми, или на готварски такива и по-лошото е, че и двете са денонощни. Така никакви бисквитки, пакети и трафик няма да ти е достатъчен, и предполагам също като мен едни новини няма да можеш да изгледаш, но телевизорът е много важно нещо! С него често могат да се тушират всички дразнители. Жените също.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети