kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 5:32 pm Заглавие: отново за въздушните възглавници
Здравейте,връщам темата за въздушните възглавници тука защото рубриката е "направи си сам"На моя кемпер му поомекнаха ресорите и започна да вози по твърдо.Идеята за възглавници я обмислям от близо година. проблема произлизаше от това ,че и двете подпори са свободно разположени в пространството на точно определено разстояние една от друга. Успях да намеря принципна схема от "ДЪНЛОП"от която взаимствах идеята, но тези планки отдавна не ги произвеждат за Мерцедес 308 до 94год.,а 95 е вече Спринтера. Затова се наложи да ги конструирам сам.Смятах че това ,че това е най трудната част, но не беше така. От магазина за възглавници закупих два броя "чешки" възглавници за седалка на" Шкода мадара"и ги монтирах . От тука започна ходене по мъките ,първо и двете изпускаха от заварките на щуцера, а освен това те се разкривиха на всякъде (като детски прещипан балон), оказа се ,че са произведени във Варна в някое мазе. Тука е момента да изкажа моята безкрайна благодарност на колегата ИВО от Сливен (turbo 1) ,който ми се притече на помощ и спаси моето начинание, като ми изпрати оригинални Чешки гуми за възглавници.После направих скоби за разглобяване (смяна) на гумите и вече имам заветните възглавници.Ефекта от тях беше поразителен: повдигна се с няколко сантиметра, а возенето и завоите са просто неузнаваеми. Ето и моя фото разказ.
ОТ ТАЗИ ПРИНЦИПНА СХЕМА ЗАПОЧНАХ
СЛЕД ГРУНД
ОТНОВО ЗАВАРКИ вече монтирана
задни скоби
манометри за всяка поотделно
Пуснато на: Пет Апр 29, 2011 7:21 am Заглавие:
Добре си се потрудил, браво!
Аз съм с оригинални на Голдшмит и съм доволен.
В инструкцията пише за работно налягане 0,5 - 1,75 атм.
В общи линии го спазвам, но критерият ми е кемперът да е винаги хоризонтален,
независимо от натоварването на задната ос.
Ако предпочиташ да го караш с вирната задница, трябва да се промени настройката на регулатора на задните спирачки.
Преди да ги монтирам направих и един ремонт на ресорите - шпренгване + допълнителен лист.
Пожелавам ти меко возене и много километри. _________________ По-добре стар кемпер пред панелката,
отколкото нов апартамент на "зелено"!
Здравей Венци ! Не ме карай да се езчервявам ,помагам с каквото мога ! Но за да ти го върна ,трябва да ти кажа че си се справил чудесно ! Сега остава да ми дръпнеш голямата клиенетела от София и край ! Шегувам се !!! Но найстина си се справил перфектно!
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 12:18 am Заглавие:
Иво задравей,още един път огромно БЛАГОДАРЯ ! Истината е ,че без твоята помощ нямаше да свърша никаква работа с тези български ментета.Ако имах повече свободно време аз също щах да дойда до Сливен да ги правим възглавниците ,но не се получи. Отново не изневерин на принципа си ¬ ” ТОВА КОЕТО ГО НАПРАВИЛ ЧОВЕК ГО МОГА И АЗ ” Това не ми е професия а просто ХОБИ , обичим да си създавам технически проблеми и да ги решавам , така съм последните 40 години, а иначе се занимавам с производство на телевизия. ('')
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 1 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети