kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Какъв инвертор да купя?
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mexypo

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 16, 2013 8:13 pm    Заглавие: Какъв инвертор да купя? Отговорете с цитат

Здравейте,
На скоро си взех лаптоп и се почна едно търсене на зарядно за 12V за лаптопа, но трудно се намират (или поне за мен) а тези който ги открих още в магазина ми препоръчаха да не ги купувам - били китайски или имало опасност да си повредя лаптопа.
Насочиха ме към инверторите "да" ама сега пък един път като се дават пари защо да не се дадът още малко и да се купи нещо което да се ползва за повече неща в караваната.
Ще бъда благодарен ако споделите какви инвертори ползвате или от къде мога да закупя някой който да не е китайски.Бюджета е 200 - 250 лв , а инвертора ми се иска да е от 500W до 1000W.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Венци-Малкия

МнениеПуснато на: Вто Юли 16, 2013 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.meanwell-bg.com/

Малко над бюджета са ти, но определено си заслужават!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tassev

Местожителство: BG-Бургас

МнениеПуснато на: Вто Юли 16, 2013 9:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега,ако ти е само за лаптопа,вземи си такова:http://www.kolko.bg/bg/havit-zaryadno-za-laptop-za-kola-hv-80w-bg/p/1842742,куче марка са.Преди 6 години си взех същото от Германия,китайско и не е мръднало.С инвертора и консумацията скача,колегите са писали много по темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Вто Юли 16, 2013 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зарядно за лаптоп от 12 волта на (от 14 до 24 волта с плъзгач през волт) има в CONRAD НА 5-ТЕ КЬОШЕТА Струва някакви малко левове. Ако те мързи да идеш до там, купи си инвертор 300 вата за към 40-50 лв от технополис. Ама не виждам смисъл от 12 да правиш 220 и после да намаляш до 18 ?????
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Юли 16, 2013 11:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвах такова на 12в. и прави до 24в.,но много грееше и го махнах.Сега ползвам инвертор ,като тези дето казва Владо ,от Технополис ,BELKIN 300 ВАТА и нямам проблем със зареждането.
За мен е по-добрия вариант да си зареждам с оригиналното зарядно на лаптопа,отколкото с някое менте ,преобразевател зарядно.Загубите на ток са почти еднакви,не съм забелязал голяма разлика.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
bestbg

МнениеПуснато на: Сря Юли 17, 2013 8:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

купих си универално зарядно за 12v ( http://prodavalnik.com/novo-universalno-zaryadno-za-laptop-120w-za-kola-i-za-vkschi-i8376561 )

което не става за нищо. 4 лаптопа с различни накрайници но неможе да ги зареди. Ядосах се и ползвах старият UPS който Оги ми даде. Той е 300w и върши идеална работа. През контролера на пуснат UPS без натоварване гълта 1А , като пусна лаптопа да се зарежда става на 4.2A и така си ползвам оригиналното зарядно и след няколко часа батерията е пълна, а панела прави 5.3А. С 1000W инвертор на морето захранваха хладилник с компресор от 74ah акумулатор на кола + 2 панела от по 130W Laughing
Върнете се в началото
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Сря Юли 17, 2013 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Митко70, този инвертор BELKIN-300w как го връзваш, защото моя като го пуснах през запалката в кабината ми изгори 3 бушона при включен лаптоп, после го включих през запалката в "къщата" и там изключи бушон и от тогава не съм го пускал.
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Юли 17, 2013 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

babkata написа:
Митко70, този инвертор BELKIN-300w как го връзваш, защото моя като го пуснах през запалката в кабината ми изгори 3 бушона при включен лаптоп, после го включих през запалката в "къщата" и там изключи бушон и от тогава не съм го пускал.

Пускам го от запалка ,която съм си изтеглил от акумулатора на караваната с 2,5 мм2 кабел,през бушон,не ми е давал проблем.
В кемпера преди пък имах запалка с 4 мм2 кабел от акумулатора и там не е имало проблем.Моя имаше към него и букса за запалка с две щипки,който ги даваха да се пуска с тях над колко вата мощност,но не си спомням ,така и не ги ползвах.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
dobringeorgiev

МнениеПуснато на: Чет Окт 10, 2013 1:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, препоръчвам да разгледате инвертори ето тук:
http://vikiwat.com/invertori.html

Има разнообразие в мощности, модели и цени.
Върнете се в началото
pana07
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: гр.София

МнениеПуснато на: Чет Окт 10, 2013 4:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега препоръчвам ти този инвертор с пълна синусоида за 250 лв. http://elektronikabg.com/product/504/invertor-palna-sinusoida-12v-600w.html. а ако си купиш от мене и един вълшебен соларен панел за 150 лв. можеш да удариш проекта Белене у земята. hammer
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пет Окт 11, 2013 5:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз ползвам инвертор 300 вата, купен преди години не помня от кой супермаркет Smile (50-60лв),който всъщност е с 300 пикова мощност, 150 постоянна, а на практика веднъж включвах 120 в. поялник и инвертора бибипкаше че е претоварен, но си издържа половин час без грижи. та с него зареждам всичко, готин е защото има супермизерна собствена консумация, веднъж съм го забравял включен и изтощи акумулатора за 20 и няколко дни!
закачен е директно на клемите на акумулатора, и е добро решение, иначе ти трябват зарядно за лаптоп, за телефон, на жена ти/гаджето за телефона, за таблета, за на баба ти фърчилото, и за едни други неща. с инвертор въпроса е приключен.
Върнете се в началото
Plamen Petkov

Местожителство: БГ, София

МнениеПуснато на: Пет Окт 11, 2013 10:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че за лаптоп трябва по мощен инвертор. Аз ползвам 1000w Метровски (сто и малко лв)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Окт 11, 2013 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив. Лаптопите са направени да работят с малко мощност, все пак се очаква да работи на батерии. Колкото модели толкова и зарядни, но си мисля че диапазона 50-100 вата е достатъчен. Сега погледнах лаптопа стария, 65 вата е.
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Окт 11, 2013 12:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При първа възможност лаптопите си навирват ушите точно когато най-малко очакваш Twisted Evil

Моя Тошиба 15" ( някаква стара антика) съм го мерила с уред че харчи 35 вата максимум. В кемпера като е вързан директно към контролера отчита 2,4А консумация. Та същия този лаптоп не щеше да работи през зарядно 12/19 волта, когато няма слънце или кемпера не върви. Иначе акумулатора в ситуацията е бил пълен, но добичето се инати. Опитвайки се да го пусна през инвертора, който е слаб ( пише на него 180W) директно го изключва с писък от претоварване. На същия този инвертор пускам миксера, който е 200W по мощност и работи без проблем, само го следя да не вдига над 10-11А консумацията на ток, че ще стопи кабелите. Явно има някакв пускова много голяма консумация при лаптопа, която бърка работата.
След сума такива ситуации ми писна да се съобразявам с магариите на този лаптоп и взехме за път мъничък - 10". Той харчи към 2А средно, може да се захранва директно на 12V, но и той няма ли слънце директния кабел не го признава, а си смуче от батерията. Утехата е че се разбират с инвертора и не го изключва, но пък заради загубите в инвертора консумацията се вдига с едни 20-25%.hammer
Plamen Petkov

Местожителство: БГ, София

МнениеПуснато на: Пет Окт 11, 2013 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно за това трябва инвертор над 600w.Особено когато солара не е огрян от слънще
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща
Страница 1 от 11

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети