kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Ное 04, 2021 10:56 am Заглавие: Ремонт на хладилник
Здравейте .Имам нужда от помощ.Имам кемпер Пежо J5.Работя и живея в него в Германия.Хюадилника еЕлектролукс.Обаче лека полека спря да замразява.Нагревателите и трите работят добре,не може да се пипне тръбата до ребрата за охлаждане.Това според мен означава че имаме запушване.Това налага да се извади хладилника и да се обърне няколко пъти.Да ама не знам как.Ще се радвам на съвети как да го извадя.
Поздрави ККарамаринов.
Пуснато на: Пет Ное 05, 2021 12:34 pm Заглавие:
Ваденето на хладилника не е просто. То е като демонтаж на вграден уред. Първо трябва да се спре захранването с тока и газта. След това физически да разкачат съответните свръзка за тока и газта. След това трябва да се намерят местата където е фиксиран към пода и околните стени на мебелите. Ако има допълнително слягано уплътнение някакво и то трябва да се махне или да се направи така, че да не задържа. След като всичко е освободено лека-полека би трябвало да може да се извади навътре в караванната част. _________________ Магия в лилаво
Като отвориш вратата на хладилника от двете страни на стените ще видиш едни отвори. Там има видии, които държат хладилника към мебелите. Махаш врътките и сваляш горната пластмаса при копчетата. погледни и там за крепежи. Ако над хладилника имаш котлони може да ти е от полза да ги махнеш и да пипаш от там за разкачване на жици и тръбата на газта. Внимавай за комина. Отзад на стената на кемпера при решетката има една тръбичка която обикновено пада. Търкаляй и после по обратният ред. Дано съм бил полезен.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети