kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Синеморец-кратък видео-фото разказ

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ametrine

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Юли 16, 2023 7:23 pm    Заглавие: Синеморец-кратък видео-фото разказ Отговорете с цитат

Едно кратко бягство от реалността. Едно ободряване на духа. За това се разказва без думи (или почти без думи) в моето дебютно подобен род видео.
Вдъхновен от хората, които тук пишат пътеписи и най-вече (специални поздрави) на kvp155 , който наистина ме кара още повече да обичам пътуванията и четенето на книги.

На кратко това беше едно малко 3 дневно отсядане в Синеморец. Не съм и планирал да публикувам каквото и да е, затова малко постно като цяло откъм материал, но вече като се прибрах и разгледах всичко заснето (с телефона ми 2019г модел) реших пък що пък не на бързо с програмката да ги нанижа отрязъците.

Но преди да се размекна в обяснения в любов на това неземно място, нека все пак да кажа и фактите- в Синеморец е лудница юли и август. Ходил съм септември и е по-хубаво. Сега има много шум, много боклук, много навалица и за съжаление и много от досадните туристи. Трудно се спеше- пробвах на няколко места, все греда. Не ходих в поляната, защото там щеше да ми е като на къмпинг с комшиите- всеки с негови си предпочитания на музика и режим на бодърстване. Гордите собственици на къщи също леко дразнеха. Ненавиждам и повечето заведения- колкото и да ми се иска да давам шанс на разни нови места, все накрая в 2-3 любими се връщам. Плажа на Велека пък- 7 лева таратора, 10лв чадъра, 10 лв шезлонга- ебаси. Язък за джаза дето върви с чалга ценоразпис. Но да- разбирам ги концесионерите- все пак са дошли от далечна София и ще си харчат паричките от лятото в тъпите софийски заведения, дето таратора също е 7 лв и сандвича е 10. (живял съм в София 6 години, обичам града, но ненавиждам манталитета и псевдостандарта).

Та така- всяка вечер псувах наум всички шумни хора, коли, мотори и пр. Но на сутринта прощавах всичко, защото щом излезнех от кемпера и не можех да се нарадвам на всичката красота, която ме заобикаля!

Юли 2023, България, южно черноморие, село Синеморец, - кътче от рая.. жега- средна дневна температура малко над 30С, величествената и мълчалива река, жарките диви плажове и още по-дивите им побратими скали, сменящата настроенията си синя вода, полюшващите се тъй за кратко изгорели тревички и ентусиазираните и непримирими, но също толкова мимолетни диви бодили...Нощ! Нощен живот с живи изпълнения- малко рок, малко соул и малко джаз под звездите заедно с малко джин и тоник; Приятно оживената и леко шумна уличка, ресторантче с висящи рибарски мрежи за декор, морска храна- хамсия, сафрид- пресен улов, хлебчета с тарама хайвер, филийка със зехтин и риган; полета и скална шир- звук на птички денем, грохот на вълни нощем... Изгрев! Отново тази безкрайна шир, мълчаливите скали, плажовете и реката все така посрещат и изпращат слънцето от стотици, а знам ли- може би и хиляди години. Хората в селцето знаят, че мъдростта на природата тихо наблюдава мимолетния ни жизнен цикъл, а морето от всички посоки- то макар и щедро е и опасно- редовно напомня за себе си и своя темперамент. Синеморец сигурно си е сменил безброй пъти имената през всичкото това време и кой знае още колко пъти ще си смени името. В нашата прашинка от вечността, в която ни се падна да живеем, Синята вода самодоволно му отреди името на това райско кътче- не скалите, не "корабите", не вълните, не река Велека..., а синьото море. Но всички докоснали се до магията му ще го помнят и ще му се любуват и ще разказват! А може би ще го запазят в тайна... но без значение, как ще го наричат.

https://youtu.be/eavrL84Ubww

Надявам се да ви е харесало и да не ви е отегчило.
Тангра 2

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2023 6:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чудесно е на Синеморец през септември. Особено след петнадесети. Липите, Силистар даже и селския плаж Бутамята, са почти пусти.
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2023 8:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Синеморец ... приказно място, толкова красиво и магнетично!
Г голямо удоволствие ходя там, но ... когато няма хора. Тази година бахме там края на май и си направих извода, че вече и май месец като че ли е късно да се отиде там. Very Happy
Благодаря за споделеното!
Подължавайте да го правите без да се притеснявате за резултата. Това е преди всичко за вас - един чудесен начин за съхранение на преживяното, защото с времето спомените избледняват, а когато след време има къде да погледне човек и да си припомни е чудесно.

И един въпрос на края - къде бяхте спрели, когато радетеля на частната собственост ви е сложил онази бележка?
ametrine

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Юли 18, 2023 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз го раздавам поет, ама като се позамислих и имам чувството, че тия полянки гледащи към скалите няма издържат столетия все тъй девствени... така че добре че ги снимах в тоя им вид докато е време Laughing Като стана пенсионер като нищо да има някой SINEMORETZ GRAND ROYAL PLAZZA ***** Laughing Rolling Eyes
А иначе за бележката- и аз така и не разбрах чия собственост съм засегнал
42.06301405704466, 27.97691593367349
kvp155

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2023 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак сега успях да изгледам видеото... Ех, колко спомени имам от този Синеморец, и колко много се е променил само. Не съм ходил от почти два века там и трябва да отида преди да са се свлекли хотелите в морето. Благодаря ви!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети