kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Благодаря на всички, които са давали компетенти мнения по различни теми във форума. Порових се, попрочетох малко и се надявам, че избора на кемпер ще бъде по-лесен и добър. Вдигнах малко бюджета и се втурвам в огледи.
Пуснато на: Пон Яну 03, 2022 12:12 pm Заглавие:
Според мен най-важното при избор на кемпер е първо човек да определи точната конфигурация, която би била най-подходяща за него и семейството му. Това е нещо, което е основа и което ако не е съвсем подходящо след това вс е ще създава проблеми. От там нататък вече идва избора на екземпляр в относително най-сносно състояние съобразно и според сумата която може да се отдели за това. Всеки кемпер втораа употреба си има своите кусури и трески за дялане, които биха коствали някакви средства за оправяне. Човек като избира и това гледа - с кое може да се примири, кое му е по джоба като поправка. То и при чисто новите всичко не е идеално, та какво остава за по-старите.
Затова аз бих посъветвала особено ако имате намерение да ползвате кемпера и извън България да е максимално скорошен като година, да е до 3,5т, да е с по-мощен двигател и при техническия оглед и проверка на отделните възли и агрегати да не се налагат сериозни ремонти. От там нататък като влезете и си представите как бихте се чувствали вътре, как бихте го ползвали ако е вашият екземпляр нещо у вас ще проговори и ще си го познете. Дори и да звучи твърде "приказно" с времето това се оказва най-точното мерило. Има немалко случеи на кемпери закупени, защото били "уникална бройка", "на много добра цена", " в перфектно състояние", "топ марка и модел" ... и какви ли още не , които обаче много скоро човек разбира че просто не са неговото нещо и се започва търсене на варианти за смяна. В същото време има кемпери купени макар и със забележки, но почуствани като свои след това се ползват дълго и с много радост и приятни емоции.
Пожелавам ви много скоро да намерите вашият вашия кемпер, да го познаете и почувствате, да му се радвате и наслаждавате с много усмивки и не забравяйте, че кемпера е преди всичко дом, а след това превозно средство. _________________ Магия в лилаво
Благодаря за написаното. Вярвам, че е така. Днес гледахме един кемпер, който ни хареса много, точно това, което търсим. Има лош външен вид, но вътре е чудесен. Има някои уреди, които не са изправни, но ще търся човек, който се занимава с ремонти на кемпери и ще отида отново на оглед с него. Ако няма нищо сериозно и притеснително ще си го купим. Ако някой има контакт на човек, който може да ни е полезен в огледа моля да даде телефон. Кемпера се намира в София.
https://m.mobile.bg/details/91627549878891330
Пуснато на: Пон Яну 03, 2022 7:47 pm Заглавие:
Кемпера изглежда свеж и симпатичен. Това с двете тоалетни не го разбрах. Ако наистина са две това ще е първия подобен кемпер, който виждам. Човек за оглед не мога да препоръчам.
За неизправните уреди - не знам какво точно имате предвид под неизправни. Ако е нещо от газовите ( хладилник, котлони, фурна, отоплителна печка, бойлер) може просто да има нужда от почистване, но ако примерно има проблем с ампулата на отоплителната печка или нещо по електрониката на бойлера проблема е сериозен и е решим с немалко средства и доста главоболия, като често решението е нов уред. Това го казвам, че щото е голям проблем, а да го имате предвид като цена. _________________ Магия в лилаво
Не е с две тоалетни. В едно помещение е тоалетната и банята. Като неизправни визирам хладилник, който се пали само със запалка отвън. Неработеща отоплителна печка. Неработещи комарници и сенници.
Пуснато на: Пон Яну 03, 2022 8:22 pm Заглавие:
Паленето на хладилника ми изглежда поправимо. Ако след като се запали макар и отвън гори и изстудява, струва ми се че една помяна на запалването няма да е особено скъпа.
По-притеснителна е отоплителната печка. Може да не работи защото е ползвана с по-мръсна газ и се нуждае от почистване в механизма за подаване на газта, може да не може да тръгне защото няма батерийки ( ако и е такова запалването) или просто да и бяга масата. Така ги споменавам, защото при нас са се случвали подобни неща. Всяко едно от тях е относително лесно поправимо. Принципно тези печки са доста сполучлив модел и неприятните проблеми са ако има дефект в платката или в газовата ампула. Скъпи са не се намират и цената им са "почти като на нова печка".
За сенниците и комарниците ако има нещо счупено се намират части и мисля че са поносими ценово, доколкото при кемперите подобно определение изобщо е уместно В много случеи нещата се оправят и само с разглобяване, почистване и настройка. _________________ Магия в лилаво
Много ти благодаря за бързите и адекватни отговори. Попринцип продавача каза, че има две печки, но едната не я видях. Имаше само контролер на стената до сепарето. Не видях никакво тяло и продавача не успя да ми обясни, какво точно е това.
Да има фурна, но това, което ми каза собственика е, че има допълнителна отоплителна печка, която имала някави въздуховоди към тоалетната. Нищо не разбирам и за това съм говорил с човек, който има понятие от кемпери. С него ще отида на втори оглед.
Това е качествена италианска марка Мобилвета на шаси Ивеко. Двигателя на този кемпер е много по-мощен от на форда, който си харесал. Също така този двигател е и много по-тих. Кемпера е с въздушни възглавници и задно предаване. Банята и тоалетната са в едно помещение, което е по-добре от колкото 2 отделни тесни помещения. Отделно има микровълнова печка и голям хладилник - (големия хладилник е сериозен плюс)
Споделям ти лично мнение на базата на опита ми с кемпери. Не познавам човека, който го продава. _________________ Euramobil 810
Всяко мнение е много полезно за мен, за което благодаря. Този кемпер съм го гледал, но има някои неща, които бих искал да има кемпера, а именно две спални и сепаре, защото сме с голямо дете. Но ако не намерим такъв ще се наложи да направим компромис.
Отделно има микровълнова печка и голям хладилник - (големия хладилник е сериозен плюс)
Споделям мнението за Мобилветата. Фен съм им. Много здрави. Интериора е дървен. Ноо, аз бих го притеглил ако пише, че е до 3500 кг. И хладилника е компресорен. Оригинално си е така, ако не е сменян. Това изисква много повече ток. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Да споделя, продавача на кемпера при първия оглед не пожела да пробваме уредите дали работят. Дори не успях да го карам, тъй като нямаше валидна ГО и преглед. На сляпо няма как да го купя. Уговорката ни е да има втори оглед и да се тества всичко плюс да се кара кемпера, но все още нямам отговор, че това ще се случи. Та, тъй като вероятността да не е моя кемпер е голяма, набелязах още един. Ако някой има опит и впечатления от интегриран кемпер, нека даде мнение.
https://m.mobile.bg/details/91636639664116474#&gid=1&pid=3
Тоя Химер има най-отвратителното разпределение на караванната част вътре. Чудя се как изобщо ти идва на ум, че това ще го притежаваш. То е пълен абсурд. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 1 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети