kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Търся кемпер.
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RADICAL

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2021 5:13 pm    Заглавие: Търся кемпер. Отговорете с цитат

Здравейте, нов съм във форума. От няколко дни си търся кемпер с цена около 20000лв. Не зная какво трябва да гледам при оглед на кемпер. Набелязъл съм два кемпера, ако някой от форума ги е гледал може да даде информация.
https://m.mobile.bg/details/91640625973426713
https://m.mobile.bg/details/91615303317825572
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RADICAL

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 9:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички, които са давали компетенти мнения по различни теми във форума. Порових се, попрочетох малко и се надявам, че избора на кемпер ще бъде по-лесен и добър. Вдигнах малко бюджета и се втурвам в огледи.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен най-важното при избор на кемпер е първо човек да определи точната конфигурация, която би била най-подходяща за него и семейството му. Това е нещо, което е основа и което ако не е съвсем подходящо след това вс е ще създава проблеми. От там нататък вече идва избора на екземпляр в относително най-сносно състояние съобразно и според сумата която може да се отдели за това. Всеки кемпер втораа употреба си има своите кусури и трески за дялане, които биха коствали някакви средства за оправяне. Човек като избира и това гледа - с кое може да се примири, кое му е по джоба като поправка. То и при чисто новите всичко не е идеално, та какво остава за по-старите.

Затова аз бих посъветвала особено ако имате намерение да ползвате кемпера и извън България да е максимално скорошен като година, да е до 3,5т, да е с по-мощен двигател и при техническия оглед и проверка на отделните възли и агрегати да не се налагат сериозни ремонти. От там нататък като влезете и си представите как бихте се чувствали вътре, как бихте го ползвали ако е вашият екземпляр нещо у вас ще проговори и ще си го познете. Дори и да звучи твърде "приказно" с времето това се оказва най-точното мерило. Има немалко случеи на кемпери закупени, защото били "уникална бройка", "на много добра цена", " в перфектно състояние", "топ марка и модел" ... и какви ли още не , които обаче много скоро човек разбира че просто не са неговото нещо и се започва търсене на варианти за смяна. В същото време има кемпери купени макар и със забележки, но почуствани като свои след това се ползват дълго и с много радост и приятни емоции.

Пожелавам ви много скоро да намерите вашият вашия кемпер, да го познаете и почувствате, да му се радвате и наслаждавате с много усмивки и не забравяйте, че кемпера е преди всичко дом, а след това превозно средство.
RADICAL

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за написаното. Вярвам, че е така. Днес гледахме един кемпер, който ни хареса много, точно това, което търсим. Има лош външен вид, но вътре е чудесен. Има някои уреди, които не са изправни, но ще търся човек, който се занимава с ремонти на кемпери и ще отида отново на оглед с него. Ако няма нищо сериозно и притеснително ще си го купим. Ако някой има контакт на човек, който може да ни е полезен в огледа моля да даде телефон. Кемпера се намира в София.
https://m.mobile.bg/details/91627549878891330
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кемпера изглежда свеж и симпатичен. Това с двете тоалетни не го разбрах. Ако наистина са две това ще е първия подобен кемпер, който виждам. Човек за оглед не мога да препоръчам.
За неизправните уреди - не знам какво точно имате предвид под неизправни. Ако е нещо от газовите ( хладилник, котлони, фурна, отоплителна печка, бойлер) може просто да има нужда от почистване, но ако примерно има проблем с ампулата на отоплителната печка или нещо по електрониката на бойлера проблема е сериозен и е решим с немалко средства и доста главоболия, като често решението е нов уред. Това го казвам, че щото е голям проблем, а да го имате предвид като цена.
RADICAL

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 8:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е с две тоалетни. В едно помещение е тоалетната и банята. Като неизправни визирам хладилник, който се пали само със запалка отвън. Неработеща отоплителна печка. Неработещи комарници и сенници.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Паленето на хладилника ми изглежда поправимо. Ако след като се запали макар и отвън гори и изстудява, струва ми се че една помяна на запалването няма да е особено скъпа.
По-притеснителна е отоплителната печка. Може да не работи защото е ползвана с по-мръсна газ и се нуждае от почистване в механизма за подаване на газта, може да не може да тръгне защото няма батерийки ( ако и е такова запалването) или просто да и бяга масата. Така ги споменавам, защото при нас са се случвали подобни неща. Всяко едно от тях е относително лесно поправимо. Принципно тези печки са доста сполучлив модел и неприятните проблеми са ако има дефект в платката или в газовата ампула. Скъпи са не се намират и цената им са "почти като на нова печка".
За сенниците и комарниците ако има нещо счупено се намират части и мисля че са поносими ценово, доколкото при кемперите подобно определение изобщо е уместно Very Happy В много случеи нещата се оправят и само с разглобяване, почистване и настройка.
RADICAL

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 8:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ти благодаря за бързите и адекватни отговори. Попринцип продавача каза, че има две печки, но едната не я видях. Имаше само контролер на стената до сепарето. Не видях никакво тяло и продавача не успя да ми обясни, какво точно е това.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2022 10:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На снимките мисля че видях фурна. Може нея да е имал предвид под печка.
RADICAL

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2022 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да има фурна, но това, което ми каза собственика е, че има допълнителна отоплителна печка, която имала някави въздуховоди към тоалетната. Нищо не разбирам и за това съм говорил с човек, който има понятие от кемпери. С него ще отида на втори оглед.
Върнете се в началото
krassi77

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2022 8:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен за почти същите пари може да си купиш нещо доста по-добро.
Виж тази обява -

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=91638465678381156

Това е качествена италианска марка Мобилвета на шаси Ивеко. Двигателя на този кемпер е много по-мощен от на форда, който си харесал. Също така този двигател е и много по-тих. Кемпера е с въздушни възглавници и задно предаване. Банята и тоалетната са в едно помещение, което е по-добре от колкото 2 отделни тесни помещения. Отделно има микровълнова печка и голям хладилник - (големия хладилник е сериозен плюс)

Споделям ти лично мнение на базата на опита ми с кемпери. Не познавам човека, който го продава.
RADICAL

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2022 9:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Всяко мнение е много полезно за мен, за което благодаря. Този кемпер съм го гледал, но има някои неща, които бих искал да има кемпера, а именно две спални и сепаре, защото сме с голямо дете. Но ако не намерим такъв ще се наложи да направим компромис.
Върнете се в началото
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2022 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

krassi77 написа:
Отделно има микровълнова печка и голям хладилник - (големия хладилник е сериозен плюс)

Споделям мнението за Мобилветата. Фен съм им. Много здрави. Интериора е дървен. Ноо, аз бих го притеглил ако пише, че е до 3500 кг. И хладилника е компресорен. Оригинално си е така, ако не е сменян. Това изисква много повече ток.
RADICAL

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2022 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да споделя, продавача на кемпера при първия оглед не пожела да пробваме уредите дали работят. Дори не успях да го карам, тъй като нямаше валидна ГО и преглед. На сляпо няма как да го купя. Уговорката ни е да има втори оглед и да се тества всичко плюс да се кара кемпера, но все още нямам отговор, че това ще се случи. Та, тъй като вероятността да не е моя кемпер е голяма, набелязах още един. Ако някой има опит и впечатления от интегриран кемпер, нека даде мнение.
https://m.mobile.bg/details/91636639664116474#&gid=1&pid=3
Върнете се в началото
Тонин

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2022 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя Химер има най-отвратителното разпределение на караванната част вътре. Чудя се как изобщо ти идва на ум, че това ще го притежаваш. То е пълен абсурд. Shocked
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети