kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Съб Яну 29, 2022 12:04 pm Заглавие: Ми ... и ние в Турция
Истанбул е любим наш град и поради тази причина през изминалата 2021 го обърнахме на махала.
Само чакаме да ни се съберат два почивни дни и черта надолу ...
Паркираме почти винаги на платения паркинг на "фара" 41.001336, 28.977347
Пуснато на: Съб Яну 29, 2022 12:25 pm Заглавие:
Тази година за първи път ни се случи и ние да почиваме по празниците ( като нормалните хора) и без да губим време се изстреляхме да изпратим старата и да посрещнем новата в Турция.
Ама този път не в Истанбул Сега почиваме цеееели 4 дни, което предполага едно "по-далечно" посрещане на новата година. Единствения недостатък е, че сме на работа на 30.12 до 20часа, но пък това ни най-малко не ни притеснява.
Приятели са в Далян (до Мармарис) ... гледаме снимки от там ....мииии ... много е хубаво, пък не е и далече - 1100км от вкъщи
Свършваме работа и хукваме...
Далян хотлски комплекс "Bc Spa Hotel" новогодишен куверт за двама - 500 лири, кво му плащаш.
Храната беше страхотна, програмата също....с две думи изкарахме си страхотно.
На 01.01 полека лека тръгваме нагоре. Спряхме тук - там да видим туй - онуй, ми тя тая Турция много хубава. Пак ще дойдем ама за повече дни
Пуснато на: Нед Яну 30, 2022 2:09 am Заглавие:
Яко! Много яко!
И там трябва да идем някой ден ... за бая време ...
Страхотни клипчета Стояне! Браво! и мерси за споделеното! _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Яну 30, 2022 1:59 pm Заглавие:
kvp155 написа:
Я, ама вие били ли сте някога в Турция? Направо да не е за вярване. Че и пак само с дрон ...
Неее... ние онзи ден разбрахме, че има такава държава
Навръщане от Иран спряхме за кратко тук-там, но като няма предварителна подготовка човек, незнае какво да види.
Сега чакаме да си допишеш пътеписа, за да си обогатим папката и хукваме.
loveforever написа:
Яко! Много яко!
И там трябва да идем някой ден ... за бая време ...
Страхотни клипчета Стояне! Браво! и мерси за споделеното!
Така е Дани, макар и за кратко беше яко, и останахме очаровани от тази част на Турция.
Пуснато на: Чет Мар 31, 2022 4:37 pm Заглавие:
Благодаря за видеото. Ние пък сега тръгваме натам, та до Фетие. Ще гледам клипа и ще си вадя координати за околността . Не знам само дали е възможно . За Мидят пък не ни стига ваканцията на децата, но по-нататък ще го включим.
Пуснато на: Нед Апр 03, 2022 8:19 am Заглавие:
Пожелаваме ви едно весело и изпълнено с незабравими спомени пътешествие. По-добре по-малко от колкото нищо...все ще му дойде реда на Мидият.
...надявам се нашият да е по-скоро
Пуснато на: Пон Апр 25, 2022 7:17 pm Заглавие:
Още едно видео от априлското ни пътешествие из Месопотамия.
Halfeti е бил наводнен при изграждането на язовир Биречик.
Тук в оранжерия се отглежда и естествено черната роза „ karagul“.
Едночасов тур с корабче, до старата потъналата част на Halfeti.
Gaziantep, района е известен с отглеждането на шамфъстък, от който още от древни времена се приготвят баклава и известния десерт на султаните „ Катмер“. Тук и кафето също го приготвят от шамфъстък, наречено „Menengic“.
Разходката е из старата част на града.
В стария хан Gümrük Hanı, под земята се намира пещерата Kaleoğlu Mağarası от 1525 година, превърната в кафене, с ориенталски кътчета и музика на живо.
Пуснато на: Пон Апр 25, 2022 9:56 pm Заглавие:
На много хубави места сте били. Аз хубаво си водя записки но вече не ми остна място за записване от толкова убавини. Страхотни сте! Браво! _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Вто Апр 26, 2022 8:41 am Заглавие:
loveforever написа:
На много хубави места сте били. Аз хубаво си водя записки но вече не ми остна място за записване от толкова убавини. Страхотни сте! Браво!
Благодаря Дани! Интересен район на Турция е, а колко още много интересни места има наоколо, но за съжаление времето все не ни стига. Затова сега само се потапяме в атмосферата на старите градчета, което е уникално за мен. Сякаш машина на времето те е върнала, 500 години назад.
Пуснато на: Чет Апр 28, 2022 10:25 am Заглавие:
Само на 25 км от границата на Сирия е село Harran, с конусовидните къщи- кошери. Смятало се, че селцето е основано от няколко рода, дошли от Сирия. И понеже били многоженци, всяка следваща жена получавала нова островръха стая, долепена към предишните.
Има запазени 3-4 такива къщи-кошери. Ние разгледахме 2 от тях. Извън оградите им обаче все едно си въъъв ..... Столипеново
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети