kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
На оглед на кемпер

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ametrine

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2022 6:50 pm    Заглавие: На оглед на кемпер Отговорете с цитат

Здравейте всички! Радвам се, че открих този форум- струва ми се доста интересен, особено пътеписите!

По темата:
След два дни ще ходя да правя оглед на два кемпера. Като за ново хоби и първи кемпер реших да започна с по-скромен да видя какво е усещането. От много време разглеждам Fiat Ducato и разбрах, че се намират и доста прилични между 88г-92г.

Въпросът ми е - може ли да ми дадете съкратен списък по ред на всички неща, които трябва да пипна, пробвам, огледам и всички въпроси, които трябва да задам на собствениците? Просто искам да съм малко по-подготвен като ида на място.

Благодаря
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2022 9:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това със списъка няма как да стане защото при всеки кемпер нещата са индивидуални. В основни линии може да обърнете внимание на следното
- Документално нещата да са ок
- Двигателната част на кемпера се преглежда като автомобил - двигател, окачване и т.н
- караванната част да няма течове - оглед за следи от мокро, опипване да няма омекнало
- уредите и оборудването да работят - пробват се. Само на честна дума е равносилно на проблем
В общи линии това е накратко според мен.
KFOR-Carp

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2022 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя съвет е да си вземеш специалист по кемпери за огледа.
Всичко, което не може да се докаже, че работи се приема за нефункциониращо и се приспада цената за възстановяването му Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ametrine

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2022 11:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По-контретен проблем : Единият кемпер е Фиат Дукато, тип алкавен, собственикът призна за теч в единия ъгъл където е спалнята над шофьора. Казах му, че трябва да го погледна.
Въпрос: Толкова ли е трудно и скъпо да се поправи? Обикновен тенекеджия няма ли да може да реши проблема дефинитивно до 1000лв да кажем?

Вторият кемпер е Arca и е интеграл. Там нещата са ок, но се притеснявам резервни части за такава марка изобщо намират ли се?
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2022 9:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

по т. 1- Ремонта е възможен. Колко ще струва може да се определи, само ако го огледа човек, който има представа от такива ремонти. Може да струва и много по-малко от 1000 лв.
по т. 2. Предполагам, че Арката е Фиат Дукато също. Относно ремонта на кемперската част- и на единия и на другия са почти еднакви
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2022 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ametrine написа:
По-контретен проблем : Единият кемпер е Фиат Дукато, тип алкавен, собственикът призна за теч в единия ъгъл където е спалнята над шофьора. Казах му, че трябва да го погледна.
Въпрос: Толкова ли е трудно и скъпо да се поправи? Обикновен тенекеджия няма ли да може да реши проблема дефинитивно до 1000лв да кажем?

Вторият кемпер е Arca и е интеграл. Там нещата са ок, но се притеснявам резервни части за такава марка изобщо намират ли се?

Въпроса с ремонтите и течовете е доста сложен откъм описване и преценяне. Много зависи и има ли и по-точно какви са пораженията от теча. Ако е нещо скорошно и няма изгнило наоколо отстраняването на проблема е по-лесно, защото ще има много по-малка площ за реновиране. Ако обаче дълго време е просмуквала влага то малко по-малко засегнатата площ се е увеличавала и в един момент може да се окаже, че всичко отпред във вътрешността е игнило и трябва да се подмени. Това и на практика с външен оглед няма как да се прецени. Виждали сме кемпери, при които се тръгва от една проста подмяна на люк, защото при някой дъжд е прокапало и като се свали люка за презалепване се окава, че влага е просмуквала отдавна и на практика почти целия покрив вътрешно вече е изгнил.

По-въпроса с частите - при интеграла по-различното са основно броня, калници и предно стъкло - на практика това дето при другите е кабина. От там нататък при оборудването е едно и също.
peterco

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2022 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих препоръчал следното... вземете си 2-3 пъти кемпер под наем. За по няколко дни- 5-7. В различни сезони и различни дестинации.
Вярно- не е евтина задачка, но може да ви излезе по евтино, от това да не знаете какво търсите и какво искате.
kvp155

МнениеПуснато на: Нед Мар 13, 2022 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Една основна черта на българина, е че много обича да ремонтира, при това без да си дава сметка, че накрая всичко ще му излезе по-скъпо от предвиденото. Защото тук не става въпрос само за финанси, а и за време, нерви, емоции, пропуснати моменти и мн. други. Все пак всеки трябва да си направи своите грешки и сам да намери верния път. В случая ако не си готов да се впуснеш в подобни авантюри мнението на peterco ми се струва най-правилно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ametrine

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2022 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за мненията. Ами видях теча- ще направя консултация за хидроизолация на покрива- видях във вашия форум какви варианти има. Мисля че ще се справя с малко помощ с тази течна гума. По принцип и имам къде да съхранявам кемпера под стряха и когато не го ползвам да е на сухо. Мисля че това е важно уточнение, какво мислите?
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2022 7:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е да се вдигне покрива и да се види какво е състояието на конструкцията. Щом стария собственик го знае, значи не е от скоро, може да има гнило и мухъл отдолу. С течната гума само ще замажеш нещата и ще стане грозно и кратковременно. В най-неподходящият момент, ще те предаде! Лично мнение и опит.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2022 10:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ametrine написа:
Благодаря на всички за мненията. Ами видях теча- ще направя консултация за хидроизолация на покрива- видях във вашия форум какви варианти има. Мисля че ще се справя с малко помощ с тази течна гума. По принцип и имам къде да съхранявам кемпера под стряха и когато не го ползвам да е на сухо. Мисля че това е важно уточнение, какво мислите?

Разбира се, че е много по-добре ако кемпера може да стои на сушинка, но поне според мен по отношение на теча мисля че това не е от голямо значение защото в крайна сметка дори да решите да ползвате кемпера само в сухо време пак някъде случайно времето може да ви изненада. Малко да се намокри и водата е влязла, а след това въпреки, че има изсъхване вътре си остава влага и предисвиква гниене по дървенията. Заради това и мисля че щом веднъж е имало теч не е практично просто да се затвори, защото това няма да спре процесите вътре. Освен това има случеи при които външно нещата изглеждат съвсем малки, а когато се отвори вътре се вижда "голяма изненада". Това го казвам за да го имате предвид и да прецените дали един по-голям ремонт би ви устроил като цена, труд и време.
ametrine

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2022 1:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. Мисля че ще направя правилния избор. Живот и здраве като го купя и поправя ще се похваля във форума Smile
VD__BG

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2024 12:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ametrine написа:
Благодаря за отговорите. Мисля че ще направя правилния избор. Живот и здраве като го купя и поправя ще се похваля във форума Smile

Здравейте, и аз вървя по вашия път и много бих искал да разбера как се случи след вашия избор.
Съветите, които ви дадоха другите форумци ми се струват доста смислени. Към момента, ако отново сте пред избор, бихте ли последвал някой от тях и ако да - кой?
Благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети