kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пон Юни 20, 2022 3:12 pm Заглавие: Езера в югозападна Австрия, Словения,североизточна Италия.
Привет.. Върти ми се една идея в главата. Август месец 12-23 (11 дни),да се поразходим малко в планините и езерата на запад от България.Времето е кратко и затова съм се спрял на посоченият по-горе регион.
Моля за информация за и координати на езера и красиви места.
Ще пътуваме двама с кемперван и два велосипеда.
Дали е удачно в разгара на летният сезон да се пътува натам?
През Сърбия или през Румъния и Унгария?
Къмпинги, кемперстопове или диво къмпингуване?
Обещавам, ако отидем да напиша и едно кратко пътеписче с няколко снимки.
Пуснато на: Пон Юни 20, 2022 10:48 pm Заглавие:
Аз много харесвам подобни места за обикаляне, но ... за посочения период ... бих се въздържала защото по лични впечатления по това време там е много жега и тарапана. Имам предвид Блед, Плитвичките езера и другите наоколо, че даже и италянските. Въпреки, че времето е относително кратко ако аз избирам маршрут ще се насоча към езерно планинската част на Австрия и евентуално Швейцария. В Сърбия, Хърватска, Словения, Италия според мен през април-май или септември би било много по-приятно.
Сега ако тръгваме натам бих минала през Румъния, после транзит до Австрия и там обикаляне докъдето времето позволява. Като места които са ми харесали се сещам за Мелк, Мондзее и всички езера наоколо, Залцбург. За координати не мога да посоча, но недалеч от Мелк е селцето Емерсдорф, където сме били на къмпинг на брага на Дунава и много ни хареса. Около Модзее и езерта не сме посещавали къмпинг. Спали сме на огромния паркинг край магистралата точно до Мондзее. Край всичките езера имаше обособени пакинзи, но всики бяха забранени за спиране и паркиране след 20ч. В Залцбург сме отсядали на къмпинга който е недалеч от Зоологическата градина. Навремето беше наполовина като цена, спирката на градския транспорт е на около 600м, а ако човек е с велосипед също става защото града е относително равен и има удобни алеи за целта. _________________ Магия в лилаво
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети