kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Соларни панели, цени, размери, мощности

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
angie_bg

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2022 3:53 pm    Заглавие: Соларни панели, цени, размери, мощности Отговорете с цитат

Колеги, за собствени нужди събрах малко (непълни) данни за соларни панели. Интересуват ме такива с мощност над 50W и дължина до 170 +/- 2 см, затова в таблицата са включени само такива. Данните са били актуални към момента на записа, така че е добре да не им се доверявате на 100%.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13XiuEqtGtUV84VtAxL1vsOGR3V0FKxuFLA78vvlC4ug/edit?usp=sharing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
irinastefanova825

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2023 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а какво мислите за този соларен панел ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nkalendzhiev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2023 11:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

irinastefanova825 написа:

За тази сума ще си сложите 2 нормални поне по 170w с монтажа и то…
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
angie_bg

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Мар 11, 2023 9:11 am    Заглавие: Панел 250 вата Отговорете с цитат

irinastefanova825 написа:

Аз сложих 250 вата панел, който с кабелите ми излезе 160 лв.(от АмонРа Енержи) Единственото ми ограничение е, да не е по-голям от 170 х 140 см. Моят е 167 х 102 см.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
DonikaN95

МнениеПуснато на: Чет Юни 08, 2023 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, баща ми реши да превърне негов бус в кемпер. По препоръка от сервиза, където му реализират проекта са му препоръчали да използва сол. панел/станция на Anker. След проучване се спряхме на този панел. С лек и компактен дизайн е, също така е надежден и ефективен. Вие какво мислите? Приемам и други препоръки, също.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 15, 2023 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

DonikaN95 написа:
С лек и компактен дизайн е, също така е надежден и ефективен.

Явно някой вече е (само)убеден Smile
Няма да се монтира панел на покрива, така ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
petkovic

Местожителство: B.G. Асеновград

МнениеПуснато на: Вто Авг 15, 2023 12:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DonikaN95 написа:
Здравейте, баща ми реши да превърне негов бус в кемпер. По препоръка от сервиза, където му реализират проекта са му препоръчали да използва сол. панел/станция на Anker. След проучване се спряхме на този панел. С лек и компактен дизайн е, също така е надежден и ефективен. Вие какво мислите? Приемам и други препоръки, също.

Колега, за половината от тези пари може да монтирате на тавана два качествени панела по 170 вата. Според мен е по удобно защото няма да вадите и прибирате панелите и да им търсите място за транспортиране като единствения минус е, че трябва да паркирате кемпера на слънце.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети