| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Freeman

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2023 2:51 pm Заглавие: Моля за съвет за антени - DVB-T/T2 и DVB S/S2 ... |
|
|
Здравейте,
Моля за съвет от знаещите и имащи опит.
Имам Телевизор Cello 19″ Smart WebOS Traveller 12-Volt TV with Freeview Play
https://celloelectronics.com/product/19%E2%80%B3-traveller-12-volt-smart-tv-with-freeview-play
За него ми трябва:
1. Ефирна антена предимно за България и Гърция - да хваща в най-дивото и отдалечено
2. Сателитна антена...
- Бюджет за ефирната не е проблем и до 100лв
- Бюджет за сателитната - да не е с двигатели автоматики и постоянен монтаж - да е бюджетно и компактно решение за прибиране на антената след ползване.
Предполагам повечето имат опит и знание за съвети и насоки.
Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2023 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Като антена за ефирна телевизия ние ползваме една Strong - има усилвател и като за целта мисля че се справя чудесно.
https://www.technopolis.bg/bg/TV-aksesoari-drugi/DVB-T-ANTENA-STRONG-SRT-ANT-45/p/17115
Води се външна, но аз не я вада от кемпера. Най-много да я попреместя, ако не лови добре. За сателитна не мога да дам препоръка. Като алтернатива на кабелна Жоро полва онлайн телевизията на Виваком. За 5лв/месец стига да има нет се представя чудесно и ако не се гледа на максимална реолюция не черпи много данни. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Freeman

|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2023 2:39 am Заглавие: |
|
|
loveforever - благодаря за отговора. Да, видях твоят отговор за Стронг 45 в друга тема и я погледнах, но ме смути усилвателя че е само 14 dBi
41лв. цената е добра, но следващите 2 модела усилвателя е над 40db. Дали реално са по-добри за отдалечено от цивилизацията ползване?
DVB-T АНТЕНА VIVANCO TVA 500 - 80лв
PHLIPS SDV8622/12 - 68лв от друго място |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2023 6:37 pm Заглавие: |
|
|
Не зная. Нямам идея как са нещата в тази насока. На мен ми препоръчаха антената, като модел който много добре се справя. Не съм се интересувала от други. Само не знам дали още се предлагат, защото преди време приятел каза, че не могъл да намери налична бройка.
Ние като цяло много малко пускаме телевизора и затова нямам много наблюдения. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Freeman

|
Пуснато на: Съб Сеп 02, 2023 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря!
Любезна, отзивчива както винаги!
Колеги някой да сподели опит или поне мнение? |
|
|
 |
miteo
|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2023 9:20 am Заглавие: |
|
|
Интернет телевизията е доста добра опция, стига да имаш достатъчно MB на максимална скорост и обхват разбира се. На фона на инвестицията за която и да е сателитна антена направо си е нищо. Аз лично от години ползвам такава телевизия. Друг плюс е, че върви и по време на движение на кемпера, което сателитките не го могат  |
|
|
 |
Freeman

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2023 1:18 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте.
Само да ви кажа че взех АНТЕНА VIVANCO TVA 500 (линка е по-горе)
Имат и антената Стронг за тези които си търсят - никъде другаде я няма освен в Младост 4.
Виванкото е с повече мощност и мисля че е по-качествена от Стронг-а и затова я взех.
В София работи без усилвателя перфектно.
Ще видим как е в дивото в Гърция малко по-натам във времето.
Хубав ден на всички! |
|
|
 |
Pol
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2023 7:25 pm Заглавие: |
|
|
| В Гърция забрави !? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 25, 2023 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Ние в Гърция хващаме сигурно 30 програми, а може и повече. Мен не ме влекат, но Жоро на два пъти когато нета е съвсем рехав и не му върви нашенската телевизия гледа филми в които се говори на английски, че гръцкия още му е далечен  _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Freeman

|
Пуснато на: Съб Окт 14, 2023 7:42 pm Заглавие: |
|
|
Утре, ако ще Бог тръгваме за северна Гърция и ще я пробваме антенката.
Ще гледам да пиша отзиви, ако някой го интересува.
ПС и ние не сме много по телевизията, но жената остава дълго без мен че аз харпунджийствам и да има опция с ТВ-то. |
|
|
 |
коколандия

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2023 7:41 pm Заглавие: |
|
|
| Pol написа: | | В Гърция забрави !? |
Защо ? Аз имам един Стронг и си хващам Гръцки телевизии. След това си взех Булсат и реших проблема от раз.... |
|
|
 |
Pol
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2023 7:58 pm Заглавие: |
|
|
| коколандия написа: | | Pol написа: | | В Гърция забрави !? |
Защо ? Аз имам един Стронг и си хващам Гръцки телевизии. След това си взех Булсат и реших проблема от раз.... |
Аз за българските. Гръцките ясно, ама само дотук - натам пълна мътилка и не виждам за какво ти трябват да ги гледаш. Е - верно Том и Джери или Флинстоун може и да ми аресат, ама сичко останало си сака език бате !? |
|
|
 |
|