kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ГО кемпери и каравани
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TypucT

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2016 11:13 am    Заглавие: ГО кемпери и каравани Отговорете с цитат

Вижте на какво попаднах днес:
http://www.parliament.bg/bills/43/654-01-85.pdf

Касае срока на застраховка ГО за сезонните превозни средства.

Последната промяна е направена от TypucT на Пет Юли 08, 2016 9:53 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Чет Юли 07, 2016 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това добре, но са отрязали кастенвагените ..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
NESTI
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2016 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въвеждат срочна застраховка за мотори, каравани и кемпери

http://dnes.dir.bg/news/zastrahovca-motor-karavana-24761241?nt=4
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
madbatt

Местожителство: 20х40 : )

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2016 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако влезе до изборите, добре! Ако не Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
ilkomuhata
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2016 9:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен ще влезне Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
Данаил Делчев

Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2016 9:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Все ми е тая щото не зазимявам Smile kemper camper kemper-club
Върнете се в началото
Liubo_T
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2018 6:13 pm    Заглавие: Нови трудности с Гпажданската през 2018 Отговорете с цитат

Колеги, от началато на 2018 вече базите данни на КАТ, всички затрахователи и гаранционния фонд са свързани. Това ще рече, че ако има някакво разминаване в данните за МПС-то в някоя от тези бази данни се появява грешка в следствие на което не може да се издаде застрахователна полица.
Споделям това с вас, за да не оставяте подновяването на застраховката си за последния момент преди тръгване на път. Оправянето на горепосочения проблем може да отнеме 2-3 дни.
hammer hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
docenta

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2018 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес си направих застраховка "Гражданска отговорност" в ЛЕВ ИНС, като брокерът е GENERAL BROKER.
Категорията на возилото е M1, но в полицата е отбелязана категория "РЕМАРКЕТА И ПОЛУРЕМАРКЕТА", брокера каза, че не за първи път регистрират така кемпер, но аз звъннах в Лев Инс и от там казаха, че трябва да е категория товарен... отново говорих с брокера и той ми каза, че системите са вързани и като въведе номера категорията си излиза...
Така както съм слючил застраховката цената е много примамлива (120лв.) пише: брой места, шаси, модел, име... всичко.

Малко ми е притеснено така и в двата случая категорията няма да е правилна, нито е товарен, нито е ремарке...

Някой имал ли е подобен проблем?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedi_i_rado

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2018 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма никакъв смисъл от такива уж облекчения всичко е за пари и ограбване на хората.Ще приемат поправката в закона ама на каква цена ще е 3мес. като винетките дето ни направиха услуга 3 мес. и месечна винетка на какви пари?
Безмислени работи....
Върнете се в началото
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2018 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И моя кемпър в последната полица се превърна в "товарен", въпреки протеста ми. Системата била вързана с ... дедо господ, и автоматично излизал така. Дали не е време да организираме подписка-искане за съответните законодателни промени, отстраняващи недоразуменията? Не коментирам цената, а факта че по талон колата ми е М1, а имам застраховка за N1, което е явно разминаване, вярвам при повечето от вас е същото...
Върнете се в началото
docenta

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2018 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Същата работа, мислех, че бъркат М1 с N1, но така им била практиката. При този брокер влезнах случайно и той има друга практика... и двата варианта не са правилни, просто избрах по-евтиния неправилен... дано не съм направил грешка.
Иначе ми казаха да си пусна официално писмо с входящ номер и да чакам отговор от юристите им, но не ми се чакаше...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2018 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигнал се изпраща до държавният орган регулираш съответния сектор - Комисията за финансов надзор.
Преди няколко години имах такъв казус и ми отговориха даже Smile
Бях оправил вече проблема в централата на застрахователя, а от Комисията ми върнаха отговор, че са поискали обяснение от Застрахователя и понеже от отговорът му е видно, че въпросът междувременно е уреден, не се налага тяхна намеса.
При посредниците/брокерите наистина системата им казва какво да правят и нищо не могат да направят.
И тъй като май само аз и Владо Станимиров, сме дето са си правили труда да тровят нервите на някоя инситуция относно застраховките, не очаквам нещо да се промени.
Типична българска работа, интернет жалбари и нищо повече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Христо Александров

Местожителство: BG София

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2018 4:40 pm    Заглавие: Преглед на каравана Отговорете с цитат

Само за инфо- чух, че един чул от друг, че от май т г прегледите на караваните/над 750 кг стават на година, а не на 6 м, както досега
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
okrob

Местожителство: Русе - каравана Home Car Rally 442

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2018 10:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мул, чух Smile ... промяната в закона е описана в закона за движение по пътищата от 03.01.2018 и промяната за каравани над 10г влиза в сила от 12 май тази година Smile
Върнете се в началото
Таня и Севдо
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2018 10:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това което направи Владо е в полза на всички!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 1 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети