kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Съб Фев 03, 2018 6:13 pm Заглавие: Нови трудности с Гпажданската през 2018
Колеги, от началато на 2018 вече базите данни на КАТ, всички затрахователи и гаранционния фонд са свързани. Това ще рече, че ако има някакво разминаване в данните за МПС-то в някоя от тези бази данни се появява грешка в следствие на което не може да се издаде застрахователна полица.
Споделям това с вас, за да не оставяте подновяването на застраховката си за последния момент преди тръгване на път. Оправянето на горепосочения проблем може да отнеме 2-3 дни.
Пуснато на: Пет Мар 23, 2018 5:48 pm Заглавие:
Днес си направих застраховка "Гражданска отговорност" в ЛЕВ ИНС, като брокерът е GENERAL BROKER.
Категорията на возилото е M1, но в полицата е отбелязана категория "РЕМАРКЕТА И ПОЛУРЕМАРКЕТА", брокера каза, че не за първи път регистрират така кемпер, но аз звъннах в Лев Инс и от там казаха, че трябва да е категория товарен... отново говорих с брокера и той ми каза, че системите са вързани и като въведе номера категорията си излиза...
Така както съм слючил застраховката цената е много примамлива (120лв.) пише: брой места, шаси, модел, име... всичко.
Малко ми е притеснено така и в двата случая категорията няма да е правилна, нито е товарен, нито е ремарке...
Няма никакъв смисъл от такива уж облекчения всичко е за пари и ограбване на хората.Ще приемат поправката в закона ама на каква цена ще е 3мес. като винетките дето ни направиха услуга 3 мес. и месечна винетка на какви пари?
Безмислени работи....
Пуснато на: Съб Мар 24, 2018 11:38 am Заглавие:
И моя кемпър в последната полица се превърна в "товарен", въпреки протеста ми. Системата била вързана с ... дедо господ, и автоматично излизал така. Дали не е време да организираме подписка-искане за съответните законодателни промени, отстраняващи недоразуменията? Не коментирам цената, а факта че по талон колата ми е М1, а имам застраховка за N1, което е явно разминаване, вярвам при повечето от вас е същото...
Пуснато на: Съб Мар 24, 2018 12:36 pm Заглавие:
Същата работа, мислех, че бъркат М1 с N1, но така им била практиката. При този брокер влезнах случайно и той има друга практика... и двата варианта не са правилни, просто избрах по-евтиния неправилен... дано не съм направил грешка.
Иначе ми казаха да си пусна официално писмо с входящ номер и да чакам отговор от юристите им, но не ми се чакаше...
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Съб Мар 24, 2018 2:54 pm Заглавие:
Сигнал се изпраща до държавният орган регулираш съответния сектор - Комисията за финансов надзор.
Преди няколко години имах такъв казус и ми отговориха даже
Бях оправил вече проблема в централата на застрахователя, а от Комисията ми върнаха отговор, че са поискали обяснение от Застрахователя и понеже от отговорът му е видно, че въпросът междувременно е уреден, не се налага тяхна намеса.
При посредниците/брокерите наистина системата им казва какво да правят и нищо не могат да направят.
И тъй като май само аз и Владо Станимиров, сме дето са си правили труда да тровят нервите на някоя инситуция относно застраховките, не очаквам нещо да се промени.
Типична българска работа, интернет жалбари и нищо повече.
Регистриран на: 18 Фев 2016 Мнения: 242 Местожителство: Русе - каравана Home Car Rally 442
Пуснато на: Нед Мар 25, 2018 10:28 pm Заглавие:
Мул, чух ... промяната в закона е описана в закона за движение по пътищата от 03.01.2018 и промяната за каравани над 10г влиза в сила от 12 май тази година
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 1 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети