kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Как човек сам да си регистрира Английска Каравана!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 4:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Макар ,че няма смисъл.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivkosto

Местожителство: БГ-София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2010 7:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Владо,

Винаги има смисъл! Не само в това начинание, а и по принцип. Нещата които правим са породени от желание. Това желание води до набелязване на цел. Целта определя смисъла.

От време на време получавам писма от хора със същата ситуация в която аз бях. Малко или много информацията в тази тема е ориентировъчна и човек получава поне основните насоки. Всеки случай е уникален за себе си, но всички те имат нещо общо.Навремето когато аз започнах начинането по регистрацията искаха:

а) "Документа" от ДВЛА че караваните в Англия не подлежат на регистрация - днес дори и КАТ знаят че такъв документ няма и се надявам да не заблуждават новите колеги на които им предстои регистрация

б) Технотест - и него вече го няма

в) Премахна се изискването за изискване на Сертификати от други държави

г) Стана ясно че САМО с National Caravan Council Certificate може да си регистрираш караваната

д) За тези които го нямат КАТ е пуснало запитване по моя молба за официален отговор на базата на който трябва да излезе нова окръжна заповед за Англия. Ето тук имам грях към всички вас - нямам време да проверя до къде стигнаха нещата.Може би ще кажете че след като приключих мойта одисея ищака ми изчезна - може би има известна доза истина в това, но все пак познавайки себе си бих довършил нещата ако в момента не бях поел ново предизвикателство в живота си което отнема цялото ми време. Все пак ще се радвам някой от вас да провери с комисар Алекси Стратиев докъде са стигнали нещата. Човека е отзивчив и един от малкото наред с Бойко Рановски който ми направиха изключително позитивно отношение.

С това писмо смятам да разпуснем "задругата" и да обявя официален финал на темата от моя страна. Все пак мисля че е добре темата да остане отворена защото ще бъде хубаво нови колеги да допълват нова информация в нея.

Благодаря на всички които споделиха това "приключение" заедно с мен, надявам се да съм помогнал на всеки който е влизал в темата с по нещо. Всичко което аз разбирах за нещата отразявах тук. За някои е достатъчно било, за други не - все пак е било от сърце Confused

Пожелавам успех на всички нови колеги с нови каравани и много безаварийни километри.

Поздрави,

vladostanimirov написа:
Макар ,че няма смисъл.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iva717

Местожителство: БГ

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2010 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, някой може ли да ми каже как се издава National Caravan Council Certificate от България.
Върнете се в началото
kalinntv

Местожителство: BG,Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 17, 2013 8:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко да посъживя темата......
Мой познат получи подарък каравана докарана от Англия,като има само фактура и рег.номер(вероятно на колата с която е била докарана)
Какъв е варианта тази каравана да се регистрира?
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
inj_p.petrov
Къмпингар с палатка
Къмпингар с палатка

Местожителство: Сливен, Стара Река/Сливенско

МнениеПуснато на: Вто Сеп 17, 2013 8:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сертификат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
kalinntv

МнениеПуснато на: Вто Сеп 17, 2013 8:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

inj_p.petrov написа:
Сертификат.

Хайде напиши още малко де...
ако се притесняваш за клавиатурата-имаш една нова от мен Very Happy
Какъв е варианта да се сдобие човек с този сертификат...?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 17, 2013 10:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Трудно,зависи от годината.Но и това го пише в темата Wink
Върнете се в началото
kalinntv

МнениеПуснато на: Сря Сеп 18, 2013 8:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Четох,четох и не успях да схвана...... hammer
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 18, 2013 8:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сертификата се издава от тяхната National Caravan Council Certificate,но за каравани преди 1994 г. не издават.Мой приятел има такава ,и въпреки че доста време внасяше от там коли ,не успя да си извади.Свържете се с тях на имейл ,пишете им с данни на караваната и чакате отговор.Ако някой говори английски може и по телефон да се пита предполагам
Idea
Върнете се в началото
jorfii

МнениеПуснато на: Пон Яну 20, 2020 2:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

MITKO70 написа:
Сертификата се издава от тяхната National Caravan Council Certificate,но за каравани преди 1994 г. не издават.Мой приятел има такава ,и въпреки че доста време внасяше от там коли ,не успя да си извади.Свържете се с тях на имейл ,пишете им с данни на караваната и чакате отговор.Ако някой говори английски може и по телефон да се пита предполагам
Idea

Здравейте, вдигам тази тема от прахта. Сигурен съм, че има много изписано по темата, ама какво все пак трябва като документация за регистрация на английска каравана към днешна дата? Само сертификата ли или трябва още нещо? Второ, как на практика мога да закупя такава каравана вкарана вече в България от частно лице? Той явно фактура не може да ми издаде, тя не ми и трябва реално погледнато освен ако, не е нужна нещо за регистрацията. Другото което, е как закупувам аз нещо от лице, което, след всичко изчетено до тук на практика няма никакъв документ удостоверяващ, че това, което продава е негова собственост? Другия ми въпрос е: може ли на такава каравана да бъдат издадени временни номера или само на платформа да се придвижва? Ще ходя да гледам едни каравани и утре и вдругиден, но все английски. Някой ако може да помогне с информация моля. Благодаря предварително. И последно извинявам се на колегата, че се включвам в темата чрез цитат на негово мнение, но след всичко написано просто ми изчезнаха бутоните за преглед и изпрати и това беше единственият начин, който намерих за да мога да задам въпросите си.
Върнете се в началото
peterco

МнениеПуснато на: Пон Яну 20, 2020 9:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Английски не ти трябват.

2. Все пак ако си решил да си вземеш англиец-

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!! Договор, фактура с касов бон и декларация за произход, СЕРТИФИКАТ!

Ако не може да ти даде- регистрира караваната, след което той и жена му ти я продават с договор за покупко- продажба, без да ходите на нотариус.

Второ... транзитни номера може, НО! Трябва да имате описаните по- горе документи.

Трето- как ще удостоверите произхода и при евентуална проверка, докато я разнасяте или ако някой "приятел" не реши, че сте я крали и да подаде сигнал? Все едни такива весели моменти...
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Яну 20, 2020 9:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Плащаш, дават ти сертификата на караваната и си готов. Договора е задължителен за... КАТ. Продавача ще ти обясни. Не е за писане тук. Вземаш транзитките и си заминаваш. Wink или...си купуваш европейска каравана с талон.
jorfii

МнениеПуснато на: Вто Яну 21, 2020 10:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Trifonov написа:
Плащаш, дават ти сертификата на караваната и си готов. Договора е задължителен за... КАТ. Продавача ще ти обясни. Не е за писане тук. Вземаш транзитките и си заминаваш. Wink или...си купуваш европейска каравана с талон.

Да днес гледах една. Собственика има сертификат и някакъв лист на английски който мисля че е нещо като договор не съм се мъчил да го чета, защото английския ми не е сред най добрите ми умения, но така набързо споменато е име на продавач, данните на караваната, цена и накрая е оставено празно за да впиша моето име като купувач, все едно аз съм я купил от англичанина. Като документи мисля, че са достатъчни. За съжаление обаче не е моята каравана. Макар и по нова година и перфектен външен вид излезнаха много забележки. Утре ще гледам една друга на която възлагам големи надежди. Пак англичанка, дано имам късмет.
Върнете се в началото
peterco

МнениеПуснато на: Вто Яну 21, 2020 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочети чл. 313 от НК. После се сети, че ще попълниш клетвена декларация и къде ще я предоставиш. След това отиди и си дай парите на вятъра.

Долу горе като да хвърлиш торба с пари през терасата.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Страница 9 от 9

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети