|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
babkata

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 3:51 pm Заглавие: |
|
|
май по-добре се справям със сдобиването с деца от колкото с кампер:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asentm

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
babkata

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2012 9:09 am Заглавие: |
|
|
интересно решение, не ми се струва много подходящо за зимно ползване, но са дълги преходи сигурно ще е по бързо и удобно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
madbatt
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2012 7:23 pm Заглавие: |
|
|
Не съм аз този, който трябва да пусне темата, но понеже все на Адрии ми върви, та така: официален вносител са станали братята от Зундерт, според рекламата в едно радио.
http://www.zundert-extreme.com/bg/
Точка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BabyfaceBob Клубен член с кемпер

Регистриран на: 11 Авг 2011 Мнения: 362 Местожителство: Sofia, Bulgaria
|
Пуснато на: Сря Авг 14, 2013 4:03 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте приятели,
опитвам се да се ориентирам какво разпределение в караванната част ще е най - удачно за мен. Гледам кемпери '89 - '92 и в сайтовете на съответния производител не виждам схеми на разпределението в старите изпълнения ( от годините, за които говоря). Дали пропускам нещо? Къде мога да намеря схеми за, да кажем Globetrotter, СiInternational, Euramobil, Hymer? Може би в сайтовете им не съм видял връзка Ретро?
Не страдам от прекомерна предпазливост, знам, че най - добре е да видиш на живо и да те грабне. Но аз предпочитам и да съм малко по - подготвен в избора си, за да не избързам.
Благодаря предварително за отделеното време. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vic

|
Пуснато на: Сря Авг 14, 2013 4:32 pm Заглавие: |
|
|
BabyfaceBob написа: | Здравейте приятели,
опитвам се да се ориентирам какво разпределение в караванната част ще е най - удачно за мен. Гледам кемпери '89 - '92 и в сайтовете на съответния производител не виждам схеми на разпределението в старите изпълнения ( от годините, за които говоря). Дали пропускам нещо? Къде мога да намеря схеми за, да кажем Globetrotter, СiInternational, Euramobil, Hymer? Може би в сайтовете им не съм видял връзка Ретро?
Не страдам от прекомерна предпазливост, знам, че най - добре е да видиш на живо и да те грабне. Но аз предпочитам и да съм малко по - подготвен в избора си, за да не избързам.
В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване.
 _________________ Мечтай! Пътешествай! Разказвай!
www.azbiahtam.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asentm

|
Пуснато на: Сря Авг 14, 2013 5:30 pm Заглавие: |
|
|
Vic написа: | BabyfaceBob написа: | Здравейте приятели,
В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване.  |
а за 4 и нагоре човека? в kastenwagen-ите ще те хване всякаква фобия
много зависи от предпочитанията.
аз примерно харесвам 2 легла отзад, едно над друго, сепаре и леглото в алковена  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Сря Авг 14, 2013 10:06 pm Заглавие: |
|
|
Лично аз мисля че за по-старите модели е много трудно из нета да се намерат схеми най-вече защото когато са били актуални е много вероятно изобщо да не са се качвали такива неща по нета.
В днешно време говорейки за втора ръка кемпер или каравана според мен е безмислено да се търси конкретен модел на дадена марка, защото многообразието е голямо и е много малко вероятно точно дадения модел да се продава, да е в добро състояние и цена.
При избор на кемпер или каравана на старо обикновено се набелязват най-важните критерии на които трябва да отговаря примерно - максимална цена, колко места за спане да има и как да са организирани, състояние на баня/WC (има/няма/бойлер), параметри на двигателя( за кемпер - тип, мощност). От там насетне за тези, които отговарят на изискванията се гледа всичко наред и се избира най-приемливото. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 15, 2013 8:55 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за мненията.
Да отбележа, че не смятам да търся конкретна каравана, като реша че някоя е точната. Просто ми е интересно какви са разновидностите на разположението. Така имаш база, от която да тръгнеш в размисли по компромисите, които ще направиш. А когато горе долу си запознат, можеш да хванеш и бая липси в оборудването на предлаганите особено в автокъщите в България кемперчета.
Ще ви дам два примера за кемпери на българския пазар към днешна дата, чието разпределение ме заинтригува :
Ci International Ford Transit 2.5D
Входна врата отзад, диванче под задния прозорец, ставащо на легло за един малък човек, но неизползвама седалка в забитата зад мокрото част. В дясно по продължение на целия кемпер кухнеския бокс, след това някакъв шкаф за дрехи; в ляво - стандартна масичка с две диванчета + алковена. Ходих да го видя този кемпер - според мен не е удобен за 1,85 м +, 100 кг + хора, като мен. И жената не е ниска. Алковенът е единственото място, което може да ни поеме, с известни уговорки кой ще е отвътре ; леглото при масичката ( с бутане на същата ) е прекалено малко и реално е детско, а диванът отзад не му отстъпва. Да дам и малко лични други впечатления - внесен от Италия, караванката боядисана отвън с баданарка направо, вътре - уж сух таван, но тръгнала по стените влага - на места избелял, напукан дървен материал, хлътнал навътре или надут, дразнещи неработещи елементи по комфорта ( ключалки, брави, други ), покривът над алковена на бабуни. Мирише на хубаво от прането на салона, напомадисан салон и уреди в кабината, слънчев двигател с доказан от диагностичен лист в България ресурс.
Другото разположение, за което бих искал помощ от вас, е следното :
Globetrotter Fiat Ducato 1.9TD
Не съм гледал кемпера, но ми прави впечатление положението, описано от Vic. Как точно се преобразува средната част? Всичко се сгъва/разгъва и става огромна спалня ли? Според вас има ли липси в кухненския бокс?
Надявам се да не се натрапвам на основната тема, ще се радвам на отзиви от ваша страна.
Гроздето е кисело, но аз съм свикнал на лимони.
P.s. Опитвам се да чета, преди да задавам въпроси. Често се дават линкове от невалидни вече обяви, коментират се в детайли, които не можеш да видиш и това ме обърква. Моля, извинете ме и ме сложете на местото ми, ако преча на хубавия форум! А сега да проверя в google какво е kastenwagen...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Чет Авг 15, 2013 1:21 pm Заглавие: |
|
|
Този първия модел като разпределение изглежда о'к, но явно като размери за ващите нижди се оказва неудачен. Това което ми е направило впечатление при старите кемпери е че алковена е по-нисък като отстояние до тавана спрямо по-новите и понякога това се оказва решаващо особено за хора с клаустрофобични наклонности да могат да го ползват. Нашият алковен е от по-високите ( не мога да кажа колко като см, но мога да седна с леко приведена глава. При тази височина въпреки, че имам лека клаустрофобия нямам проблем да спя горе, даже ми е любимо място.
За разпределението много хора предпочитат кемпери, които в задната част имат голяма спалня или U-салон( също ставащ на легло), където двама възрастни спят спокойно, алковен за децата и централен кът за сядане, който може да стане на легло, но практически си се ползва като маса. Удобството на този тип е че обикновено имат голямо багажно под задната спялня. Недостатък е че рядко се намират и са по-скъпи като цена, защото продавачите знаят че са търсен модел.
Ако алковена на кемпера е удачен за спане на възрастните то удобно за децата би било ако отзад има две легла едно над друго. Това е особено практично когато са момче и момиче и все гледал за какво да се сдракат. Към този вариант може би най-хубаво е когато в средата има кът за сядане със срещуположно диванче. Ето един такъв кемпер за онагледяване на модела.
Лично на мен ми допадат кемпери на които банята е най-отзад. Така има възможност тя да има отделна душ кабина или просто да е малко по-просторна, което има голямо значение когато реши да се къпе човек, особено ако е по-едър.
Като набор от уреди мисля че е важно кемпера да има газов бойлер, хладилник с отделна камера, котлони, мивка, отоплителна печка. Ако има и газова гурна с грил е супер.
П.п. за кастенвагена - това е бус направен на кемпер, независимо дали е заводко изпълнение или "направи си сам". _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vic

|
Пуснато на: Чет Авг 15, 2013 4:40 pm Заглавие: |
|
|
asentm написа: | Vic написа: | BabyfaceBob написа: | Здравейте приятели,
В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване.  |
а за 4 и нагоре човека? в kastenwagen-ите ще те хване всякаква фобия
много зависи от предпочитанията.
аз примерно харесвам 2 легла отзад, едно над друго, сепаре и леглото в алковена  |
Не видях, че ства въпрос за 4 човека. За 2-ма кастенвагенчетата са о.к. Максимум за 2 възрастни и един "хобит" също става. За повече - не.
Относно клаустрофобията и алковените - аз не бих спал от вътрешната страна на алковена, защото съм клаустрофобик. ...еле па ако ми се допикае, да прескачам / препълзявам върху спящия/та.  _________________ Мечтай! Пътешествай! Разказвай!
www.azbiahtam.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 15, 2013 5:04 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря отново за отговорите. Поразгледах доста снимки, поразгледах и някой и друг кемпер на живо. Мисля, че се ориентирах достатъчно съобразно мойте нужди и предлагането на пазара.
Наистина не знаех какво е kastenwagen, но видях и не, дори да бяхме само двамата с жена ми, не е за нас. Имам си и сега един почти кастен ( 7 местен семеен ван, багажници отгоре, отсзад за колелета, въртящи се седалки. панорамен шибидах...) Искам детето и кучето да са на воляя Пък и не мислим да оставаме само с една принцеса
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Тони&Руми Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Чет Авг 15, 2013 5:12 pm Заглавие: |
|
|
loveforever написа: |
За разпределението много хора предпочитат кемпери, които в задната част имат голяма спалня или U-салон( също ставащ на легло), където двама възрастни спят спокойно, алковен за децата и централен кът за сядане, който може да стане на легло, но практически си се ползва като маса. Удобството на този тип е че обикновено имат голямо багажно под задната спялня. Недостатък е че рядко се намират и са по-скъпи като цена, защото продавачите знаят че са търсен модел.
|
Ще си позволя една малка поправка - ако отзад е с U-салон, сериозен минус е, че няма възможност за голямо багажно отделение примерно за мотопед, а има няколко малки багажници под диваните, но пък се компенсира с доста голям простор горе в караванната част.
Но какъвто и вариант да избереш бъди сигурен, че все нещо ще ти липсва.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toi_78
|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2014 11:52 pm Заглавие: |
|
|
дайте малко информация за моята каравана cotswold SELESTE
НИЩО НИКЪДЕ НЕ НАМИРАМ ЗА НЕЯ  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ls1 Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2014 12:51 am Заглавие: |
|
|
Какво те интересува като информация? Всъщност като напишеш името в гугъл излизат доста резултати, дори има форум на собствениците на такива каравани.
http://windrush-owners-club.proboards.com/
Иначе доколкото чета караваните са се произвеждали в град Имингам в Англия. Селесте им е по-луксозния модел, с отопление Алди, т.е. парно, а не газова духалка. Караваните им били ръчна изработка, а не 'на конвейр'. След това през 1989г фирмата е закупена от Суифт и изработката минава в тип 'масово производство', далеч от предишното качество. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|