kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Производители на кемпери
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2012 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

май по-добре се справям със сдобиването с деца от колкото с кампер:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
asentm

Местожителство: SF,BG

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2012 7:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.doubleback.co.uk/
Върнете се в началото
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2012 9:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

интересно решение, не ми се струва много подходящо за зимно ползване, но са дълги преходи сигурно ще е по бързо и удобно.
Върнете се в началото
madbatt

Местожителство: 20х40 : )

МнениеПуснато на: Сря Сеп 12, 2012 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм аз този, който трябва да пусне темата, но понеже все на Адрии ми върви, та така: официален вносител са станали братята от Зундерт, според рекламата в едно радио.
http://www.zundert-extreme.com/bg/ Rolling Eyes
Точка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
BabyfaceBob
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Sofia, Bulgaria

МнениеПуснато на: Сря Авг 14, 2013 4:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте приятели,
опитвам се да се ориентирам какво разпределение в караванната част ще е най - удачно за мен. Гледам кемпери '89 - '92 и в сайтовете на съответния производител не виждам схеми на разпределението в старите изпълнения ( от годините, за които говоря). Дали пропускам нещо? Къде мога да намеря схеми за, да кажем Globetrotter, СiInternational, Euramobil, Hymer? Може би в сайтовете им не съм видял връзка Ретро? Smile
Не страдам от прекомерна предпазливост, знам, че най - добре е да видиш на живо и да те грабне. Но аз предпочитам и да съм малко по - подготвен в избора си, за да не избързам.
Благодаря предварително за отделеното време.
Върнете се в началото
Vic

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 14, 2013 4:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BabyfaceBob написа:
Здравейте приятели,
опитвам се да се ориентирам какво разпределение в караванната част ще е най - удачно за мен. Гледам кемпери '89 - '92 и в сайтовете на съответния производител не виждам схеми на разпределението в старите изпълнения ( от годините, за които говоря). Дали пропускам нещо? Къде мога да намеря схеми за, да кажем Globetrotter, СiInternational, Euramobil, Hymer? Може би в сайтовете им не съм видял връзка Ретро? Smile
Не страдам от прекомерна предпазливост, знам, че най - добре е да видиш на живо и да те грабне. Но аз предпочитам и да съм малко по - подготвен в избора си, за да не избързам.

В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване.
Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
asentm

Местожителство: SF,BG

МнениеПуснато на: Сря Авг 14, 2013 5:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Vic написа:
BabyfaceBob написа:
Здравейте приятели,

В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване. Very Happy

а за 4 и нагоре човека? в kastenwagen-ите ще те хване всякаква фобия Smile
много зависи от предпочитанията.
аз примерно харесвам 2 легла отзад, едно над друго, сепаре и леглото в алковена Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Сря Авг 14, 2013 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично аз мисля че за по-старите модели е много трудно из нета да се намерат схеми най-вече защото когато са били актуални е много вероятно изобщо да не са се качвали такива неща по нета.
В днешно време говорейки за втора ръка кемпер или каравана според мен е безмислено да се търси конкретен модел на дадена марка, защото многообразието е голямо и е много малко вероятно точно дадения модел да се продава, да е в добро състояние и цена.

При избор на кемпер или каравана на старо обикновено се набелязват най-важните критерии на които трябва да отговаря примерно - максимална цена, колко места за спане да има и как да са организирани, състояние на баня/WC (има/няма/бойлер), параметри на двигателя( за кемпер - тип, мощност). От там насетне за тези, които отговарят на изискванията се гледа всичко наред и се избира най-приемливото.
BabyfaceBob
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Авг 15, 2013 8:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мненията.
Да отбележа, че не смятам да търся конкретна каравана, като реша че някоя е точната. Smile Просто ми е интересно какви са разновидностите на разположението. Така имаш база, от която да тръгнеш в размисли по компромисите, които ще направиш. А когато горе долу си запознат, можеш да хванеш и бая липси в оборудването на предлаганите особено в автокъщите в България кемперчета.
Ще ви дам два примера за кемпери на българския пазар към днешна дата, чието разпределение ме заинтригува :

Ci International Ford Transit 2.5D

Входна врата отзад, диванче под задния прозорец, ставащо на легло за един малък човек, но неизползвама седалка в забитата зад мокрото част. В дясно по продължение на целия кемпер кухнеския бокс, след това някакъв шкаф за дрехи; в ляво - стандартна масичка с две диванчета + алковена. Ходих да го видя този кемпер - според мен не е удобен за 1,85 м +, 100 кг + хора, като мен. И жената не е ниска. Алковенът е единственото място, което може да ни поеме, с известни уговорки кой ще е отвътре Smile ; леглото при масичката ( с бутане на същата ) е прекалено малко и реално е детско, а диванът отзад не му отстъпва. Да дам и малко лични други впечатления - внесен от Италия, караванката боядисана отвън с баданарка направо, вътре - уж сух таван, но тръгнала по стените влага - на места избелял, напукан дървен материал, хлътнал навътре или надут, дразнещи неработещи елементи по комфорта ( ключалки, брави, други ), покривът над алковена на бабуни. Мирише на хубаво от прането на салона, напомадисан салон и уреди в кабината, слънчев двигател с доказан от диагностичен лист в България ресурс.

Другото разположение, за което бих искал помощ от вас, е следното :

Globetrotter Fiat Ducato 1.9TD

Не съм гледал кемпера, но ми прави впечатление положението, описано от Vic. Как точно се преобразува средната част? Всичко се сгъва/разгъва и става огромна спалня ли? Според вас има ли липси в кухненския бокс?

Надявам се да не се натрапвам на основната тема, ще се радвам на отзиви от ваша страна.
Гроздето е кисело, но аз съм свикнал на лимони. Rolling Eyes

P.s. Опитвам се да чета, преди да задавам въпроси. Често се дават линкове от невалидни вече обяви, коментират се в детайли, които не можеш да видиш и това ме обърква. Моля, извинете ме и ме сложете на местото ми, ако преча на хубавия форум! Smile А сега да проверя в google какво е kastenwagen... Wink
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Авг 15, 2013 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този първия модел като разпределение изглежда о'к, но явно като размери за ващите нижди се оказва неудачен. Това което ми е направило впечатление при старите кемпери е че алковена е по-нисък като отстояние до тавана спрямо по-новите и понякога това се оказва решаващо особено за хора с клаустрофобични наклонности да могат да го ползват. Нашият алковен е от по-високите ( не мога да кажа колко като см, но мога да седна с леко приведена глава. При тази височина въпреки, че имам лека клаустрофобия нямам проблем да спя горе, даже ми е любимо място.

За разпределението много хора предпочитат кемпери, които в задната част имат голяма спалня или U-салон( също ставащ на легло), където двама възрастни спят спокойно, алковен за децата и централен кът за сядане, който може да стане на легло, но практически си се ползва като маса. Удобството на този тип е че обикновено имат голямо багажно под задната спялня. Недостатък е че рядко се намират и са по-скъпи като цена, защото продавачите знаят че са търсен модел.

Ако алковена на кемпера е удачен за спане на възрастните то удобно за децата би било ако отзад има две легла едно над друго. Това е особено практично когато са момче и момиче и все гледал за какво да се сдракат. Към този вариант може би най-хубаво е когато в средата има кът за сядане със срещуположно диванче. Ето един такъв кемпер за онагледяване на модела.

Лично на мен ми допадат кемпери на които банята е най-отзад. Така има възможност тя да има отделна душ кабина или просто да е малко по-просторна, което има голямо значение когато реши да се къпе човек, особено ако е по-едър.

Като набор от уреди мисля че е важно кемпера да има газов бойлер, хладилник с отделна камера, котлони, мивка, отоплителна печка. Ако има и газова гурна с грил е супер.

П.п. за кастенвагена - това е бус направен на кемпер, независимо дали е заводко изпълнение или "направи си сам".
Vic

МнениеПуснато на: Чет Авг 15, 2013 4:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

asentm написа:
Vic написа:
BabyfaceBob написа:
Здравейте приятели,

В мобиле.de, a най-добре на живо. За мен най-практично от алковените е с входна врата отзад, сед. група с диван отртани. Доводи: не цапаш навътре като влизаш за разни ...бири, да речем. Можеш да спиш на дивана без да оправяш масата и, не на последно място-удобен бар отвън под дивана. Справка-снимки на кемпера на Другаря. Що се касае до цялостния подход "какъв кемпер", аз продължавам да казвам - kastenwagen-ите , бързи, изцяло от желязо и малко "невидими", което не е лошо при пътуване. Very Happy

а за 4 и нагоре човека? в kastenwagen-ите ще те хване всякаква фобия Smile
много зависи от предпочитанията.
аз примерно харесвам 2 легла отзад, едно над друго, сепаре и леглото в алковена Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Не видях, че ства въпрос за 4 човека. hammer За 2-ма кастенвагенчетата са о.к. Максимум за 2 възрастни и един "хобит" също става. За повече - не.
Относно клаустрофобията и алковените - аз не бих спал от вътрешната страна на алковена, защото съм клаустрофобик. ...еле па ако ми се допикае, да прескачам / препълзявам върху спящия/та. Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BabyfaceBob
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Авг 15, 2013 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря отново за отговорите. Поразгледах доста снимки, поразгледах и някой и друг кемпер на живо. Мисля, че се ориентирах достатъчно съобразно мойте нужди и предлагането на пазара.
Наистина не знаех какво е kastenwagen, но видях и не, дори да бяхме само двамата с жена ми, не е за нас. Имам си и сега един почти кастен ( 7 местен семеен ван, багажници отгоре, отсзад за колелета, въртящи се седалки. панорамен шибидах...) Искам детето и кучето да са на воляя Wink Пък и не мислим да оставаме само с една принцеса Smile
Поздрави!
Върнете се в началото
Тони&Руми
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Авг 15, 2013 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:

За разпределението много хора предпочитат кемпери, които в задната част имат голяма спалня или U-салон( също ставащ на легло), където двама възрастни спят спокойно, алковен за децата и централен кът за сядане, който може да стане на легло, но практически си се ползва като маса. Удобството на този тип е че обикновено имат голямо багажно под задната спялня. Недостатък е че рядко се намират и са по-скъпи като цена, защото продавачите знаят че са търсен модел.

Ще си позволя една малка поправка - ако отзад е с U-салон, сериозен минус е, че няма възможност за голямо багажно отделение примерно за мотопед, а има няколко малки багажници под диваните, но пък се компенсира с доста голям простор горе в караванната част.
Но какъвто и вариант да избереш бъди сигурен, че все нещо ще ти липсва. Very Happy
Върнете се в началото
toi_78

Местожителство: пловдив

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 11:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

дайте малко информация за моята каравана cotswold SELESTE
НИЩО НИКЪДЕ НЕ НАМИРАМ ЗА НЕЯ Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Върнете се в началото
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 26, 2014 12:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво те интересува като информация? Всъщност като напишеш името в гугъл излизат доста резултати, дори има форум на собствениците на такива каравани.

http://windrush-owners-club.proboards.com/

Иначе доколкото чета караваните са се произвеждали в град Имингам в Англия. Селесте им е по-луксозния модел, с отопление Алди, т.е. парно, а не газова духалка. Караваните им били ръчна изработка, а не 'на конвейр'. След това през 1989г фирмата е закупена от Суифт и изработката минава в тип 'масово производство', далеч от предишното качество.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 6 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети