|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
jijko
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 10:25 pm Заглавие: Съвет за спартански малък кемпер |
|
|
Здравейте
Съвсем нов съм тук, прегледах доста от темите, свързани с избора на кемпер. Повечето хора тук са сериозни къмпингари с много сериозни машини. Аз обаче имам мания да карам мотор, кемпера ми трябва само за зима и лошоо време. Освен това, колицата ми сдава багажа, и тъй като карам много малко градско, ми се иска, когато това се наложи да мога да го правя с кемпера. Така че, да обобщя условията:
1. Малък, интегриран, базово оборудване (но задължитено с отопление) кемпер.
2. На тоалетна и баня не се държи.
3. Места, 2 до 4;
4. Непретенциозен за поддръжка, малко харчещ, не набиващ се на око.
5. Висок и проходим.
6. Бюджет - до 4000лв.
7. Тъй като ще е старичък, може би бензин с газ е по-удачно от дизел.
Посочвайки горните точки, изборът ми се спира на Транспортер, L300, Форд или Дукато, къса база. Ако някой има идея за нещо конкретно или друго, моля да сподели. _________________ Honda XRV750 Africa Twin Traveller
Opel Record E 1.8i |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gena Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 10:32 pm Заглавие: |
|
|
Да ти кажа честно,с този бюджет и тези изисквания трудна работа,но ти пожелавам късмет. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
REGULATOR
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 10:35 pm Заглавие: |
|
|
Ако откриеш Транспортер-Синхро,ще си доволен.Но за тези пари-само бус! После ще има преправяне. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jijko
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 10:39 pm Заглавие: |
|
|
Не държа да е с двойно предаване, под проходим имах предвид да е височък, къса база, и двигателя да тежи върху предаването. _________________ Honda XRV750 Africa Twin Traveller
Opel Record E 1.8i |
|
Върнете се в началото |
|
 |
naydenov1969 Клубен член с палатка

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 10:52 pm Заглавие: |
|
|
Трудна работа . 4000 лв - каравана може ... кемпер - ще е много спартански 
Последната промяна е направена от naydenov1969 на Съб Мар 31, 2012 4:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankov64 Клубен член с кемпер

Регистриран на: 16 Ное 2011 Мнения: 779 Местожителство: B.G.-ДОБРИЧ
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 11:33 pm Заглавие: |
|
|
Здравей и добре дошъл От 2-3месеца следя кемпери с твоите критерии и както каза колегата трудна работа но според мен не невъзможна. Скоро в Карс БГ се беше появило поне от снимки и описание едно добро ПЕЖО но само за 3-4 дена. Явно веднага го лапнаха, тъй де трябва да си в готовност с парите и да чакаш твоито кемперче. Успех. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vic

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 9:19 am Заглавие: |
|
|
В Дупница преди нова година имаше един Форд Фесфалия като моя, но с оригинален таван и печка. Имаше го и в мобиле.бг. 3000 Е _________________ Мечтай! Пътешествай! Разказвай!
www.azbiahtam.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
taran
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
asentm

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 12:04 pm Заглавие: |
|
|
Имал съм и съм карал доста бусове и ванове. И аз като теб си харесвам бусовете, но за пътешествие вече се глезя и искам и топличко и мекичко и баня и тоалетна. Незнам защо ли?
Според мен в тази цена ще влезнеш само за бус и малко да го направиш. За мен най-удачната марка си остава ФВ транспортер, независимо дали е Т3 или Т4. В интерес на истината остатъчната стойност на Т3 ще е по-добра и след години ще го продадеш като за цената на Т4. Не изключвам и LT.
Оборудването ще си го направиш сам, поне сега има бол и ново и втора ръка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mury Клубен член с каравана

Регистриран на: 01 Юли 2010 Мнения: 415 Местожителство: София,Бели брези
|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2012 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Тва мисля,че за парите си е страшна оферта :wink: :wink: :wink: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jijko
|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 10:25 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички!
Този кемпер в офроуда го знам, чакам път натам да го видя. Веднъж имах възможност, но тогава се оказа, че е в движение нанякъде. Единственото като недостатък е дългата база, което предполага повече комфорт, но и по-труден за каране, непроходим и харчещ камион. Иначе за него едни приятели веднага са ми обещали 2,5 мотор.
Или пък, в краен случай, УАЗ с печка на въглища и кюнец....ама аеродинамичен  _________________ Honda XRV750 Africa Twin Traveller
Opel Record E 1.8i |
|
Върнете се в началото |
|
 |
s.gavrilov Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 3:49 pm Заглавие: |
|
|
За да сложиш на този бус 2,5 мотор обезателно ще трябва да смениш и скоростите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gena Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 8:59 pm Заглавие: |
|
|
s.gavrilov написа: | За да сложиш на този бус 2,5 мотор обезателно ще трябва да смениш и скоростите. |
Доколкото помня и полуоските,ако не ме лъже паметта. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
m_stoilkov

Регистриран на: 16 Ное 2011 Мнения: 145 Местожителство: Казанлък/ 0897603435
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 1:04 am Заглавие: |
|
|
Колега не се отчайвай на всекиму късмет пожелавам с мераците.Аз си мечтаех от много време за кемпер но все не скалъпвах бюджет .И ето че един ден "кацна фтиче и на моето рамо"както викат .Купих кемпер за 3500лв ето това и в този вид,
"гурливичък" е но го стягам по малко и добива вид на изглед.При първите топли дни му почистих мивката и котлоните и сега са в различен от вида на снимката.Така че не се отчайвай късмет ти пожелавам като моя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asentm

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 5:15 pm Заглавие: |
|
|
е ако прелитне някое подобно фтиче ...сфиркай
мога и да се откажа да наемам в бъдеще  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|