kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Проблем с паркирането на кемпер на паркинг пред блок
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sesko

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2017 4:37 pm    Заглавие: Проблем с паркирането на кемпер на паркинг пред блок Отговорете с цитат

Здравейте. Вчера видях на стъклото на кемпера бележка от кметството да отида за справка някаква при тях. Днес бях там и се оказа, че Нямам право да си държа кемпера (същото се отнася и за каравани) на паркинга пред блока. Комшивта и той има бележка... Цитираха ми член някой си и т.18 и не искаха и да чуят, че това би трябвало да не се отнася за паркинг по местодомуване и че не спя в кемпера , а съм си паркирал колата пред блока ми..плащам си данъци (най скъпият, щото сме Варна) не и не, те си цитират закона по тяхно му. Трябва да е на собствен двор или...на платен паркинг сигурно.
Някой имал ли е проблем с това и дали е правилно тълкуването. И как бих се справил с този казус. Това е някакъв пълен абсурд.
Раздел II
Опазване и осигуряване на обществения ред
чл.3
...
т.18. Забранява се разполагането на палатки, местодомуването на кемпери и/или каравани извън туристическите обекти, категоризирани като къмпинг по смисъла на т.2.8 от Приложение номер 1 на Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, места за настаняване и хранене и развлечение. Глоба от 100 до 1 000лв.
turbo1

Местожителство: Сливен BG

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2017 5:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е пълно безобразие ,навсякъде по света има ли си валидна застраховка и регистрационни табели може да си стои на паркинг колкото си иска само в БГ. е ПЪЛЕН АБСУРД ! ДА ВЗЕМЕШ ДА МУ ПИШЕШ НА РУМЕН БАХОВ !
Добре че моя “кастенваген“ си се води “лек автомобил“ !
Ма......та им общинари и чиновници не се наядаха на пари да си вдигат постоянно заплатите !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2017 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много странно е формулирано! Хем няма нищо общо с казуса, хем пише местодомуване, което има значение точно като за твоя случай, ама няма общо с къмпингите и категоризирането на местата за настаняване, хранене и развлечение...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Pol

Местожителство: с. Световрачене

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2017 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Споко, никакви основания нямат. Мешат си нещо законите, а пък на всичкото отгоре днес ВКС отсвири сички забрани за къмпингуване, каквато се опитват да ти приложат и на теб.

с извинение, ма ЕБИ ИМ МАЙКАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
plaskom

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2017 9:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А какво е това "кемпер"? Защото по документи ние имаме "специален" автомобил в повечето случаи М1. И в Бг може да си го паркираме като всяко друго превозно средство от тази категория.
hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2017 3:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Pol написа:
Споко, никакви основания нямат. Мешат си нещо законите, а пък на всичкото отгоре днес ВКС отсвири сички забрани за къмпингуване, каквато се опитват да ти приложат и на теб.

с извинение, ма ЕБИ ИМ МАЙКАТА

https://offnews.bg/temida/sadat-okonchatelno-reshi-divoto-kampinguvane-v-balgaria-ne-e-nezakonn-664620.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
sesko

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2017 6:53 am    Заглавие: Паркинг Отговорете с цитат

Това с закона е супер. Но мен ме дразни как четат закона и искат да ми/ни наложат глоби и забрана за нормалното и логично паркирането пред блок, къща, улица... Нормалното паркиране пред дома ни. По думите им, всеки подобно паркирал е в нарушение. Confused
Pol

Местожителство: с. Световрачене

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2017 9:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не нарушаваш ЗДП няма проблем
Върнете се в началото
DA@KA

Местожителство: гр.Русе

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2017 6:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Караваните по талон се водят"ремарке за лек автомобил"
Върнете се в началото
sesko

МнениеПуснато на: Съб Сеп 09, 2017 10:04 pm    Заглавие: Паркинг Отговорете с цитат

Pol.. Това с глобите не засяга само мен. А всеки с кемпер.
Всеки щом има кемпер може да очаква такава глоба или предупреждение да си махне кемпера. При мен пише специален М1. "SA" това обозначение било нещо като за кемпер, забрсвих точното име. Не знам как пък ще тълкуват Специален. Ако им кажа, че не съм кемпер Smile Може пак да нямам прово да го паркирам пред блока Sad
zlato

Местожителство: Baden bei Wien

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2017 10:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ега ти простотията, след като има регистрационни номера не трябва да е проблемно да си го паркираш като кола. Коя Община сте, кой квартал е това? Тия от Общината по-добре да разкарат старите автомобили за скраб, забравени с години по паркоместа.
Аз ако съм бих написала една жалба до Кмета на Варна и няма да забравя да му спомена за високия данък, сравнен с други градове в страната. / нищо, че Общинския съвет го определял, както ми отговориха на едно жалване.
Това с т.18 дето са ти го показали не се тълкува така, макар че е написано многозначно недомислена от "умни глави"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ganev78

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2017 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят кемпер по талон се води М1. Тази година получих писмо от общината за данък и там видях, че е написано "Вид ППС: специализирани строителни машини, Марка Фиат". Зарадвах се аз, че съм открил причината за високия данък 150,00 лева/годишно и тръгнах към община Враца да оправим проблема. Тия пичове от данъчното ми отговориха, че нямало как по друг начин да регистрират М1, освен по описанияShocked. Да не би и във Варна да е подобна ситуацията .
Предишния ми кемпер беше също М1, регистриран в Сф и данъка беше нещо от сорта на 60-70 лева, но това е обяснимо като се има предвид разликата в стандарта между Сф и Враца Very Happy, а и между качеството на пътищата в двете общини няма сравнение hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chicken

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2017 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По моему няма общо с регистрацията. В първия пост е посочено защо се заяждат, изкарвайки паркирането пред блока къмпингуване Smile Някой се престарава и това е лесно решим проблем.
А регистрацията... Все едно, ако си с кастенваген, който все още е с регистрация на нормален бус, да обясняваш на гръцките полицаи, че не къмпингуваш, щото не си с кемпер. След като очевидно имаш решетки за хладилник, вратичка за кенеф, пълначка за вода, дупка за 220 волта, маркиза, па макар и прибана, някакви кемперски прозорци... В общия случай Smile
Върнете се в началото
asentm

Местожителство: SF,BG

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2017 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е в мат'ряла
Върнете се в началото
Bobby175

Местожителство: BG София

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2017 1:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото ми е известно, в България няма закон в който да е дефинирано понятието "кемпер" и "къмпиране" било то диво или питомно. Така че не могат да те глобяват за нещо което не съществува в закона. Ако за тези долни копелета твоят "Специален автомобил" е кемпер, то за мен е Виенско колело, въпрос на мироглед. Освен това с регистрация "М1" не могат да те пипнат нито за свръх габарити, нито за свръх тегло. Като имаш валидна регистрация и застраховка гражданска отговорност, можеш да паркираш навсякъде където няма знак забраняващ това.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети