kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2017 4:37 pm Заглавие: Проблем с паркирането на кемпер на паркинг пред блок
Здравейте. Вчера видях на стъклото на кемпера бележка от кметството да отида за справка някаква при тях. Днес бях там и се оказа, че Нямам право да си държа кемпера (същото се отнася и за каравани) на паркинга пред блока. Комшивта и той има бележка... Цитираха ми член някой си и т.18 и не искаха и да чуят, че това би трябвало да не се отнася за паркинг по местодомуване и че не спя в кемпера , а съм си паркирал колата пред блока ми..плащам си данъци (най скъпият, щото сме Варна) не и не, те си цитират закона по тяхно му. Трябва да е на собствен двор или...на платен паркинг сигурно.
Някой имал ли е проблем с това и дали е правилно тълкуването. И как бих се справил с този казус. Това е някакъв пълен абсурд.
Раздел II
Опазване и осигуряване на обществения ред
чл.3
...
т.18. Забранява се разполагането на палатки, местодомуването на кемпери и/или каравани извън туристическите обекти, категоризирани като къмпинг по смисъла на т.2.8 от Приложение номер 1 на Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, места за настаняване и хранене и развлечение. Глоба от 100 до 1 000лв. _________________ 0899964987
Това е пълно безобразие ,навсякъде по света има ли си валидна застраховка и регистрационни табели може да си стои на паркинг колкото си иска само в БГ. е ПЪЛЕН АБСУРД ! ДА ВЗЕМЕШ ДА МУ ПИШЕШ НА РУМЕН БАХОВ !
Добре че моя “кастенваген“ си се води “лек автомобил“ !
Ма......та им общинари и чиновници не се наядаха на пари да си вдигат постоянно заплатите !
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2017 5:04 pm Заглавие:
Много странно е формулирано! Хем няма нищо общо с казуса, хем пише местодомуване, което има значение точно като за твоя случай, ама няма общо с къмпингите и категоризирането на местата за настаняване, хранене и развлечение...
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2017 8:10 pm Заглавие:
Споко, никакви основания нямат. Мешат си нещо законите, а пък на всичкото отгоре днес ВКС отсвири сички забрани за къмпингуване, каквато се опитват да ти приложат и на теб.
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2017 9:08 pm Заглавие:
А какво е това "кемпер"? Защото по документи ние имаме "специален" автомобил в повечето случаи М1. И в Бг може да си го паркираме като всяко друго превозно средство от тази категория.
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2017 3:17 am Заглавие:
Pol написа:
Споко, никакви основания нямат. Мешат си нещо законите, а пък на всичкото отгоре днес ВКС отсвири сички забрани за къмпингуване, каквато се опитват да ти приложат и на теб.
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2017 6:53 am Заглавие: Паркинг
Това с закона е супер. Но мен ме дразни как четат закона и искат да ми/ни наложат глоби и забрана за нормалното и логично паркирането пред блок, къща, улица... Нормалното паркиране пред дома ни. По думите им, всеки подобно паркирал е в нарушение. _________________ 0899964987
Pol.. Това с глобите не засяга само мен. А всеки с кемпер.
Всеки щом има кемпер може да очаква такава глоба или предупреждение да си махне кемпера. При мен пише специален М1. "SA" това обозначение било нещо като за кемпер, забрсвих точното име. Не знам как пък ще тълкуват Специален. Ако им кажа, че не съм кемпер Може пак да нямам прово да го паркирам пред блока _________________ 0899964987
Регистриран на: 28 Авг 2013 Мнения: 291 Местожителство: Baden bei Wien
Пуснато на: Нед Ное 05, 2017 10:36 pm Заглавие:
Ега ти простотията, след като има регистрационни номера не трябва да е проблемно да си го паркираш като кола. Коя Община сте, кой квартал е това? Тия от Общината по-добре да разкарат старите автомобили за скраб, забравени с години по паркоместа.
Аз ако съм бих написала една жалба до Кмета на Варна и няма да забравя да му спомена за високия данък, сравнен с други градове в страната. / нищо, че Общинския съвет го определял, както ми отговориха на едно жалване.
Това с т.18 дето са ти го показали не се тълкува така, макар че е написано многозначно недомислена от "умни глави"
Моят кемпер по талон се води М1. Тази година получих писмо от общината за данък и там видях, че е написано "Вид ППС: специализирани строителни машини, Марка Фиат". Зарадвах се аз, че съм открил причината за високия данък 150,00 лева/годишно и тръгнах към община Враца да оправим проблема. Тия пичове от данъчното ми отговориха, че нямало как по друг начин да регистрират М1, освен по описания. Да не би и във Варна да е подобна ситуацията .
Предишния ми кемпер беше също М1, регистриран в Сф и данъка беше нещо от сорта на 60-70 лева, но това е обяснимо като се има предвид разликата в стандарта между Сф и Враца , а и между качеството на пътищата в двете общини няма сравнение
Пуснато на: Пон Ное 06, 2017 10:37 am Заглавие:
По моему няма общо с регистрацията. В първия пост е посочено защо се заяждат, изкарвайки паркирането пред блока къмпингуване Някой се престарава и това е лесно решим проблем.
А регистрацията... Все едно, ако си с кастенваген, който все още е с регистрация на нормален бус, да обясняваш на гръцките полицаи, че не къмпингуваш, щото не си с кемпер. След като очевидно имаш решетки за хладилник, вратичка за кенеф, пълначка за вода, дупка за 220 волта, маркиза, па макар и прибана, някакви кемперски прозорци... В общия случай
Пуснато на: Вто Ное 07, 2017 1:59 am Заглавие:
Доколкото ми е известно, в България няма закон в който да е дефинирано понятието "кемпер" и "къмпиране" било то диво или питомно. Така че не могат да те глобяват за нещо което не съществува в закона. Ако за тези долни копелета твоят "Специален автомобил" е кемпер, то за мен е Виенско колело, въпрос на мироглед. Освен това с регистрация "М1" не могат да те пипнат нито за свръх габарити, нито за свръх тегло. Като имаш валидна регистрация и застраховка гражданска отговорност, можеш да паркираш навсякъде където няма знак забраняващ това.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети