kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Яну 01, 2013 11:33 am Заглавие: Нещо ме човърка
По време на празниците, какво ли не му минава на човек през главата. Принципно през моята минават много мисли и то се "разоряващи" . Явно хобитата ми са такива - стари автомобили /VW - 2 на брой/, картинг и кемпери /за сега само под наем/. Та по темата : Нещо ме сърбят ръцете да направя нещо старо, кемпер в стил Hod rod....сребрист, с нарисувани нитове, като на старите самолети.
Модела, които ми харесва е http://callplz.com/image/492242c7 до 80та година или след нея. http://callplz.com/image/f3187ca4 .
Не знам колко е разумно, но аз съм по неразумните неща
Разбира се, ще трябва да сменя разпределението, двигател и скорости, да направя други спирачки и т.н. общо взето вълк в овча кожа.
Основният ми проблем е, че нямам собствен сервиз, а вече в сервизите на приятелите ми им е писнало от мен и моите дивотии. Времето вече е много ограничено, но и мързела е започнал да ме наляга и не е както едно време. Да не говорим за парите...
Ето това е за сега. Просто исках да си споделя. ако някой още има налудничеви идеи може поне да си чешем езиците, чрез жестове по клавиатурата.
Пуснато на: Вто Яну 01, 2013 1:38 pm Заглавие:
И на мен постояно ми се въртят разни идей който да се хвана да реализирам. Ето примерно една мащабна: http://www.bimobil.com/website/expedition_lbx365/start_d.php
приемам подаръци - бус 4х4 или пикап
имам и по- скромни: супер прозорец на тавана на алковена ( на сегашния кемпер Eura mobil 635 ).
Преди години нямах работа през лятото - сега имам собствен "гараж- сервиз".
Лошото е че нямам свободни пари _________________ LZ 2 IIK
Ако става дума просто за интересно олд скуул упражнение си мисля, че ей това не е лоша идея.
На запад такива кемпери имат много почитатели, а при перфектна 'пълна промяна' може и доста добре да се реализира там, струват много сериозни цифри. Информация, форуми, части - тонове, огромно общество от което да се черпят идеи и съвети. Освен това е твоя любима марка автомобил, така че ще ти е още по-приятно. Пък и каза хот род, къде е химера като хот род - къде е фауве-то :-).
Ако целта не е олд скул упражнение, а изграждане на собствен кемпер, тогава вече е друг разговора. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Вто Яну 01, 2013 7:00 pm Заглавие:
Аз се чудех защо аватара ти е Кефер! И аз си падам малко фен на тези коли Това са снимки на реставрирания 1300 от 1966 а имам и един който чака реставрация в по-добри времена 1200 Овал от 1956!
Марти, знам ги тези до болка. Все пак съм маняк на темата aircooled VW. Имах едно Т3 преди време. Проблема ми е, че вече открих топлата вода искам повече пространство, тоалетна, баня! Иначе отдавна да съм спретнал нещо и без това ми седи едно новичко въздушно моторче със скромните 125 коня . Май лятоска ще го бутна в костенура да правя скомина на гъзарите...
Но ми се иска "истински" кемпер иначе затъвам пак в ламарини. То рано или късно и на това ще му дойде реда, но нали съм си old school
Аз се чудех защо аватара ти е Кефер! И аз си падам малко фен на тези коли Това са снимки на реставрирания 1300 от 1966 а имам и един който чака реставрация в по-добри времена 1200 Овал от 1956!
Еееее, Химера не е лошо нещо, в никакъв случай! Просто ги сравнявам от 'хот род мания' гледна точка, там Фаувето е истината.
Ще го разгледам този линк дето си дал, но да ти кажа честно все повече се убеждавам, че следващия ми вариант ще е 'VW Sharan/Seat Alhambra 4motion + каравана'. Дотогава има време, мисля да карам Мерчо още 3-4 години. Хем да понаправят магистралите. :-)
Ти майсториш с кеф и за кеф. При мен кефа го има на моменти, но честно казано ремонта е по неволя. Не мисля, че бих се хванал на това хоро пак. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Точната дума е майсториХ .....сега вече съм мързелив
Нищо не казвам за Химера, дори напротив №1 е!
Като разгледаш тези линкове и си мисля, че ще подходиш след 3-4 години по този начин и с един CDI
Оф чакай, че и аз се замислих
Пуснато на: Сря Яну 02, 2013 9:47 pm Заглавие:
.... пичове, без адски много свободно време и доста парици идеите са си само за чесане на езици
да не говорим за абсолютно необходимия гараж....
иначе резултата наподобява самоделен москвич пикап
.... пичове, без адски много свободно време и доста парици идеите са си само за чесане на езици
да не говорим за абсолютно необходимия гараж....
иначе резултата наподобява самоделен москвич пикап
Прав си, знам го от личен опит. За това писах, че си чешам езика. Това е нещо като скачен съд с дупка ем ти трябват пари и време, ем ако ги имаш няма да ти е до това...просто излизат други задачи
Това е много трудоемко и не става да даваш пари по пишван майстори, ем ще ти ги вземат, ем ще ги оправяш нещата след тях. Ако тръгнеш сам да го правиш, не се връзва икономически....личен опит с костенурки за износ :wink:
поне може да си подърдорим, пък знае ли човек
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети