| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2013 4:27 pm Заглавие: Говедарци - Паничище - Велоразходка 27 Юли. |
|
|
Отдавна си мисля за подобно обиколка.
Има различни маршрути, в този примерен е един от вариантите.
Минава се през доста красиви и интересни места.
Също така минавайки го ще остана с впечатление че съм свързал две точки.
Ако има желаещи можем да го направим заедно (лятото разбира се). _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com
Последната промяна е направена от jororib на Пон Юли 22, 2013 9:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dundaki

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2013 2:43 pm Заглавие: |
|
|
Жоре,много добра идея,но дай инфо за организацията ,как ще стане отиването и връщането?!къде ще са кемперите или ще се ходи с коли?за колко време ще се мине прехода,май за един ден няма да стане?Или бъркам нещо?! _________________ 0878 860784 |
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2013 3:01 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Нед Яну 13, 2013 10:27 pm Заглавие: |
|
|
Идеята е да се спи някъде в района на Говедарци, най вероятно на клубното място за срещи, от там до Паничище и обратно с колела.
Все пак е редно да се отбележи че маршрута е около 22 км.
Също така е и с много голяма денивелация около 600-700 метра което не е никак малко.
Ако иска някой да се включи с джип съща става. Пътя е проходим за джип.
За хора които не се занимават с планинско колоездене е почти непостижим за ден.
Има вариант при който можем да отидем с кемперите до хижа Вада да намалим наполовина разстоянието, но пътят до нея не е много за Кемпери.
Пътя минава през едно от най-красивите места който съм виждал в България.
Зайкирица.
Него ми го показаха Дочо и Вера, от него има уникална панорама към Рила, вижда се всичко от Мусала през Мальовица до Седемте рилски езера.
По време на тази страхотна разходка беше и Стефан (Пачник ).
Бяхме минали 3/4 от разстоянието да Паничище.
Надявам се това лято да го мина цялото. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com
Последната промяна е направена от jororib на Пон Юли 22, 2013 9:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Женени с Деца

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2013 10:53 am Заглавие: |
|
|
Идеята ни харесва и имаме желание да се включим. _________________ Твърде стари, за да работим; твърде млади, за да умираме - време ни е да пътуваме!  |
|
|
 |
pa4nik

|
Пуснато на: Пон Яну 14, 2013 9:13 pm Заглавие: |
|
|
Беше страхотно! Мястото е вълшебно!
Препоръчвам маршрута на всички с достатъчно сили и опит. Заслужава си! |
|
|
 |
vasil7011

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 11:13 am Заглавие: |
|
|
Идеята много ми допада и бих участвал.Само че,като гледам снимките на Жоро нещо не виждам колела. Да не се получи вместо велоразходка велобутане и разхождане на колелата,както ми се случи миналата година и после всички вкъщи да ме базикат.
Идеята беше да се кача на най-високо разположения на Балканския полуостров язовир Калин с колело,а от там до х.И.Вазов. Плана беше да се качим на Отовишки рид ида видя седемте рилски езера в една линия едно след друго.Идеята беше страхотна но нали знаете винаги има едно НО.Прехода с бутането на колелата започна на няколко километра над Пастра.
Знаех че пътя на горе може да се мине само с джип (четох по форуми) и затова на първото удобно място оставих колата
и започна едно бутане около пет часа за 15км.
Денивелацията не знам колко беше но някъде по средата на пътя GPS показа 1700м.,а на самият язовир 2400м. Минах ме и през страхотните серпентини на пътя.
След този пет часов преход едвам стигнах до наистина красиво място.
Направо умрях като стигнах,легнах и лежах половин час без да мърдам.
Разбира се оказа се ,че спокойно може да се стигне до горе с кола защото пътя изцяло е бетонен,но ако си с кола не може да се насладиш на невероятните гледките които се откриват пред теб и зад теб.
Изненадата за мен беше ,че горе имаше доста хора,е не както на езерата и всички ни гледаха доста невярващо с какво сме се качили. За съжаление не можах да видя езерата ,и тази година пак ще се опитам.Но този път с колата до горе.За спускането на обратно беше страхотно,няма такъв кев. Спускането ни отне около 30мин. със спиранията да си поемем дъх.
Затова питам за този преход от Говедарци до Паничище да не се наложи само да си разхождаме колелата. |
|
|
 |
livestrong

Регистриран на: 24 Яну 2012 Мнения: 109 Местожителство: BG - Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 11:43 am Заглавие: |
|
|
Евала, изкефихте ме!!!
Ми то там си е само за маниаци бе!? Вие сте готови за TransAlp!!! |
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 4:00 pm Заглавие: |
|
|
Аз участвам във велоразходките само в ролята на пазителя на кемпера. Ако трябва като баирбудала да катеря някой връх само за да го снимам става, но с педалите се погаждам само на равно - да няма наклон нито нагоре, нито надолу
Не знам защо по-горе са се снимали без велосипедите (тогава пазех кемпера)
За Жоро мога да дам следния пример - лека велоразходка е качване по пътеката(не по пътя) Бояна - Тихия кът - Златни мостове. Иначе и 7-те Рилски езера( по-точно 5-те) обиколи с велосипеда , но в 90% от времето беше не бутане , а по-скоро носене. Онагледявам:
 _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 10:44 pm Заглавие: |
|
|
Пътя е караем за планински колоездачи.
На разходката от снимките бяхме с колела.
Ако погледнете внимателно снимката се виждат, да не ги заграждам с кръгче.
vasil7011 вело бутането е част от приключението.
Страшно ми харесаха снимките от язовир Калин, мечтая си много да го изкача и този път.Тази дестинация ми е в ТОП 10.
От снимките на Дани ме обзеха едни чувства.
Това ми беше едно от най-големите бутания в Живота.
Сетих се за съветите на един приятел:
Купи си възможно най-леко колело, един път ще ти се наложи да го носиш до върха и тогава ще разбереш.
Много се радвам че има желаещи, като се стопи снега може да се разберем за дата.
Разбира се после можем да насрочим и дата за язовир Калин. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 11:14 am Заглавие: |
|
|
За втората разходка можем да направим комбинация от мераклии за катерене като мен и желаещи за наслада които да се качат с кола или джип.Като гледам Гугъл Мапса от там до панорамата над езерата са 4-5 км.
Заслужава си много.
Друга митична дестинация ми е от Сестримо до Белмекен.
Обиколка на Язовир Доспад също е в ТОП 10. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com |
|
|
 |
kokopopo

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Ей Жоро как ме запали. Ако успея да сменя колелото до тогава може да ме пишеш бройка. За съжаление настоящото ми е прекалено старо, а аз прекалено тежък за такъв преход с него. Ще го счупя, пък и спирачките не са му достатъчно добри.
От колко време му съм се запънал да го сменям, ама то е като старото магаре - все не го искаш, но то все ти служи  _________________ "Не бива да се дава подкрепа на глупци" - В. Левски до Л. Каравелов, 25.08.1872 г.
www.taralejche.com
www.3dvizia.dir.bg |
|
|
 |
vasil7011

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 5:50 pm Заглавие: |
|
|
| Ще стане работата,което много ме радва.Колкото повече се съберем толкова по хубаво и весело ще стане.Повечето хора които видях на язовира си правеха пикник,и лека разходка около язовира и съседните езера,а има и още един язовир Кара гьол . Не съм сигурен ,че от я.Калин до панорамата над езерата е 4-5км. За един ден не може да се качиш до Калин пеша и от там до панорамата,па макар и с колело до хижа И.Вазов.Най-добре до горе с кола и от там вече с колело до хижата(пътеката е спускане и равно),а от там до панорамата не знам колко е, но е доста стръмно до панорамата. |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 11:11 pm Заглавие: |
|
|
Екип от френски специалисти планира да проектира световен курорт между град Сапарева баня и най-голямото самоковско село Говедарци, съобщи БНР.
Проектът „Рила-дестинация" планира огромни инвестиции в размер на около 600 милиона евро. Туристическият проект предвижда да е уникален за нашата страна и да предлага качествени услуги на достъпни цени за около 250 хиляди туристи.
Бъдещият курорт ще разполага с 83 писти с дължина 155 км и с 27 лифта.
Източник: http://news.ibox.bg/
Ако се окаже вярно тази година може би е последен шанс да се мине по-този маршрут, преди застрояването. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com |
|
|
 |
krasimiho

Регистриран на: 01 Юли 2010 Мнения: 75 Местожителство: BG/гр.Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2013 9:41 am Заглавие: |
|
|
| Не съм от привържениците на такива презастроявания, и след прочетеното по горе с радост ще се включа с велосипед по маршрута. |
|
|
 |
|