kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Авг 20, 2015 9:02 pm Заглавие: Монтаж на печка Трума в каравана
Здравейте,
предстои ми монтаж на отоплителна печка в караваната.
Такава не е имало, не е пробиван тавана и няма комин в гардероба.
Вчера ровейки във форума видях, че съществува вариант на печка /вече продадена от Марци/ с долен комин!
Колкото и да разглеждах снимката на въпросната печка не видях сериозни конструктивни различия с Трума.
Моля за компетентно мнение възможно ли е да изведа комина с коляно директно под караваната?
Пуснато на: Чет Авг 20, 2015 9:24 pm Заглавие:
Точно така е,комина трябва да е по-високо от печката .Монтирал съм печка в караваната на баща ми ,изведох го комина на стената,на 1-1,5м.над печката,защото покрива се повдига и си работи.Само се ползва друг вид комин,като при по-новите комби печка/бойлер на Трюма.
Пуснато на: Нед Авг 23, 2015 4:44 pm Заглавие:
Ако печката е от тези два типа , може да се монтира както е удобно.Моята е с комина надолу,беше настрани,но единственото,с което трябва да се съобрази е да е възможно най-ниско комина.Ако е по-високо,вентилаторчето не може да изхвърли изгорелите газове и датчикът гаси печката.
Моята е от този модел.като съм имал и от другата-и двата са вертикално,с комина надолу.Тези дето не могат без комин нагоре-за тях е ясно.
Пуснато на: Сря Авг 26, 2015 9:00 pm Заглавие:
Моята печка е от класическите 3002 с механично пиезо.
Явно правилния монтаж е с комин на тавана.
Знаете ли от къде мога да закупя гофрираната тръба и коминче?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети