kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Теглене на каравана.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen Iliev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 8:20 pm    Заглавие: Теглене на каравана. Отговорете с цитат

Здравейте.Някой теглил ли е каравана с дизеловия мотор на ауди и фолксваген 2001г.- 131 коня 1.9 помпа дюза и добре ли се справя с къщата отзад?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
superMAX

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 8:34 pm    Заглавие: Re: Теглене на каравана. Отговорете с цитат

Milen Iliev написа:
Здравейте.Някой теглил ли е каравана с дизеловия мотор на ауди и фолксваген 2001г.- 131 коня 1.9 помпа дюза и добре ли се справя с къщата отзад?
Да аз съм теглил! Тегли съм с всички дизелови мотори на Фолксваген. Да добре се справя! Много по-добре от 1,6тд и доста по зле от 2,5тди. Наблюдението ми е ,че съединителя заминава доста бързо. Около 100000км. И после феродов ,притискател и демпферен маховик компл! Very Happy
Около 2500лв!
Milen Iliev

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 8:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Как се справя с разхода и с по-пресечени местности?
Върнете се в началото
tassev

Местожителство: BG-Бургас

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 9:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този мотор се куплира успешно и с автоматична скоростна кутия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Milen Iliev

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мойта е ръчна с 6 скорости,би ли се справила добре да тегли къща 1500 кг.?
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мотора е добър,но зависи от къщата която ще тегли.В твоя случай верния влекач, ти е на аватара Wink Няма да е кой знае колко по-икономичен двигателя 1,9,много често ще е на макс с тази голяма къща.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ilkomuhata
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Пон Дек 02, 2013 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм със 90+коня и нямам проблем Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
Катя и Ники
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Със този мотор става идеално а въпроса със съединителя се решава лесно като гръмне маховика се слага обикновен и минаваш на евтин съединител. thumb up
Върнете се в началото
Milen Iliev

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

MITKO70 написа:
Мотора е добър,но зависи от къщата която ще тегли.В твоя случай верния влекач, ти е на аватара Wink Няма да е кой знае колко по-икономичен двигателя 1,9,много често ще е на макс с тази голяма къща.

Pajero 2.8/125к.с -градско 13-15л.100.км / извънградско 9-11л. 100км.
Ауди А4 1.9 131к.с - градско 7.5 - 100.км / извънградско 4.5-5.5 100км.
Смяташ ли,че няма да има разлика в разхода?
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 7:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Че ще има разлика е ясно.Но ,колко ще вдигне разхода колата с тази каравана ,само пробата ще покаже.При джипа височината е по-голяма,и се явява като спойлер,намалява челното съпротивление на караваната.Това от опит като теглех с Дискавъри,вдигна разхода много малко над извънградското,за разлика от колите с който съм теглил/я.
При джипа има много плюсове ,ако излизаш извън пътя,на диво Wink , но това ти си знаеш.
А,това че Паджерото си е по-лакомо е ,факт,за това се и отказах на времето Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Milen Iliev

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей Мите да не мислиш ,че съм се заял нещо.?Много мразя конфронтацийте.Въпроса ми беше сериозен защото ми се струва ,че аудито няма да докара рахода на джипката,а разликата в теглото е 480 кг.Но пълно аудито ще докара 2 тона и ми се струва че битрябвало да я влачи безпроблемно? .За това си питам кой как е усещал къщата отзад с такъв автомобил?
Върнете се в началото
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има във форума един пич от Варна, който си теглеше средна като големина каравана с Опел Корса, доста стар модел. Не е важна колата, мерака тегли караваната.
Бедуина обиколи Европа с 1200 кг каравана с нисан съни 1,6 i на газ.....
Киро симфонистът тегли Адрията ,дето беше на Гадамер и е огромна , с опел астра.
Аз тегля с Каптива автоматик, която пък въобще не е за каравана...

Лятото се нагледах на най-различни ,на пръв поглед уникално несъвместими с караванинга коли да си теглят доста така каравани.
ВърхЪ беше Пежо 1007, не 107 а 1007 ,сигурно е не повече от 68 коня ,да тегли Бюрстнер 440.

По принцип ,с колкото караш градско в София с колата, с толкова теглиш каравана на извънградско.
Има +- нещо ,но не е от значение.
Върнете се в началото
Milen Iliev

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 9:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси Владо.В момента аудито е със спортно окачване - 17 см от земята е прага.Мисля да сменям окачването с нормално защото 2 -пъти правих картер,несъм любител на спортните коли,просто така дойде от Италия Sad
Инвестицията е около500лв. да я вдигна с 7 см. демек(нормалната му височина), но има и други подобрения дето трябва да направя и си мисля и питам дали има смисъл,ама май ще има - за 3000 км разликата ще е около 2300лв. които можеби бих спестил с Аудито.
За това ме радва всеки един отговор ,а аз несъм от тея дето знаят всичко,слушам си мненията на патилите и си вземам нужното.Благодаряти.
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen Iliev написа:
Ей Мите да не мислиш ,че съм се заял нещо.?Много мразя конфронтацийте.Въпроса ми беше сериозен защото ми се струва ,че аудито няма да докара рахода на джипката,а разликата в теглото е 480 кг.Но пълно аудито ще докара 2 тона и ми се струва че битрябвало да я влачи безпроблемно? .За това си питам кой как е усещал къщата отзад с такъв автомобил?

А,Милене,далече съм и аз от тези неща.За толкова години във форума,да кажа почти от началото съм видял 2 и 200 Wink Владо правилно ти е казал,разхода ще дойде горе долу колкото на градско,може и повечко,но пак по-добре от Паджерото.Нашите наблюдения /на мен и Владо /са от по-къси,леки каравани.А примери в нета за малки коли да теглят големи каравани ,много,някой куриозни Very Happy
Това с закачането на картера ми е познато,братчеда има А6 и всеки път отнася капака на шахтата ,на улицата,докато аз със старата В4 не съм я усетил.Това ми е един от основните влекачи,имаме я почти от нова,няма още 100000км.,справя се и 90 кс. мотора Wink
Върнете се в началото
ХРИСТО ХРИСТОВ

Местожителство: Исперих BG

МнениеПуснато на: Сря Дек 04, 2013 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В подкрепа на думите на Владо-Не е важна колата, мерака тегли караваната.
С тази композиция се прибрахме 2011г. от Лил.Сеата е 1000 куб.Разхода не мина 8/100 или около разхода на градско.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети