kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Акумулатори
Иди на страница 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 26, 2013 12:54 pm    Заглавие: Акумулатори Отговорете с цитат

Редактирано от администратор
Темата е за обсъждане на акумулатори и се получи след отделяне на мненията, които не бяха точно за акумулатори Банер в темата на Любо Тодоров.

MITKO70 написа:
Ех,Любо акумулатори продаваш ,а не знаеш какво е AGM технологията,VRLA все модерни технологии при акумулаторите Very Happy Very Happy
Другата седмица ще ти звънна за 2 бр.,100амп.ч.
На въпроса на Тони,не са AGM,това са киселинни тягови акумулатори,най-често тях ги използваме,добри като цена -качество.Като гледам цените това е ENERGI BULL серията на Банер.
Серията RUNNING BULL на Банер е гелов,AGM технология Wink но там цената е друга Very Happy

Малко инфо от нета:
"AGM (Аbsorbed Glass Mat battery) - абсорбираща батерия от стъклена вата - от боро-силикатно стъклено влакно - действа като сепаратор между електродите и абсорбира свободния електролит, действайки като гъба. Нейната цел е да помогне за повторното съединение на водорода и кислорода, отделени при процеса на зареждане.Ватата от стъклено влакно абсорбира и обездвижва киселината в нея, съхранявайки я като течност.Така киселината по-лесно достига до плочите, което позволява по-високи скорости на заряд/разряд. AGM имат много нисък саморазряд - от 1 - 3% на месец. Конструкцията им е много здрава и може да издържа на удари/вибрации, а теч при спукване на клетка е изключен. Дълъг живот (10-12 години)."

"GEL Cell (gel battery) - представляват клапанно регулирани оловно-киселини акумулаторни батерии с гелов електролит(VRLA). Използват за активна маса на положителния електрод - оловен двуокис, а на отрицателния – чисто олово. При разряд активната маса се превръща в оловен сулфат. При заряд се наблюдава обратният процеc. Те са необслужваеми. Xарактерно за тях е, че отделеният кислород на положителните електроди и водород на отрицателните електроди влизат в реакция. Резултатът е образуване на вода. Наличието на клапан предотвратява увеличаване на налягането над определената стойност, като също така възпрепятства навлизането на кислород, който разрушава отрицателните електроди. Kлапанът се отваря автоматично при достигане на 100 - 200 mbar в херметизирания корпус. Технологията дава възможност за получаване на много висок коефициент на мощност. Използването им във вертикално положение не е задължително. Електролитът, под формата на гел, фактически не се изпарява. Това е и причината те да се използват широко в непрекъсваеми токозахранващи системи. Изискват постоянна температура (около +25 °С) и стабилно напрежение на заряд."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Тони&Руми
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Окт 27, 2013 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цените са добри Митко, но попитах, защото ще взимам специално AGM, който да съхранявам вътре в караванната част, сам разбираш че при киселинните това е невъзможно и опасно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Нед Окт 27, 2013 7:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тони&Руми написа:
Цените са добри Митко, но попитах, защото ще взимам специално AGM, който да съхранявам вътре в караванната част, сам разбираш че при киселинните това е невъзможно и опасно.

Не е невъзможно и толкова опасно,имат си отдушник и се извежда под караваната. Wink Правили сме доста такива,но е вярно ,че е по-добре ако е необслужваем и човек може да си го позволи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
naydenov1969
Клубен член с палатка
Клубен член с палатка

Местожителство: BG- Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 27, 2013 8:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://alkomstore.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/2/%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/6776/banner-energy-bull-230-ahТова е най обикновенна тягова батерия на банер . Киселинна . Аз ползвам точно тази. Тя няма дори тръбичка на която да се монтира маркуче за отвеждане на изпаренията Wink Но за това пък е препоръчана от Банер за употреба във кемпери и каравани Exclamation Колко е опасна тази батерия и колко е опасно използването и във караванната част ,също не знам Embarassed Но . Exclamation Exclamation специалистите на Банер казват , че е подходяща за караваната ми Very Happy Излезе ми евтино - на промоция беше, прибрах и ДДС-то . Под 500 лв ми легна опасната батерия Very Happy Ако на някой му се дават кинти за гелови това е друга тема.... Но киселинните акумулатори не смятам, че са опасни. Ако имаш тръбичка за отвеждане на гозовете използвай я, ако нямаш значи не ти трябва Very Happy Тази батерия е ,,деянджийка" ползвам я без жалост , вечер светя като коледно дърво +много странични консуматори + фризер на 220в
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
didi78

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2013 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

днес купих 70 ампера Монбат Agm за 240 лв. с ддс с гаранция
Laughing
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2013 7:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

didi78 написа:
Laughing

Няма лошо,това е нова птица на Монбат,но каква ще излезе, времето ще покаже Wink За сега нямат наложил се акумулатор за кемпери,каравани.
Върнете се в началото
ilkomuhata
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2013 7:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

MITKO70 написа:
didi78 написа:
Laughing

Няма лошо,това е нова птица на Монбат,но каква ще излезе, времето ще покаже Wink За сега нямат наложил се акумулатор за кемпери,каравани.

Майче нямат нищо наложило се
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана Yahoo Messenger
didi78

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2013 8:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Акумулатора е мегалаит повер гел
Върнете се в началото
Тони&Руми
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

didi78 написа:
Акумулатора е мегалаит повер гел

Перфектен е, Цеци! Знаеш, че имах същия в кемпера, сега го преместих в джипа и работи отлично като стартов Wink
Върнете се в началото
Sherifa i Buba

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам Monbat monolit power 120ah полутягов на него има лодки и каравани и го скъсвам и нямям никакви оплаквания. Последното ми ходене в караваната бях включил 20мин. вентилацията за отоплението и не падна грам.
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sherifa i Buba написа:
Аз ползвам Monbat monolit power 120ah полутягов на него има лодки и каравани и го скъсвам и нямям никакви оплаквания. Последното ми ходене в караваната бях включил 20мин. вентилацията за отоплението и не падна грам.

То зимно време вентилацията на отоплението работи денонощно, та май не е много критерий за качеството на акумулатора.
Върнете се в началото
Sherifa i Buba

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 6:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз я имам 2години и досега никога не съм го ползвал. Само печката се ползва,а обдухването го пробвах заради акумулатора иначе ще умрем от жега а пък никой мои познат не го ползва, а бъди сигурен ,че няма акумулатор, който да издържи 24h.
Sherifa i Buba

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В Събота ,ще проверя,каква консумация има обдухването и ,ще пиша.Далеч съм от мисълта,че е най-дория ак. ,но за 200лв.
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 6:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зимно време като сме на ски дуналката на трумата не се спира, работи на мин., но постоянно.на 3-тия ден се налага да се припалва. Акумулатора е 100ач. Solara.
Върнете се в началото
Тони&Руми
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Окт 31, 2013 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

babkata написа:
Зимно време като сме на ски дуналката на трумата не се спира, работи на мин., но постоянно.на 3-тия ден се налага да се припалва. Акумулатора е 100ач. Solara.

Калояне, има и генератори за тази цел - доста по-евтин вариант от припалване на двигателя, когато не ти достига тока от панела. Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Следваща
Страница 1 от 21

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети