kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Апр 12, 2024 1:54 pm Заглавие: Проблема е, че не пали върти стартера но не пали
Здравейте колеги,
Имам Фиат Дуката 1.9 ТД – 1998 година.
Проблема е, че не пали върти стартера но не пали.
На таблото свети лампичката с ключ - код и не гасне.
Зимата махнах акумулатора ,понеже е на 10 години и го заредих.
Майстор в близост до мен, ми каза че е слаб акумулатора, донесе негов но без резултат.
Откачих минуса и след час отивам да проверя да ли ще запали. О небеса запали, изгазих го и пак реших да завъртя ключа отново, но уви, светна лампичката с ключ и код и не запали.
Ако някой го е имал този проблем нека да сподели или който знае да пише как да се реши този проблем.
Ключар ми каза, че проблема не е в ключа (имам два ключа) и с двата пробва х без резултат.
Благодаря
Пуснато на: Пон Апр 15, 2024 7:42 am Заглавие:
Имах подобен проблем. При мен беше едно бутонче зад акумулатора. Спира тоците към горивната помпа и имобилайзера. Това може да се случи ако си правил ремонт по колата.
другият вариант е да ти е забравило ключа и да трябва да байпаснеш имобилайзера. Помпата е механичен бош и преди нея има едно клапанче. Трябва да отвориш кутийката и да дадеш 12в + на този клапан през контак. Принципно е от лилаво-черният кабел който е преди въпросната кутийка на имобилайзера.
Пуснато на: Пон Апр 15, 2024 7:44 am Заглавие:
Ако имаш кафевият/ервеният ключ -пробвай с него. ако го нямаш, просто махни този имобилайзер. Има една жълта кутийка под волана, може в нея да е проблема, може и в антената на имобилайзера.... просто го премахни, както съм ти казал и разкачаш буксата на кутийката и ще спре да ти свети и ключето на таблото..... просто няма да имаш имобилайзер.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети