kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Проблема е, че не пали върти стартера но не пали

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dragokaz

МнениеПуснато на: Пет Апр 12, 2024 1:54 pm    Заглавие: Проблема е, че не пали върти стартера но не пали Отговорете с цитат

Здравейте колеги,
Имам Фиат Дуката 1.9 ТД – 1998 година.
Проблема е, че не пали върти стартера но не пали.
На таблото свети лампичката с ключ - код и не гасне.
Зимата махнах акумулатора ,понеже е на 10 години и го заредих.
Майстор в близост до мен, ми каза че е слаб акумулатора, донесе негов но без резултат.
Откачих минуса и след час отивам да проверя да ли ще запали. О небеса запали, изгазих го и пак реших да завъртя ключа отново, но уви, светна лампичката с ключ и код и не запали.
Ако някой го е имал този проблем нека да сподели или който знае да пише как да се реши този проблем.
Ключар ми каза, че проблема не е в ключа (имам два ключа) и с двата пробва х без резултат.
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mr_petroff

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2024 7:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лоша маса , провери си кабела за масата дали не е оксидирал при връзката с купето или стартера някъде , почисти , мажи и стегни ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
mr_petroff

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2024 7:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mr_petroff написа:
Лоша маса , провери си кабела за масата дали не е оксидирал при връзката с купето или стартера някъде , почисти , смажи и стегни ...

Сега прочетох , че стартера върти , значи не е маса ... Гориво? Дюзи? Филтър горивен?
Върнете се в началото
bestbg

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 15, 2024 7:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах подобен проблем. При мен беше едно бутонче зад акумулатора. Спира тоците към горивната помпа и имобилайзера. Това може да се случи ако си правил ремонт по колата.

Ето така изглежда -> https://shop.euroimpex.lt/en/dalis/1449337/inertia-fuel-cut-off-switch-fuel-cut-off-switch

другият вариант е да ти е забравило ключа и да трябва да байпаснеш имобилайзера. Помпата е механичен бош и преди нея има едно клапанче. Трябва да отвориш кутийката и да дадеш 12в + на този клапан през контак. Принципно е от лилаво-черният кабел който е преди въпросната кутийка на имобилайзера.

Ето така изглежда кутийката ->

https://coastalmotorhomes.co.uk/fiat-ducato-diesel-stop-immobiliser-module-1930cc-1994-2002-oe.html
Върнете се в началото
bestbg

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 15, 2024 7:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш кафевият/ервеният ключ -пробвай с него. ако го нямаш, просто махни този имобилайзер. Има една жълта кутийка под волана, може в нея да е проблема, може и в антената на имобилайзера.... просто го премахни, както съм ти казал и разкачаш буксата на кутийката и ще спре да ти свети и ключето на таблото..... просто няма да имаш имобилайзер.
Върнете се в началото
dragokaz

МнениеПуснато на: Пон Апр 15, 2024 1:32 pm    Заглавие: имобилайзер Отговорете с цитат

благодаря Ви за отговорите ще се опитам да му направя байпас
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети