kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Базата е Пежо J5 2,5 TD без кулер. 95 "коня" по документи. Модел 91 г.
След ремонта на главата и блока не знам колко е точно.
Двигателя е на около 5 000 км след основен ремонт.
Подменени са - колянов вал, всички лагери, бренери, свещи, глава. Профилактирана ГНП, алтернатор. Новия колянов вал е с удължена опашка за серво помпа. Имаше идея за вграждане на хидравлика, но отпадна.
Движи се перфектно със 100 км в час. При тази скорост разхода е около 10+ литра /100 км. При сорост от 80 км/час - разхода се движи между 7 и 8 литра нафта.
Приобвал съм го на пропан-бутан. Става изтребител Системата не е монтирана постоянно.
Седалките са с подлакътници и са доста комфортни.
Жилищна част -
Светла, без мухъл, течове и миризми.
Чиста вода - 70+ литра
Мръсна вода - 70 литра
Отделни баня и тоалетна.
Аз съм едър човек и спокойно ползвам и двете
Двуетажен креват, спи се спокойно, широки легла, комфортни с достатъчна височина между тях. Алковен - комфортен, достатъчно висок, с 2ва отваряеми странични люка и два предни, неотваряеми.
Шкафчета и гардероб - достатъчни за 5 членно семейство с 2 деца и бебе.
Хидрофорна помпа, бойлер 8 литра, вентилаторна печка ( прави сауна за нула време).
Хладилника е с отделна камера, работи перфектно. на +35 градуса, сладоледа си седи на кокалче.
Екстри -
Фотоволтаичен модул Crane 150Wp - 2бр.
Фотоволтаичен заряд.контролер Steca PR2020
Акумулатор Deep cycle ENNEXY 12V 105Ah
(от Боби 175 / Американеца)
1500 W инвертор, чистa синусоида на AEG.
При пад на напрежението си захранвам къщата с тази система.
На село често се случва
Въздушни възглавници "RUBENA" Чехия
(от Боби 175 / Американеца - перфектна работа свърши)
Започнах няколко ремонта, в момента са замразени, поради липса на време и отопляемо място.
Ремонтите са :
По алковена от вътре - смяна на тапицерията. Старата ме дразни. Не ми харесва фабричния мокет по стените.
Смяна на тапицерията на стение на двуетажното легло - подготвени ролки с корк. Децата си го избраха и така го искат.
Козметични дефекти по интериора. Няма скъсано, зацапано и т.н.
В процес е ремонт на вратата на жилищната част. Подменям дървената конструкция с алуминиева.
Проблемни места -
в задната част има ски багажник, който задължително трябва да се ремонтира. Въпреки че е изгнил около 1/3 го ползвам без проблем и съм сигурен че може да се ползва още дълго, но не е гот да си влачиш гнилочите
Кемпера е ползван и като мобилен офис. По долументи се води -специален автомобил М1. Минава на преглед на 6 месеца.
Кемпера се намира в село Пролеша, на 10 км от София.
Цената която искам за него (в състоянието в което е) - 22 000 лв.
За момента не е обявяван на друго място.
При интерес, мога да организирам оглед или да изпратя актуални снимки.
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Пет Яну 20, 2017 6:29 pm Заглавие:
backstage написа:
Е хубава работа бе брат...направи го кукла и сега...заеби...
Мда
Взехме едно кафененце в центъра и буквално живеем в него.
6 дена в седмицата от сутрин до вечер. Като гледам почивните дни тази година ще ползваме кемпито два пъти. Нема смисъл да го държа паркиран пред къщи.
Честно казано леко се съмнявам да го продам скоро, за това и не се притеснявам особено
Ела ми на гости - Хан Крум 13 ( Супер Купа)
ще те черпя уникално кафе и ще направил лафа.
Имам и крафт биричка ...
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Пет Яну 20, 2017 8:59 pm Заглавие:
chicken написа:
Защо въобще се говори за кафе, като има бира!
Щото сме кулинарен магазин. Трябва да има приличие някакво
А кафето ми наистина е уникално. Такова кафе има ня няколко места в София, 100% арабика, един сорт, не смесвано и т.н.
Пуснато на: Съб Яну 21, 2017 12:03 am Заглавие:
ibogdanov написа:
Мда
Взехме едно кафененце в центъра и буквално живеем в него.
6 дена в седмицата от сутрин до вечер. Като гледам почивните дни тази година ще ползваме кемпито два пъти. Нема смисъл да го държа паркиран пред къщи.
Честно казано леко се съмнявам да го продам скоро, за това и не се притеснявам особено
Ела ми на гости - Хан Крум 13 ( Супер Купа)
ще те черпя уникално кафе и ще направил лафа.
Имам и крафт биричка ...
Спокойно брааатт! Бизнеса ше се развие! Ше наемеш работници...пълниш кемпера с крафт биричката и ги оставяш да се трудят сами по 2-3 дена! Някой ден ще намина
Пуснато на: Вто Яну 24, 2017 11:47 am Заглавие:
Скромния ми, вече седем годишен, опит показва, че, ако затова ще продаваш кемпера, избързваш. Първите две години бичих сам, седем дни в седмицата, от седем и половина сутринта, до посред нощ. Жената си има сериозна работа, и се роди първото дете... По цяло лято през бара минаваха хора с раници или на тръгване, или на връщане от нейде, а аз киснех с надеждата някой по жалък и от мен да е останал в града и да дойде да пие...
Децата пораснаха без мен, пари не изкарвам кой знае колко (зимата събирам за лятото под една книга на рафта в дъното вляво ), но палатката от два метра порасна на 6,50, а вече имам и каравана. Е, няма да направя 100 нощувки, сигурно ще са трийсе, и то уикенд по уикенд, но колкото толкова. Мои ще са си Ако това, с което си се захванал, ще те лиши и от простичките удоволствия в живота, какъв е смисъла?
(При мен бирите се движат между 90 и 100, а на няма и трийсе квадрата съм с 6 крана Но разкарах кафе машината и мелачката )
Пуснато на: Вто Яну 31, 2017 4:28 pm Заглавие:
asentm написа:
изтрещЕ ей.....ццццц
Тури кемпера пред кафето и така ем ще запушиш малките 5 кюшета, ем всички ще те знаят
Ходил съм там .... много е добро
Иво това дето ти казва Асен си е супер оферта, хем ще живееш в центъра, хем ще си буквално на две крачки от работата си. А колко пари ще спестиш от пътни до Пролеша и обратно, немоеш ги изхарчи.
Пуснато на: Вто Яну 31, 2017 5:02 pm Заглавие:
Bobby175 написа:
asentm написа:
изтрещЕ ей.....ццццц
Тури кемпера пред кафето и така ем ще запушиш малките 5 кюшета, ем всички ще те знаят
Ходил съм там .... много е добро
Иво това дето ти казва Асен си е супер оферта, хем ще живееш в центъра, хем ще си буквално на две крачки от работата си. А колко пари ще спестиш от пътни до Пролеша и обратно, немоеш ги изхарчи.
Прицелил съм се на местата точно пред дюкяна и ще докарам кемпера отред. Тъкмо ще има къде да спя като окъснея. Само едно-две дървета ми пречат.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети