kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Механизъм за въртящи седалки
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
turbo1

Местожителство: Сливен BG

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 1:01 pm    Заглавие: Механизъм за въртящи седалки Отговорете с цитат

Имам питане ,от къде да намеря механизмите за въртящи седалки?
Бях чел някъде че имало и ванове с такива механизми,някакви идей ?
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
REGULATOR

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Търсиш от -Шаран,Галакси,Алхамбра,Еспейс и някои щатски ванове.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ibogdanov

Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 2:57 pm    Заглавие: Re: Механизъм за въртящи седалки Отговорете с цитат

turbo1 написа:
Имам питане ,от къде да намеря механизмите за въртящи седалки?
Бях чел някъде че имало и ванове с такива механизми,някакви идей ?
Благодаря предварително!

Аз карам Ланчиа Зета. Еднотипни са с всички еврован 1 ( Пежо 806; Фиат Улисе, Ситроен ивейжън).
Всички имат такава опция - единствено трябва да се провери колко се вдига седалката ти, защото има колеги сложили си такива седалки и им идват малко високи.
Не знам дали може да се ползва само въртящата се база.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ме интересува само въртящия механизъм за да го сложа на моите седалки!
Върнете се в началото
ibogdanov

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 3:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

turbo1 написа:

По моргите има такива ванове много.
Седалките са им скъпи обаче.
Аз търся за моя кемпер и под 100 лв не намирам.
имам в предвид читава седалка.
В твоя случай това не е важно. на теб ти трябва само механизма.
Предполагам, че намерих доста по-евтино.
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 3:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще обиколя да видим какво ще открия !
Върнете се в началото
Рачо

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

turbo1 написа:

Преди време гледах тази обява. Изтекла е и не знам дали ги има още.

http://olx.bg/ad/vartyaschi-sedalki-ID5qOcE.html
Върнете се в началото
ibogdanov

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 4:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

turbo1 написа:
Ще обиколя да видим какво ще открия !

бърза справка в продавалника -

http://olx.bg/ad/vartyaschi-osnovi-za-sedalki-na-vw-t3-i-t4-vw-transporter-vw-caravelle-v-ID5kzyo.html#02129c00c0

http://olx.bg/ad/sedalki-reno-espeys-90-ID4IiYV.html#02129c00c0
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих две обяви и им писах да видим резултата ! Но като ги гледам какво представляват тези механизми мисля че бих могъл да си ги направя,не е нещо сложно!
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2016 4:26 pm    Заглавие: Кемпер от бус -направи си сам Отговорете с цитат

Сдобих се с много читав екземпляр на Опел Мовано 2,5CDTI 2005г пътнически 5 местен и мисля да го направя на кемпер ,има доста полезни неща като климатик,оригинално монтирана водна печка Вебасто,теглич,отваряеми прозорци на страничната врата и зад шофьора,люк на покрива! Като вариант и модел ми допада този https://www.youtube.com/watch?v=mXHkICravKI&index=20&list=PLwTAYERJb8hoA9mtC4hIhi_kZfk28D6nM
моя е същите размери и мисля да е такова изпълнение !Само отзад спалнята ще е една на височината на прозорците120см ширина мисля че ще ни е достатъчна а под нея голям багажник !
Започвам да събирам необходимите неща!И ще задавам много въпроси на знаещите да ме напътстват с правилните съвети !

Последната промяна е направена от turbo1 на Сря Мар 16, 2016 9:26 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2016 12:40 pm    Заглавие: Кемпер от бус -направи си сам Отговорете с цитат

Имам няколко питания към знаещите/опитните/ .Понеже кемпера който смятам да направя ще ползва средна големина база бус!
1.Нормални и или минимални размери за банята ?
2.Мисля че спалня с размери 120см ширина ще ни е достатъчна.Въпроса ми е, тези спални със стеснение към краката колко най-тясно може да е/за да компенсирам някой см. за банята/ ,тя ще е от страната на краката!
3.Колко и какви кабели да прекарам преди поставянето на изолацията,в смисъл какво и къде е нужно като осветление и т.н. , за да не се налага да дупча или развалям готово и направено след това!
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2016 9:29 am    Заглавие: Кемпер от бус -направи си сам Отговорете с цитат

Никой ли не иска да ми отговори на въпросите и да ми даде съвети ?
А аз имам още толкова много въпроси !
Върнете се в началото
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: БГ- ВЕЛИНГРАД

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2016 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, за съжаление не съм компетентен да ти отговоря на зададените въпроси. Но за осветлението ползвай многожилен кабел 1кв., достатъчно е. Къде ще сложиш осветително тяло 12/220V. - то това е по твой избор.
Рачо

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2016 10:40 am    Заглавие: Re: Кемпер от бус -направи си сам Отговорете с цитат

turbo1 написа:
Имам няколко питания към знаещите/опитните/ .Понеже кемпера който смятам да направя ще ползва средна големина база бус!
1.Нормални и или минимални размери за банята ?
2.Мисля че спалня с размери 120см ширина ще ни е достатъчна.Въпроса ми е, тези спални със стеснение към краката колко най-тясно може да е/за да компенсирам някой см. за банята/ ,тя ще е от страната на краката!
3.Колко и какви кабели да прекарам преди поставянето на изолацията,в смисъл какво и къде е нужно като осветление и т.н. , за да не се налага да дупча или развалям готово и направено след това!

На повечето въпроси само ти можеш да си отговориш.
1.Нормални и или минимални размери за банята ? - Аз съм 110 кг. а ти? На мен ми стигат и 60Х60 см площ за къпане. За теб не знам.

2.Мисля че спалня с размери 120см ширина ще ни е достатъчна.Въпроса ми е, тези спални със стеснение към краката колко най-тясно може да е/за да компенсирам някой см. - 120 см. спалня в къщи сме ползвали години наред. Колко да е тясна от към краката отново сам трябва да прецениш.

3.Колко и какви кабели да прекарам преди поставянето на изолацията - отново само ти можеш да си отговориш. Какви уреди и къде ще разположиш. Лек съвет - прекарвай кабелите в кабелен път или гофре с достатъчна ширина за да можеш да допълваш с кабели. Лично аз си прекарвам кабелите върху изолацията, но при мен шкафовете ми позволяват.

На въпросите си ще си отговориш с чисто емпиричен способ. Направи си стени от картон и имитирай баня. Имитирайки къпане с разширяване и свиване на стените, ще откриеш оптималния за теб размер. Сложи нещо на спалнята в къщи, така че да намали размера от към краката и така ще разбереш до какъв размер си в зоната на комфорт. Дано да съм ти бил полезен.
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2016 9:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Рачо отговори на повечето питанки за мен и ще изпробвам вариантите който ми предложи ! Но имам питане относно окабеляването ,какво е необходимо най вече ? Аз мисля че ще ми трябва кабел от покрива евентуално заради солар,осветеление примерно мисля да монтирам диодна лента по целия таван възможно,някаква нощна лампа на спалнята,над котлоните ,над масата,в банята!Какви уреди смятам да сложа? Ами кухненски кът с двойка газови котлони мивка и хладилник под тях!Чудя се дали ще имам нужда от газова печка за отопление,при положение че буса има монтирана оригинална водна печка Webasto! Не се сещам какво друго би ми било необходимо за това искам помощ!
Кабелите трябва да тръгват от табло нали ? Мисля да сложа резервоара за чиста вода под седящата група защото височината от 190см на буса няма да ми позволи да правя резервоар в двоен под !
Други съвети ? Предлагайте ми практични варианти и решения за да си изясня картинката преди да започна да го правя !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети