kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ремонт на баня
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
didore

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2018 11:34 pm    Заглавие: ремонт на баня Отговорете с цитат

Здравейте,
Рано или късно се стига до тук. Имам напукано корито и цепка в единия ъгъл. Освен това под корито има смачкан въздуховод и не духа нито в банята нито на къта за храна. Почнах да разглобявам и се стигна до тук:

И тук дръвце оказа се лепено за пода Sad . Дръпна ли го по силно ще го счупа. Хубавото е има кой да направи ново но ще се опитам да не стигам до там. Реших да резна топчетата в средата и да видя къде и колко е залепено:

Добре, че резнах почна да се цепи точно по декалина с който е залепено:

Ако ги нямаше тия ленти нямаше да се напука много материал са сложили и се осуква около тях. Изрязах около коритото и излезе без проблем:

Тук под подложката за тоалетната се показа проблема с въздуховода още при монтажа са го смачкали:

Сега ще зачиста полиуретана от стените, ще сменя тапетите, ще сменя въздуховода и сифона и стигаме до момента на какво да стъпи коритото и как да го залепя за него с какво?
Върти ми се идея да подложа под него парче да залепя коритото за него и после с полиестерна смола от долу и от горе. Ако имате идея от какво да е парчето и с какво да го залепя приемам мнения. Ако имате друга идея за ремонт на коритото моля Very Happy cheers beer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
disco дядо Петьо

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво корито ще слагаш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kosta

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 1:09 pm    Заглавие: Баня Отговорете с цитат

Защо трябва да го лепиш,аз дадох моето корито щото се беше спукало около сифона след ремонт на сифона върнах коритото без лепене ,а не беше лепено преди това.Дано съм бил полезен!
Върнете се в началото
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно не сте чували за варианта с изрязано от рифелова ламарина дъно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
chicken

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ахъм Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя, който е фугирал теракота се е справил блестящо! Wink
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2018 6:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mulenceto написа:
Явно не сте чували за варианта с изрязано от рифелова ламарина дъно.

Това е швейцарски патент с алуминиев рифел,първо в техен кемпер го видях Wink И намери последователи тук Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
didore

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2018 7:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с рифела е много добро но при мен коритото е по голямо с доста чупки и най важното жена ми не иска рифел в банята. При мен ще бъде същото като на снимката на колегата но вместо рифел ще бъде полистирол бял 3 мм от долу и отстрани около ъглите с полиестерна смола и стъкломат. Вчера набавих консумативите и другата седмица почвамSmile
Върнете се в началото
Рачо

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2018 9:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Още е хладно за работа със смола. Все пак можеш в домашни условия да пробваш парче от полистирола как слепва със смолата.
Върнете се в началото
didore

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2018 12:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да на вън е студено но се занимавам с пакетиране и имам цех с климатиците подържам около 18-20 градуса и ще мога си творя на воля. Взел съм повече материал и ще мога да направя проби преди това. Таман ще тествам с какво после да подлепя коритото отстрани.
Тестове ще трябват защото искам да подсиля и мивката защото и там тънко като кофичка за кисело мляко. Имам за проба ft 101, sikaflex 521uv,sikaflex 221, wurth k+d, ceresit cs 26. С тях работя и ги имам. Кат исъхнат пробите ще пиша.
Много стойностни хора четат форума, много полезни разговори проведох тези дни и освен по телефона надявам се да се видим и обсъждаме на чашка и салатка вече завършени проекти cheers beer
Върнете се в началото
Петьо Колев

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2018 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И на моето корито се получи пукнатина в областа на преходните височини. В пловдив ми изработиха калъп и ново изделие със същия цвят и растер от стъклопласти но не полиестер /полиестера мирише много/ Лицева страна - неразличимо от оригиналното. Лошото е, че твоето си го натрошил достатъчно, но попитай може да имат калъп за твоето. Ако проявиш интерес телефон за връзка на лични.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2018 10:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен теракотата по стените в банята са излишни килограми за мъкнене!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
chicken

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2018 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Gunner написа:
Според мен теракотата по стените в банята са излишни килограми за мъкнене!

Е, едно време правеха нещата със стил, та затова Smile Сега даваш 40 бона за каравана, а бянята и вътре с ПДЧ с тъмен ламинат, шкафчета, килимчета... Все едно си си в хола. Пък не става за къпане. И и лепиш евтини тапети за баня... Wink Друго си е теракота Smile Е, още по хубаво е и с фриз, ма немска му работа, никаква артистичност в инжинерството Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
didore

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2018 7:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зачистих шкафа и мивката от полиуретана много пипкава работа. Мивката в двата края към стените е спукана трябва да я подлепя. Това жълтото около чешмата много ме дразни и се чудя дали мога да го тръкна с една финна шкурка.

Дървената подложка под коритото я подравних ще тегля една шкурка кат изсъхне един лак и е готова:

Тая пласмария с какво мога да я забърсвам без да я разтвори?
И дали мога да я пръсна с някаква боя? hammer
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2018 8:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Компресорния хладилник вътре го шкурих. Почнах с 500, после 1200 и 2000. При последната още е матирано. Иначе на пипане всичко е гладко. Ако има нужда, при ползването ще си покаже, някои места ще доошлайфам с пасти. Хладилника е със засукан профил. Мивката е лесна и бърза за работа. Ще ти останат нерви и за пастата Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети