kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 6:40 pm Заглавие: Колесар за мотоциклет 50см3
Да споделя 1 идея, продиктувана от трудността с която ходя.
Имам намерение да си купя бръмчилка, но да мога да я карам с кемпера. Не ми се слага стойка - той, кемпера и без това е прекалено тежък. Колесар с колела - нямам място в гаража, а и са скъпи. Та, съм се ориентирал към това
[img][/img]
но не на теглич - нямам и не ми се слага топка, а на нещо подобно на това
което да слагам и махам при нужда на 1 от гредите на шасито?
Виждам го така
С Пежо, тежащо 66кг
или със любимия ми Симсон - 75кг, който бил остарял морално и прочие, но бе желязна машина, когато и аз бях такъв
Какво мислите, за това, че искам да "кача" задната гума за да няма проблеми с вериги и прочие дивотии? Номера ще си се вижда а това е "твърда" връзка - тоест не изисква допълнителни разправии?
Планките горе, за които ще връзвам с колани са от багажник за колела (който са откраднали на бившия собственик) и може би ще държат ???
Вместо тази червена стойка, може да се направи тръбен, наподобяващ това
но ми трябва тръба с диаметър 100, дори 110 за притискачите на гумата Задния ще е въртящ, за да потъне и притисне гумата, когато тя вече е вътре в колесара ?
Дайте акъль
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 7:31 pm Заглавие:
Ех, да бях един френски пенсионер, нямаше да ми остане време и Крушка да сменя! Едва щях да насмогвам нафта да сипвам! Не, че бързам да се пенсионирам де
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 8:36 pm Заглавие:
Нещо идеята не ми допада ( такъв начин за превозване на мотора). Според мен ако ще се вози мотора отзад трябва да се сложи рампа и целия мотор да се качва на нея. Ако идва твърде скъпо по-добре да не се носи мотора. Другото ми се вижда пари на вятъра. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 9:23 pm Заглавие:
На рампа всеки може!
Аз бих вързал ремъците горе, на парапета. Ще е по устойчиво. И парапетите обикновенно издържат тежък човек, та едно симсонче ли...
Хубавото е, че като се пусне фара на моторчето няма да има нужда и от табела за извънгабаритен товар, която също тежи.
Но от друга страна, ако се ползва класическия вариант, задната гума да се търкаля, това би дало възможност за излизане от тежки ситуации. Друго си е на тегав баир, или, ако задните гуми се окопаят, нещо с двутактова ряз да побутне отзад... Щото колкото и да е, мериджана не е 4х4. Ма може поне 3х5 да стане. Един вид блокаж ще се получи...
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 10:46 pm Заглавие:
А туй нещо дали ще има сертификат като тези дето се изискват за тегличите ...
Ако само хипотетично допуснем, че по някаква случайна причина мотора се лашне и цапардоса нещо, кой ли ще е виновен и какво ли ще кажат застрахователите по въпроса ... _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 11:33 pm Заглавие:
Гледай сега шефката как спича работата със съмнения! Органа, като засече симсонче отзад на мериджана, само белото на очите му ше се вижда. Хич няма да се сети за сертификати. Пък и червена стойка не може да е без сертификат! Кой продава червени стойки без сертификати?!
Аз подкрепям идеята! И в знак на съпричастност, че боядисам стойката за колелета на караваната, дело на неизвестен заварчик, най вероятно горублянски, в червено! Мотор не мога да кача, признавам
Абе, нали мериджан е кемпера?! Да не съм объркал работата и да приказвам глупости за задно предаване...!!!
Между другото, сега е момента да се преброят тези с прогресивното мислене и...
Това "моторче" е далеч от моите 66кг и се тегли от кола?
Мисля, че го видях в БГ форум и е самоделка, което не значи -лошо!
Но веригата трябвало да се свали, а това е ... неприятно
Колкото до евентуално лашкане, това може да се случи и с колела, мотори и багажник монтирани на това място. Въпрос на ремъци и стягане? По скоро дупки ме притесняват, но ще се кара внимателно, особено към Балканите. Има камера за задно виждане и може да се включи за наблюдение.
Стойките на които се качва мотоциклета са доста тежки, те самите! А да не говорим, че последните 50см отзад на кемпера, не са на гредите - тоест ще е нещо ужасно дълбоко за да се хване навътре. В моя случай също, но само 1 и тежестта ще е разпределена. Колкото до красотата ... не тя ще ме разхожда вместо болящите ме крака. Не е глезотия, а необходимост -уви!
Пуснато на: Пон Май 28, 2018 8:20 am Заглавие:
Начи, това, което ти трябва е трансформърс. Кемпера да става на инвалиден стол, дивана у дома, шезлонг на плажа, тоалетна чиния... И за други неща се сещам, от които се изчервявам, ама те са за младите
Така както си показал на снимките мотора ще поскача нагоре надолу като луд! Помисли колко голям лост създаваш. Много по-лесно ще ти е да сложиш една напречна греда и там да си катериш моторчето
Така както си показал на снимките мотора ще поскача нагоре надолу като луд! Помисли колко голям лост създаваш.
Да, .......... и Дани смята така, което ме накара да сменя коланите с това
Тук толкова дупки по шосетата, няма. А на черен път се кара с 30, че и по-малко!
Да, ще подскача и затова добавих амортисьора. Може да се сложат и 2, или дори по мощни, но практиката (или знаещи) ще покаже
ПС Маса народ си дърпат така мотори и то 200/300 кила! А аз искам само 66 до 75кг
Пуснато на: Вто Май 29, 2018 5:00 am Заглавие:
Идеята не ми допада, ама хич по няколко причини. Основната и незаобиколима - това че гумата на моторетката ще се търкаля. Ако става въпрос за "скутер" - при него ще се върти и целия тракт на вариатора до центробежния съединител, което ако не друго ще доведе до интензивно износване. Баткоми, пробвай да се покатериш със скутерче някъде на високо, загаси го и се пусни по инерция, вдигни 70-80 и усети за какво говоря. Симсона би понесъл подобно издевателство по-леко, но и на него не бих му го причинил, максималната му скорост е 65, а да го влачиш със 100 или повече?
Второто което не ми допада е закрепването на колани/рамка или каквото е към стената. Динамичното натоварване е голямо, дори да нямате толкова дупки. Единственото което съм виждал да се монтира на стената е багажник за колела, всички по-сериозни конструкции са хванати към шасито.
Успех и стискам палци, ама ми се струва че трябва да го обмислиш още...
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети