kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Колесар за мотоциклет 50см3
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
БаткоМи

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 6:40 pm    Заглавие: Колесар за мотоциклет 50см3 Отговорете с цитат

Да споделя 1 идея, продиктувана от трудността с която ходя.
Имам намерение да си купя бръмчилка, но да мога да я карам с кемпера. Не ми се слага стойка - той, кемпера и без това е прекалено тежък. Колесар с колела - нямам място в гаража, а и са скъпи. Та, съм се ориентирал към това
[img]m210[/img]
но не на теглич - нямам и не ми се слага топка, а на нещо подобно на това
3832833_02
което да слагам и махам при нужда на 1 от гредите на шасито?
Виждам го така
0001
С Пежо, тежащо 66кг
0001a
или със любимия ми Симсон - 75кг, който бил остарял морално и прочие, но бе желязна машина, когато и аз бях такъв Mim
0001b
Какво мислите, за това, че искам да "кача" задната гума за да няма проблеми с вериги и прочие дивотии? Номера ще си се вижда а това е "твърда" връзка - тоест не изисква допълнителни разправии?
Планките горе, за които ще връзвам с колани са от багажник за колела (който са откраднали на бившия собственик) и може би ще държат ???
Вместо тази червена стойка, може да се направи тръбен, наподобяващ това
images
но ми трябва тръба с диаметър 100, дори 110 за притискачите на гумата Question Задния ще е въртящ, за да потъне и притисне гумата, когато тя вече е вътре в колесара ?
Дайте акъль hammer
cheers vine
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех, да бях един френски пенсионер, нямаше да ми остане време и Крушка да сменя! Едва щях да насмогвам нафта да сипвам! Smile Не, че бързам да се пенсионирам де Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
chicken

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам защо крушка е Крушка. Да не си помисли някой, че съм от тези и, че пиша батерий Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 8:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо идеята не ми допада ( такъв начин за превозване на мотора). Според мен ако ще се вози мотора отзад трябва да се сложи рампа и целия мотор да се качва на нея. Ако идва твърде скъпо по-добре да не се носи мотора. Другото ми се вижда пари на вятъра.
superMAX

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 9:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да
chicken

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 9:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На рампа всеки може!
Аз бих вързал ремъците горе, на парапета. Ще е по устойчиво. И парапетите обикновенно издържат тежък човек, та едно симсонче ли...
Хубавото е, че като се пусне фара на моторчето няма да има нужда и от табела за извънгабаритен товар, която също тежи.
Но от друга страна, ако се ползва класическия вариант, задната гума да се търкаля, това би дало възможност за излизане от тежки ситуации. Друго си е на тегав баир, или, ако задните гуми се окопаят, нещо с двутактова ряз да побутне отзад... Щото колкото и да е, мериджана не е 4х4. Ма може поне 3х5 да стане. Един вид блокаж ще се получи...
Върнете се в началото
sampo
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 10:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Метнах пуканките в микровълновата Laughing
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А туй нещо дали ще има сертификат като тези дето се изискват за тегличите ... Rolling Eyes
Ако само хипотетично допуснем, че по някаква случайна причина мотора се лашне и цапардоса нещо, кой ли ще е виновен и какво ли ще кажат застрахователите по въпроса ... scratching
chicken

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2018 11:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледай сега шефката как спича работата със съмнения! Органа, като засече симсонче отзад на мериджана, само белото на очите му ше се вижда. Хич няма да се сети за сертификати. Пък и червена стойка не може да е без сертификат! Кой продава червени стойки без сертификати?!
Аз подкрепям идеята! И в знак на съпричастност, че боядисам стойката за колелета на караваната, дело на неизвестен заварчик, най вероятно горублянски, в червено! Мотор не мога да кача, признавам Sad
Абе, нали мериджан е кемпера?! Да не съм объркал работата и да приказвам глупости за задно предаване...!!!
Между другото, сега е момента да се преброят тези с прогресивното мислене и... Smile
Върнете се в началото
БаткоМи

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2018 4:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това "моторче" е далеч от моите 66кг и се тегли от кола?
KGr_Hq_R_q_IFCC_ci5_YNBQj_R_NGz_Jw_60_57
Мисля, че го видях в БГ форум и е самоделка, което не значи -лошо!
Но веригата трябвало да се свали, а това е ... неприятно Embarassed
T2e_C16d_s_E9swm_v_E2_BQj_RWlh_Bi_60_57

Колкото до евентуално лашкане, това може да се случи и с колела, мотори и багажник монтирани на това място. Въпрос на ремъци и стягане? По скоро дупки ме притесняват, но ще се кара внимателно, особено към Балканите. Има камера за задно виждане и може да се включи за наблюдение.
Стойките на които се качва мотоциклета са доста тежки, те самите! А да не говорим, че последните 50см отзад на кемпера, не са на гредите - тоест ще е нещо ужасно дълбоко за да се хване навътре. В моя случай също, но само 1 и тежестта ще е разпределена. Колкото до красотата ... не тя ще ме разхожда вместо болящите ме крака. Не е глезотия, а необходимост -уви!
ill cheers vine
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2018 8:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Начи, това, което ти трябва е трансформърс. Кемпера да става на инвалиден стол, дивана у дома, шезлонг на плажа, тоалетна чиния... И за други неща се сещам, от които се изчервявам, ама те са за младите Smile
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2018 3:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така както си показал на снимките мотора ще поскача нагоре надолу като луд! Помисли колко голям лост създаваш. Много по-лесно ще ти е да сложиш една напречна греда и там да си катериш моторчето
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
БаткоМи

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2018 5:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Gunner написа:
Така както си показал на снимките мотора ще поскача нагоре надолу като луд! Помисли колко голям лост създаваш.

Да, .......... и Дани смята така, което ме накара да сменя коланите с това
Stabil1
Тук толкова дупки по шосетата, няма. А на черен път се кара с 30, че и по-малко!
Да, ще подскача и затова добавих амортисьора. Може да се сложат и 2, или дори по мощни, но практиката (или знаещи) ще покаже Very Happy
cheers vine

ПС Маса народ си дърпат така мотори и то 200/300 кила! think А аз искам само 66 до 75кг Cheers-up
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2018 9:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А не може ли просто да се ползва нещо такова?

ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2018 5:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята не ми допада, ама хич по няколко причини. Основната и незаобиколима - това че гумата на моторетката ще се търкаля. Ако става въпрос за "скутер" - при него ще се върти и целия тракт на вариатора до центробежния съединител, което ако не друго ще доведе до интензивно износване. Баткоми, пробвай да се покатериш със скутерче някъде на високо, загаси го и се пусни по инерция, вдигни 70-80 и усети за какво говоря. Симсона би понесъл подобно издевателство по-леко, но и на него не бих му го причинил, максималната му скорост е 65, а да го влачиш със 100 или повече?
Второто което не ми допада е закрепването на колани/рамка или каквото е към стената. Динамичното натоварване е голямо, дори да нямате толкова дупки. Единственото което съм виждал да се монтира на стената е багажник за колела, всички по-сериозни конструкции са хванати към шасито.
Успех и стискам палци, ама ми се струва че трябва да го обмислиш още... Cool
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети