kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Въпроси за кемпер Karmann

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Simoshomov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 10:46 am    Заглавие: Въпроси за кемпер Karmann Отговорете с цитат

Привет на всички!
След 100 години търсене и избиране, най-накрая намерих един чуден кемпер Karmann, на базата на VW LT31, 2.4 турбодизел, 95коня, от далечната 92ра година. Страшно запазен е и го продават баба и дядо германци, които са си купили къща в България и са се преместили тук.
Сега естествено имам следните глупави въпроси-
Ако някой познава този производител или е чувал нещо, по-скоро добри ли са или не баш и има ли някакви слаби места, които трябва да се проверят специално? Няма никакви течове за момента и никога не е имал, огледах го абсолютно целия, натисках под прозорците, подскачах по целия под като балерина, всичко е ок, с изключение на това, че са запечатали предния прозорец на алковена, защото прокапал 2 пъти и решили да го махнат. Но няма следи да е имало сериозен теч. Това малко ме притеснява, но го правят с доста кемпери май...

Проблем 2- лошо ли е, че е Фолксваген? То малко прилича на автобус Чавдар отвътре, на 150000км е, но из форума чета, че най-добре Фиат? Какъв е основният недостатък? Направи ми впечатление, че двигателят е доста мощен и много тих.

Края на другата седмица ще ходя да го доогледам и да пробвам всички системи, защото сега още беше зазимен, те не го ползват и нямаше нито вода, нито газ. Но казаха, че никой от уредите не е създавал проблеми и всичко си работи.

Ако всичко е наред, ще трябва да черпя на събирането на клуба, ако не ме изгоните, защото задавам много въпроси Laughing

https://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/1748006.jpg

Това е моделът, но аз не се сетих да напрая снимки от много разглеждане и опипване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 2:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога да изкажа само лично мнение.
Това че предният прозорец е махнат не е лошо, не го одобрявам, много е уязвим. Лошо е ако няма друг или капандура, става задушно. ЛТ си е чудесна машина, повечето двигатели са атмосферни и слаби но този явно е какъвто трябва. Оттам нататък е въпрос и на цена Wink Ако ти харесва - значи е твоят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 5:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждала съм няколко Кармана и всичките бяха със стъклопластова къщичка. Нещо като "обърната лодка". Казеам го така само преносно. Това не е недостатък, а даже напротив защото корубата е едно цяло и няма снадко от които да тръгне проблем. Не гние и ако няма пукнато или недобре сложен прозорец би било доста надвждно изпълнение.
Недостатък на тези които съм виждала беше малката или никаква баня, но тук може да е различно.
superMAX

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 7:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Виждала съм няколко Кармана и всичките бяха със стъклопластова къщичка. Нещо като "обърната лодка". Казеам го така само преносно. Това не е недостатък, а даже напротив защото корубата е едно цяло и няма снадко от които да тръгне проблем. Не гние и ако няма пукнато или недобре сложен прозорец би било доста надвждно изпълнение.
Недостатък на тези които съм виждала беше малката или никаква баня, но тук може да е различно.
Този не е от стъклопластовите.
Като бус е много здрав....но харчи повечко...и се движи бавно...
Бавни са му предавките , даже не знам дали не е с 4 скорости
Тонин

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А вътрешното оборудване на караванната част е най-грозното правено някога за кемпер. Съжалявам , но съм директен. Може би след 2000 година има и поносими модели. Сори колеги, тая марка е батак. Smile
Ако има грозен кемпер то това е Карман.
s.gavrilov
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пет Май 03, 2019 9:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вътрешното обзавеждане и разпределение е въпрос на вкус важно е на теб да ти допада.ЛТ е корав бус, а това че е с турбо е супер иначе просто не става.
Върнете се в началото
Дафи
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Май 04, 2019 7:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте.И ние сме с фолксфаген Карман(Колорадо 600).За марката, качеството и дизайна можем да кажем само хубави неща, все пак е немско производство, но нашия е малко по нов- 2011 г.
Върнете се в началото
Simoshomov

МнениеПуснато на: Съб Май 04, 2019 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Юхуу, благодаря за отговорите Smile

Наистина е малко бабешко-аристократичен салонът, но с малко претапициране със свежи цветове и готини перденца ще стане разкошен. В сравнение с многото други, които пробвах, този е поне на половина по-тих и безгрижно катери сериозни баири на 4-та, че даже и набира. Иначе е с 5 скорости, даже има и оборотомер Smile
Като цяло искам да е по-къса машинката и въпреки, че избягвах U салоните, ще се примиря, защото е буквално като нов и върви с минимум 4кг хартия какво му е правено от 92ра насам. Такава находка едва ли ще изпадне пак. Пък и когато се направят 2 спални е добре, че са в двата края и няма да си хъркаме в ушите.
Собственикът ми обясни, че ремонтът на алковенското стъкло е направен много добре, с изолации, някакви специални уплътнения и т.н. пък и са го ползвали доста време след това.
Малко е скъпичък за такъв дъртак- 8000 евро, абе направо е ужасяващо скъп, но е първата машина, в която влязах, покарах я и се почувствах сигурен, че всичко е в ред.
Пък и в крайна сметка вече нямам търпение да взема нещо.
Ако всички системи работят, както казаха, го взимам Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Simoshomov

МнениеПуснато на: Нед Май 05, 2019 2:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Един въпрос пак- от къде мога да си намеря газови бутилки с германски стандарт или трябва да се преправи системата, за да се ползват нормални?
Върнете се в началото
s.gavrilov
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Нед Май 05, 2019 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По битаците е пълно
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети