kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Май 03, 2019 10:46 am Заглавие: Въпроси за кемпер Karmann
Привет на всички!
След 100 години търсене и избиране, най-накрая намерих един чуден кемпер Karmann, на базата на VW LT31, 2.4 турбодизел, 95коня, от далечната 92ра година. Страшно запазен е и го продават баба и дядо германци, които са си купили къща в България и са се преместили тук.
Сега естествено имам следните глупави въпроси-
Ако някой познава този производител или е чувал нещо, по-скоро добри ли са или не баш и има ли някакви слаби места, които трябва да се проверят специално? Няма никакви течове за момента и никога не е имал, огледах го абсолютно целия, натисках под прозорците, подскачах по целия под като балерина, всичко е ок, с изключение на това, че са запечатали предния прозорец на алковена, защото прокапал 2 пъти и решили да го махнат. Но няма следи да е имало сериозен теч. Това малко ме притеснява, но го правят с доста кемпери май...
Проблем 2- лошо ли е, че е Фолксваген? То малко прилича на автобус Чавдар отвътре, на 150000км е, но из форума чета, че най-добре Фиат? Какъв е основният недостатък? Направи ми впечатление, че двигателят е доста мощен и много тих.
Края на другата седмица ще ходя да го доогледам и да пробвам всички системи, защото сега още беше зазимен, те не го ползват и нямаше нито вода, нито газ. Но казаха, че никой от уредите не е създавал проблеми и всичко си работи.
Ако всичко е наред, ще трябва да черпя на събирането на клуба, ако не ме изгоните, защото задавам много въпроси
Пуснато на: Пет Май 03, 2019 2:35 pm Заглавие:
Мога да изкажа само лично мнение.
Това че предният прозорец е махнат не е лошо, не го одобрявам, много е уязвим. Лошо е ако няма друг или капандура, става задушно. ЛТ си е чудесна машина, повечето двигатели са атмосферни и слаби но този явно е какъвто трябва. Оттам нататък е въпрос и на цена Ако ти харесва - значи е твоят.
Пуснато на: Пет Май 03, 2019 5:46 pm Заглавие:
Виждала съм няколко Кармана и всичките бяха със стъклопластова къщичка. Нещо като "обърната лодка". Казеам го така само преносно. Това не е недостатък, а даже напротив защото корубата е едно цяло и няма снадко от които да тръгне проблем. Не гние и ако няма пукнато или недобре сложен прозорец би било доста надвждно изпълнение.
Недостатък на тези които съм виждала беше малката или никаква баня, но тук може да е различно. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Пет Май 03, 2019 7:09 pm Заглавие:
loveforever написа:
Виждала съм няколко Кармана и всичките бяха със стъклопластова къщичка. Нещо като "обърната лодка". Казеам го така само преносно. Това не е недостатък, а даже напротив защото корубата е едно цяло и няма снадко от които да тръгне проблем. Не гние и ако няма пукнато или недобре сложен прозорец би било доста надвждно изпълнение.
Недостатък на тези които съм виждала беше малката или никаква баня, но тук може да е различно.
Този не е от стъклопластовите.
Като бус е много здрав....но харчи повечко...и се движи бавно...
Бавни са му предавките , даже не знам дали не е с 4 скорости _________________ www.ototrans.net
А вътрешното оборудване на караванната част е най-грозното правено някога за кемпер. Съжалявам , но съм директен. Може би след 2000 година има и поносими модели. Сори колеги, тая марка е батак.
Ако има грозен кемпер то това е Карман. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Здравейте.И ние сме с фолксфаген Карман(Колорадо 600).За марката, качеството и дизайна можем да кажем само хубави неща, все пак е немско производство, но нашия е малко по нов- 2011 г.
Пуснато на: Съб Май 04, 2019 6:41 pm Заглавие:
Юхуу, благодаря за отговорите
Наистина е малко бабешко-аристократичен салонът, но с малко претапициране със свежи цветове и готини перденца ще стане разкошен. В сравнение с многото други, които пробвах, този е поне на половина по-тих и безгрижно катери сериозни баири на 4-та, че даже и набира. Иначе е с 5 скорости, даже има и оборотомер
Като цяло искам да е по-къса машинката и въпреки, че избягвах U салоните, ще се примиря, защото е буквално като нов и върви с минимум 4кг хартия какво му е правено от 92ра насам. Такава находка едва ли ще изпадне пак. Пък и когато се направят 2 спални е добре, че са в двата края и няма да си хъркаме в ушите.
Собственикът ми обясни, че ремонтът на алковенското стъкло е направен много добре, с изолации, някакви специални уплътнения и т.н. пък и са го ползвали доста време след това.
Малко е скъпичък за такъв дъртак- 8000 евро, абе направо е ужасяващо скъп, но е първата машина, в която влязах, покарах я и се почувствах сигурен, че всичко е в ред.
Пък и в крайна сметка вече нямам търпение да взема нещо.
Ако всички системи работят, както казаха, го взимам
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети