|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
no_retreat
|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2019 10:10 am Заглавие: |
|
|
vladostanimirov написа: | Не-не, питам дали човека взе точно тоя Нисан, който НА МЕНЕ ми харесваше ? С надстройка Франкия и алкован. ? |
Не, взех Due Erre-то.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2019 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Честито! С много здраве и късмет а му се радвате!
А ако решите а покажете и някоя снимка ще е супер, че аз от самото начало така и не можах а го видя тоя кемпер. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
no_retreat
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2019 4:41 pm Заглавие: |
|
|
Изглежда много симпатично и кокетно и поне аз изобщо не го намирам ръбат или грозен.
Още веднъж ви пожелавам много да му се кефите и само хубави емоции да имате с него! _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
no_retreat
|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2019 4:49 pm Заглавие: |
|
|
loveforever написа: | Изглежда много симпатично и кокетно и поне аз изобщо не го намирам ръбат или грозен.
Още веднъж ви пожелавам много да му се кефите и само хубави емоции да имате с него! |
Много благодаря!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikolay77 Клубен член с кемпер

Регистриран на: 25 Фев 2019 Мнения: 41 Местожителство: Варна, морето
|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2019 9:52 pm Заглавие: |
|
|
Този кемпер доста го оглеждах, читав ми се видя. Имаше и една франкия на базата на Нисан.Със двоен под. Която замина доста бързо. В крайна сметка взех един много запазен Фиат Грандука. Не си сбъркал със избора. Да ти е честит И безаварийна! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kvp155

|
Пуснато на: Пет Мар 22, 2019 9:37 am Заглавие: |
|
|
На мен ми се струва, че аз най-много помогнах в избора на кемпер, но младия кемперист още не го е разбрал и затова не ми благодари.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
no_retreat
|
Пуснато на: Пет Мар 22, 2019 9:47 am Заглавие: |
|
|
Хехе, напротив - определено успя да ме жегнеш и това доста ме активизира
Шегата на страна, благодаря на всеки един от вас за мненията и коментарите - за мен бяха много полезни, защото наистина съм новобранец в кемперджийството.
Кой знае, може да се засечем някъде от тук нататък и да се отблагодаря с бирички.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kvp155

|
Пуснато на: Пет Мар 22, 2019 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Добре дошли в отбора младо семейство кемперисти. Бъдете винаги в настроение и единство, за разлика от в тази покупката, но наистина практичността при подобна дилема е по-важна от суетата. Е, при някои индивиди с огромни финансови възможности и его не е точно така, но това явно не се отнася за вас.
Много наслади носи това хоби и дано ги донесе и на вас.
Предполагам е ясно сега за какво ще "Дойде време" ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
miteo
|
Пуснато на: Съб Мар 23, 2019 8:02 am Заглавие: |
|
|
Честито и много да му се кефите. Свежарски е. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
no_retreat
|
Пуснато на: Нед Мар 24, 2019 8:56 am Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички В понеделник влиза в сервиза за обслужване и пълнене на климатика за да е готов за по-сериозни подвизи. След това лека полека ще трябва да го оборудвам с нов солар + контролер и тягов акумулатор/и, инвертор и тента.
Плановете за пътешествия до края на годината са големи, да видим колко от тях ще успеем да осъществим  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
no_retreat
|
Пуснато на: Вто Май 21, 2019 11:58 pm Заглавие: |
|
|
Привет отново, след леко затишие след покупката
Пообслужих го, понаредихме си го лека полека и му навъртяхме около 3500км за момента.
Малко из България, набързо до нашето черноморие, както и едно раздвижване до о. Амулиани в комбинация с нощувки тук и попътно. Кемперчето върви много приятно и вози стегнато. Като му дадеш газ - върви, дори и по по-теснички баири и проходчета, където не можеш да ползваш засилка и инерция (Ставрос в посока към ферибота за Амулиани). Като разход доста прилично - 10/11 на 100 при максимална скорост 100-110 км/ч.
Уреди, щори, комарници - всичко си е тип топ. Печката единствено ми създава ядове и ту пали-ту не пали, та ще трябва да видя какъв й е проблема. Кемпера е ползван много малко последните години - около 4000км за 1.5 години в Бг преди мен, а преди това е Германия кой знае колко е стоял и чакал, та тепърва ще го раздвижвам отново и ще му припомням за какво е правен
Ето няколко снимки:
http://prntscr.com/nrlvea - паркинга на пристанището на Ставрос, силно препоръчвам ако минавате от там и търсите спокойно и същевременно централно местенце за нощувка, събрахме се 7-8 кемпера вечерта
http://prntscr.com/nrlvra- отново там
http://prntscr.com/nrlvzr - ферибота за Амулиани
http://prntscr.com/nrlw8l - къмпинг Алики
http://prntscr.com/nrlyug - "бързам да стигна преди сестра ми на плажа"
Минуси:
- В купето е шумничко поради разположението на двигателя между седалките, но имам идеи как да подобрявам в бъдеще.
- Капаците на люковете са бая изпечени и захабени, та ще трябва да ги ремонтирам или сменям в някакъв момент. За момента не създават проблеми, но имам едно на ум.
- Имайки достатъчно време докато пътуваме и прекарваме време в него, ровичкайки и оглеждайки всяко едно сантиметърче по конструкцията, забелязах един участък в алковена (в ъгъла където се снаждат тавана и стената), където си личи, че е влязла влага и съответно вътрешната част на това място е леко трансформирана на пипане. Появило се е след покупката, защото проверявахме обстойно навсякъде. Като че качих на покрива видях, че ъплътненията на въпросния участък са доста понагорели, дори разпадащи се и липсващи на места. Явно при неспирните дъждове в София през м. май е влязла водица, макар и малко. Не ми стана приятно, но какво да се прави Запретнах ръкави, салам полиуретан, пистолет, парцал и шише ацетон - почистих хубаво навсякъде и уплътних почти целия покрив снадките от горната страна, както и около люковете и комините. Мисля (и силно се надявам), че съм хванал проблема в зародиш и съм го стопирал - ходейки по покрива никъде не усетих поддаване, а след всеки дъжд след "ремонта" проверявам и изглежда, че влага вече няма абсолютно никъде. Надявам се да е така, а ако не е - предполагам, че ще го усетя. Козметично отвътре на пипане и със зорко око се вижда, но се надявам да се размина само с това. Тъй като "омазах" с полиуретан само горните снадки на покрива, чудя се дали профилактично да не мина и страничните, въпреки че никъде по стените няма наченки нещо да се случва. "Мекото" в алковена е само откъм тавана, което ме наведе на мисълта, че проблема е само в уплътненията между тавана и стената на покрива. Може би за момента ще следя и ще доомазвам ако се наложи..
Планираме повече време по Европа през юли, въпреки, че вече почвам да се разколебавам дали това е добър период за сериозни пътувания за по 3-4 седмици, особено с малки деца.
Понеже ще ми се налага да работя от време на време докато пътуваме, ще ми трябва надеждно електричество, за да мога да си захранвам лаптопа по всяко време, а не да разчитам единствено на 220в от къмпинги и кемпер-стопове.
В момента разполагам с един архаичен и доста миниатюрен солар (дори не знам каква му е мощността), някакъв странен контролер и обикновен акумулатор от кола С такова оборудване го купих - за момента върши работа за осветление, зареждане на телефони и другите базови неща, но за сериозни начинания не става.
Та в момента съм в процес на пруочване и избиране на соларна система, контролер, инвертор и тягов акумулатор/и.
Поради факта, че ще се ползва за работа, това, което целя е пълна автономност както лятото, така и зимата - един лаптоп не е кой знае какъв консуматор, но не е и малък, та всякакви съвети и насоки биха били много полезни  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ogromnii
|
Пуснато на: Сря Май 22, 2019 5:08 am Заглавие: |
|
|
Честито
"Пълна автономност" е коварен термин, ако разчиташ на солари. Зависим си от природата, зимата се случват дни наред без слънце, лятото се случва да се скатаеш под дебела сянка. Ако ти е критично важно или трябва да носиш генератор, или да палиш дизела.
За относително добра автономност трябва да съобразиш типичното ползване. По колко дни засядаш без мърдане, колко време пътуваш "мърдайки", слънце/сянка. Читав 150W панел дава 10А на слънце и 1-2 от разсеяна светлина и зимата. Интересно е и какви други консуматори имаш, освен лаптопа. Колко от площта на покрива е свободна, ако накичиш панели и вържеш в/у тях само една мачта да хвърля ивица сянка, или за по-добър ефект - Thule - всичко се обезмисля.
Типично тяговите акумулатори често са залежали по складове година-две-три преди да ги купиш и са със занижени параметри. Акумулатора старее, бъди нащрек да е пресен. Добра алтернатива са АГМ за старт-стоп коли.
Успех  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitko_ol

Регистриран на: 14 Сеп 2018 Мнения: 81 Местожителство: София/Стара Загора
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sampo Клубен член с каравана

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2019 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Колега, днес си купих DC-DC зарядно/30лв.-6мес. гаранция/ за лаптопа в караваната, има и USB изход:
Фирмата е https://shop.adminbg.net/ , предлагат зарядни за всякакви марки лаптопи в наличност. Купих си и резервен куплунг в комплект с кабела, а дали ще ми потрябва или ще събира прах в къщи е неясно. Питат за марка, мощност и диаметър на куплунга, за това отидох с лаптопа за по сигурно.
пп: Дали не трябва да си отворим тема от типа "Лаптоп в кемпера" за подобна информация, както и създаване на комуникация телефон-лаптоп , тарифи на данни у нас , ЕС и съседни държави. То има и тема за качване на снимки, но и нея не я посещават всички , но шефката да реши. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|