kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Мар 27, 2019 3:39 pm Заглавие: Fiat Ducato 1,9 TD – за турбото и хората
Привет,
отдавна не съм писал във форума и се включвам с кратък разказ ((# ese :-)) относно скорошните ми приключения на тема ремонти.
Накратко – кемпърчето ми е това от заглавието на темата, не беше пален година и осем месеца, но миналата седмица запали за секунда, последва ГТП и с пълни платна потеглих към Войнеговци. Да, ама не съвсем, на Ботевградско машинката не може повече от 60, градусите минаха 90, а някои задминаващи коли ми свиркаха възмутено. Погледнах в лявото огледало и ги разбрах напълно – машинката пушеше като Кремиковци преди затваряне – плътен, гъст и не твърде екологичен черен пушек.
Обадих се на майстора ми, човекът каза, че щом е черен пушек, значи турбината трябва да се види. Кротко и без много зор, то и защо да даваам зор – все едно умряло куче с прът да плашиш, стигнах до Войнеговци, написах „майстор, турбина, София“ и хоп, Митко Турбото София (официално и по касова бележка разпознаваем като „D.G. Турбо Сервиз” изскочи на първо четене, рейтинг и хвалебствия. Обадих се, нямах щастието да говоря с Н.В.Митко, но Иван от сервиза ми записа час.
Отивам в сервиза, оставям ключовете, споделям проблема, прибирам се и чакам обаждане. След час Иван любезно ме информира следното – турбото си е заминало, какво му е, тепърва ще се разбере, но за целта да приготвя: 250 лв. за сваляне / качване на турбина и впоследствие м/у 300 и 700 лв. според зависи. Любезно го информирах, че това няма как да стане и той не съвсем любезно ми каза, че в такъв случай ще си взема ключовете с/у 30 лв разходи за диагностика. Вече ми стана ясно, че бях влязъл в лош филм, платих си 30 лв., с/у което разбрах, че в сервиза „майсторите“ над два часа са разкачали, закачали, умували и пушели замислени, докато се разбрало, че турбината едваааам – едвааааам върти (цитирам дословно), защото цееееели 2 години кемпъра не бил пален, а през това време международното положение рязко се влошило, перката ръждясала, маслото клеясало и турбината се преселила в един по-справедлив свят, където вероятно кемпърите са като самолетите – максимум 20 мин. престой при изключен двигател.
Олекнал с 30 лв., но с непоклатима диагностика от великите „.............“ (да не им споменавам името, че отново побеснявам) и с все така невървящ кемпър се обадих на един друг Иван (не го познавах човека, но един приятел ми даде телефона му), който за късмет се оказа в района (Орландовци) и пак за късмет ми каза направо да отивам при него. Половин час по-късно вече разправях на Иван за какво иде реч и като му казах, че идвам от въпросния сервиз, човекът иронично се усмихна и само ми каза – въобще не ме интересува какво са ти казали онези – знам го много добре – дай едни хиляда лева и ще видим. Разбрахме се да му оставя ключовете и той ще ми се обади.
На следващия ден вечерта Иван ми се обажа да ходя за си взема кемпъра. Готов е. Операция на катализатора. Напълно запушен, все едно да стискам някой за гърлото и да го карам да спринтира. На цената под ония 250 лв., вкл. годишно обслужване и диагностика на двигателя. Кемпърът е като прероден, никога не съм знаел, че това двигателче може и да хвърчи, само да погаля педала на газта, без да загрява, вероятно с чувствително снижен разход на гориво. Триумфално минах по Ботевградско, вече със 100 км в час , както се пее в онази песен и наострен да не ме глобят за превишена скорост.
Накратко – в милата ни татковина става все по-трудно да намерим не само майстор, но и просто човек, който да не те преметне, излъже, прецака, обрули и т.н, а проото честно и с уважение към човека отсреща да си свърши съвестно и коректно работата.
Пуснато на: Сря Мар 27, 2019 9:48 pm Заглавие:
Браво за резултата с кемпера, на късмет да му е!
Браво и на Иван от Орландовци!
Хубаво е да има тук координати на свестните майстори, че като закъса човек да не открива топлата вода по трудния начин. _________________ Магия в лилаво
Колега ,ужас е с майсторите. Всички искат да те цакат и горко ти , ако им паднеш в ръчичките. От разказа ти съм гневен на единия Иван, а другият Иван да е жив и здрав и много клиенти да има. И аз съм Иван ,но не искам да съм като първия! Пожелавам ти никога повече проблеми с кемпера и майсторите. Поздрави! _________________ Там,където другите не могат!
Пуснато на: Чет Мар 28, 2019 1:41 am Заглавие:
Браво колега, тъкмо моят проблем го реши, същият Иван в орландовци, който прави само дизели и е работил 10 години в сервиз на Ивеко преди това и мен ме излекува, с първата си диагноза, напук на всички останали колеги, които до последно ме убеждаваха да не се доверявам на този майстор и че проблемът не е за смяна на глава, поради ударени клапани, което той веднага каза на 10 секунда само като чу как работи двигателя, но след това за да се увери погледна и ремъка и каза че е зацепен с 1 зъб напред и на 100% са клапани и за това не пали на студено. След това разбира се премери компресия и като видя колко е ниска, каза никакви смучаници на въздух, дюзи и гнп-та да не гледам и наистина оправихме само главата, като за по сигурно си смених и сегменти и сега пали от раз, не тресе не пуши и след това му оставих един транспортер 2.4 дизел дето пак на студено тресе чукат тракат клапани пуши и очаквах да каже глава и сегменти , но видя че смукача не работи и каза това е от жилото, само го смени и вече двигателя работи като нов.
Препоръчвам го даже му оставям и телефона, защото е много коректен човек - 0897 06 82 01
Пуснато на: Пет Мар 29, 2019 10:46 am Заглавие:
harpi,
Наскоро четох темата ти, не знаех че става дума за същия човек. Да, това са координатите, получава се малко като безплатна реклама, но той я заслужава изцяло!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети