kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Лефкада - закинтос

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zlato

Местожителство: Baden bei Wien

МнениеПуснато на: Вто Авг 22, 2023 2:59 pm    Заглавие: Лефкада - закинтос Отговорете с цитат

Здравейте! Плануваме началото на септември да посетим Закинтос и близките острови, както и Левкада. Той като искаме да се движим с кемпа с ферибота ( не всички имат опцията с кола)', как да си направя маршрута най- рационално? Кое първо да посетим, кое второ .....имена....интересни места....всяко инфо е от полза. Не сме ходили в тази част на Гърция. Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 23, 2023 1:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мога много да съм от полза. Отдавна беше като ходихме по тия места. Посещавали сме само Левкада и Закинтос. Това което помня е че трудно си намирахме места за паркиране, а бяхме края на април. На Закинтос има плаж на който гнездят костенурките Карета Карета. Септември би трябвало да моце да се видят. Осврн това не трябва да се пропускат и сините пещери - много красота достъпна само по море с лодка.
mr_petroff

МнениеПуснато на: Сря Авг 23, 2023 5:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз Закинтос не мога да го вържа с Левкада - близки са географски , но не и като път . За Закинтос ферито е от Килини и за кемпер си е сериозна сума . Самият остров е невероятен , но за да се разгледа всичко интересно е по добре с мотор , на кемпера ще му е доста тясно - не че е невъзможно .Оставяте си кемпера в къмпинга и наемате АТВ или мотор , може и малка кола . По спомен навъртях там 400 км. за една седмица /бяхме с автомобила / . За Левкада е долу горе същото , само че там за мен е доста пренаселено , дори и септември .Мога да ви подхвърля като идея да съчетаете Левкада с Кефалония и Итака - като логистика е доста по ОК. Ферито от Василики до Фискардо и после от Сами до Итака .А Закинтос за другия трип Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
zlato

Местожителство: Baden bei Wien

МнениеПуснато на: Пон Авг 26, 2024 1:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mr_petroff написа:
Аз Закинтос не мога да го вържа с Левкада - близки са географски , но не и като път . За Закинтос ферито е от Килини и за кемпер си е сериозна сума . Самият остров е невероятен , но за да се разгледа всичко интересно е по добре с мотор , на кемпера ще му е доста тясно - не че е невъзможно .Оставяте си кемпера в къмпинга и наемате АТВ или мотор , може и малка кола . По спомен навъртях там 400 км. за една седмица /бяхме с автомобила / . За Левкада е долу горе същото , само че там за мен е доста пренаселено , дори и септември .Мога да ви подхвърля като идея да съчетаете Левкада с Кефалония и Итака - като логистика е доста по ОК. Ферито от Василики до Фискардо и после от Сами до Итака .А Закинтос за другия трип Very Happy

Благодаря за информацията, беше ни от полза.
Там ходихме с малкия кемпер Фиат Добло - свърши чудесна работа. Първо до Закинтос с ферито, обиколихме го за 3-4 дена с кемпа, после искахме да се прехвърлим на Кефлония ( близко е с фери), но за наш късмет духа силен вятър и се очертаванше фери след още 3 дена
в зависимост от времето. Ние нямахме неограничено време и се върнахме с ферито обратно до Килини. Оттам непланувано мислехме
да минем "по другия бряг", т.е . другата магистрала през Лариса по обратния път за Бг, но........явно Господ ни е пазил! Според прогнозата там го даваха дъждове, а аз не исках да си развалям хубавите впечатления от Закинтос с дъждовни дни впоследствие, затова се ориентирахме към Левкада и оттам Метеора. Изкарахме една чудесна отпуска без кап ка дъжд. В същото време от другата страна ( към Лариса) валеше като из ведро. После чухме и за страшните наводнения, няколко дена магистралата беше затворена, имаше и жертви. А можеше да се окажем в "окото на бурята" ако бяхме тръгнали натам, а не Левкада. Затова пак казвам благодаря на Господ . Заради Кефалония, Итака...пак ще отидем някой ден.

...
.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pol

Местожителство: с. Световрачене

МнениеПуснато на: Вто Авг 27, 2024 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия острови - само с яхта. Дори и с кастенчето фордче ми беше тясно из западната част на Лефкада. Достъпа до плажовете е АД, ако си пешак. И прочие и прочие. Къмпинзите пренаселени, не мож си отвориш прозореца дент се вика. Талянчетата влизат да си и играят на жмичка у нашия кемпер. На два от най великите плажове ме ипозядоха риби - явно космите по краката ми им действаха като стръв.
Върнете се в началото
Pol

МнениеПуснато на: Вто Авг 27, 2024 7:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zlato написа:
mr_petroff написа:

Благодаря за информацията, беше ни от полза.
Там ходихме с малкия кемпер Фиат Добло - свърши чудесна работа. Първо до Закинтос с ферито, обиколихме го за 3-4 дена с кемпа, после искахме да се прехвърлим на Кефлония ( близко е с фери), но за наш късмет духа силен вятър и се очертаванше фери след още 3 дена
в зависимост от времето. Ние нямахме неограничено време и се върнахме с ферито обратно до Килини. Оттам непланувано мислехме
да минем "по другия бряг", т.е . другата магистрала през Лариса по обратния път за Бг, но........явно Господ ни е пазил! Според прогнозата там го даваха дъждове, а аз не исках да си развалям хубавите впечатления от Закинтос с дъждовни дни впоследствие, затова се ориентирахме към Левкада и оттам Метеора. Изкарахме една чудесна отпуска без кап ка дъжд. В същото време от другата страна ( към Лариса) валеше като из ведро. После чухме и за страшните наводнения, няколко дена магистралата беше затворена, имаше и жертви. А можеше да се окажем в "окото на бурята" ако бяхме тръгнали натам, а не Левкада. Затова пак казвам благодаря на Господ . Заради Кефалония, Итака...пак ще отидем някой ден.

...
.

Тия острови - само с яхта. Дори и с кастенчето фордче ми беше тясно из западната част на Лефкада. Достъпа до плажовете е АД, ако си пешак. И прочие и прочие. Къмпинзите пренаселени, не мож си отвориш прозореца дент се вика. Талянчетата влизат да си и играят на жмичка у нашия кемпер. На два от най великите плажове ме ипозядоха риби - явно космите по краката ми им действаха като стръв.
Върнете се в началото
Pol

МнениеПуснато на: Сря Авг 28, 2024 6:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Снощи имаше някакъв проблем с форума.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети