| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Антон

|
Пуснато на: Сря Дек 25, 2019 5:28 pm Заглавие: Здравейте! |
|
|
Здравейте!
От три месеца сме собственици на кемпер … на база Ford Transit 2.5D.
ШЕФЪТ хареса караванната част и НИЕ решихме да го купим. Подминал е абитуриентската възраст преди 10 години, но ще поработи още. Направихме пробно пътуване от 1500 км. и сме доволни от кемпера. В неочаквано добро техническо състояние / все пак бусът няма живи набори /. Има неща за изкусуряване, но нищо фрапантно. Имам желание да направя доста подобрения и се надявам на идеи и корекции от членовете на форума, за да не откривам топлата вода. Прочел съм темите във форума, които се отнасят за първите подобрения, които ще правя и съм харесал доста идеи. Ще публикувам какво правя и докъде съм стигнал. [/img] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Чет Дек 26, 2019 11:59 am Заглавие: |
|
|
Да ви е честит кемпера и само хубави емоции да ви носи, много щастливи мигове да натрупате с него и много безаварийни километри да му навъртите!
Интересно ще е да споделяте това което правите ще следя с интерес. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Чет Дек 26, 2019 3:21 pm Заглавие: |
|
|
| Благодаря |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Чет Дек 26, 2019 3:26 pm Заглавие: |
|
|
Попълване на липстващо оборудване. За съжаление няма готови.
 |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Чет Дек 26, 2019 3:37 pm Заглавие: |
|
|
От тази гледка Навигаторът е в прединфарктно състояние. Гледа в една точка и повтаря " Искам си кемпера!" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 26, 2019 8:01 pm Заглавие: |
|
|
Изолацията добре се е получила но да знаете че този тип (вътрешна) дава повече полза (да изолира) през лятото. За през зимата е много по-полезно, ако е външна. Това го казвам на база личен опит. Ние карахме с такава доста години, но миналата година се хванах и направих въшна от 10мм изолация и разликата е внушителна.
Само за сравнение при вътрешната като оставехме в кабината бутилка с вода и замръзва на камък. С новата не само, че не мръзне а може да ползваме кабината като хладилник. Държи към десетина градуса. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Съб Дек 28, 2019 12:21 am Заглавие: |
|
|
| Със сигурност е по добре. Ляга плътно навсякъде. При тази вътрешната има голямо разстояние до стъклата и доста фуги. Направих я основно за лятото. Разгледах това, което сте направили. Супер е. Ще направя такова. Материалът поема ли вода? Какъв точно е? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 28, 2019 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Изолацията отвътре е микропореста гума с дебелина 10мм. Мокри се и се степва, поне с такова впечатление останах от проба на парче. Отгоре плата е накакъв промазан. Търсих го като му се капне вода да не попива а да остава на капка. Принципно и той е мокряем при по-сериозна интервенция с вода.
На практика външната изолация я слагаме ако не вали, защото някак ми е жал да я сложа на мокро. Иначе примерно при сняг изобщо не го задържа и като капе през деня от алковена също не е проблем. Ако завали проливно след като сме я сложили ще разберем опитно какво е положението при подобни условия, но до сега не сме имали такъв случей. Предполгам, че ще трябва да изчакаме да поизсъхне, защото няма да ми се прибира омокрена в кемпера. Иначе плата отгоре съхне много бързо - 10-15 минути. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Съб Дек 28, 2019 7:14 pm Заглавие: |
|
|
Ще пробвам.
Сега съм на друга вълна. Това е най-тракащият Фордов двигател / 2.5D /, монтиран във варел, без никаква свястна шумоизолация. На пода има 2 парчета битум 30 х 40 см. Другото е дунапрен, незахванат за тенекиите. Виброизолацията е ясна. За шумоизолацията още не зная. Чета различните мнения и моля за лични наблюдения.
Надявам се след изолирането да мога да използвам екстри като радио и да се чуваме в кабината.
 |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Пон Яну 13, 2020 5:24 pm Заглавие: Дупка на покрива |
|
|
Здравейте,
дайте идея за запушване на малка дупка на покрива. Повреденото място е 2х8см. с малка дупчица. Твърдо или еластично лепило. |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Пон Яну 13, 2020 5:26 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
Trifonov

|
Пуснато на: Пон Яну 13, 2020 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Примерно...ламаринка залепена с полиуретаново лепило, отгоре течна гума или полиестерна смола. Смолата може да се китоса и боядиса. Може и без ламаринката, но обичам да се презастраховам.  _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com |
|
|
 |
Djina

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2020 10:44 am Заглавие: |
|
|
Честита придобивка! Да знаете, че има и други живи набори вашия кемпер
За шумоизолацията - ще е хубаво, ако успеете, но да си призная, и аз ще изпадна в криза, ако видя кабината в този вид Май предпочитам да ми е шумно А и това си има едно предимство, ако сте с деца - изобщо не се чува, ако се карат отзад, което се случва през почти цялото време Ако сме в кола, ме побъркват постоянните им спорове, а тук мога да се наслаждавам на спокойствието  |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2020 11:55 am Заглавие: |
|
|
Честит кемпер. Много да пътувате и да му се радвате. Впечатлен съм от изработката на изолация. Станало е отлично. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com |
|
|
 |
Антон

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2020 4:58 pm Заглавие: |
|
|
Това е крайният резултат
 |