| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jorfii
|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 8:48 pm Заглавие: Регистрация на френска каравана |
|
|
| Здравейте. Интересува ме как може да се регистрира каравана от Франция. Собственика е българин, но си я е регистрирал в Франция на негово име. Явно като частно лице фактура не може да ми даде. Дали трябва само договор между двете страни талона и гражданска или трябва още нещо? И другия въпрос е: във Франция с един талон ли са или два като при нас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 9:18 pm Заглавие: |
|
|
Въпрос- ти от коя държава ще закупиш караваната? _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
Баи Добри

Регистриран на: 03 Май 2016 Мнения: 69 Местожителство: Chatel France
|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 9:45 pm Заглавие: |
|
|
| Талона е един и се казва карта грис.Само договор ти прави и това е . талона се задрасква и се вписва срок кога е продадена.гражданска няма как да стане ,трябва да си правите сами.това е проблем във Франция |
|
|
 |
jorfii
|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 9:45 pm Заглавие: |
|
|
| peterco написа: | | Въпрос- ти от коя държава ще закупиш караваната? |
От България. И моят въпрос се усложнява, човека е във Франция в момента, майка му имала пълномощно. |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 10:26 pm Заглавие: |
|
|
Тук по закон вносителя регистрира ПС и декларира начина на придобиване. Другия вариант е с фактура и т.н.
Ако срещнете разбиране в ПП- регистрация, може да опитате следното- продавача, пред нотариус попълва декларацията за произход и внос. Ти попълваш същата, за да се свърже сделката и я купуваш с договор, както е по закон.
Отидете и питайте в ПП по местоотчет. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Я... не съм дочел. Пълномощното... не е невъзможно, но зависи за какво може да служи. Дали и дава право да попълва и декларира пред органи на властта различни факти и т.н. ...
Трябва да се пита на място с наличните документи. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
jorfii
|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2020 10:52 pm Заглавие: |
|
|
| peterco написа: | Я... не съм дочел. Пълномощното... не е невъзможно, но зависи за какво може да служи. Дали и дава право да попълва и декларира пред органи на властта различни факти и т.н. ...
Трябва да се пита на място с наличните документи. |
И аз не знам какво точно пълномощно има жената. Утре ще разбера, предполагам трябва да е упоменато дали има право да продава собственост на упълномощилия я. При това положение само договор между двете страни или? |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2020 7:49 am Заглавие: |
|
|
Не точно... както казах вносителя попълва и декларация за внос. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
Trifonov

|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2020 6:15 pm Заглавие: |
|
|
| peterco написа: | | Не точно... както казах вносителя попълва и декларация за внос. |
Peterco, това което пишеш е напълно вярно....по закон. Това, което се прави на 100% в бг. няма нищо общо.
Към купувача- във Франция такива продажби не се заверяват нотариално. Вариантите са ти два. 1. Вземаш талона и заминаваш- 99% така регистрират. Тук вече се сещай 2. Напълно законен, човека от Франция ти праща договора на френски в писмо. Превеждаш го при лицензиран преводач и в КАТ.
Сегашния ми кемпер е от Франция. Минал цяла Европа само с един талон, на френски номера и българска гражданска.  _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2020 6:20 pm Заглавие: |
|
|
В Сливен такива глупости рядко минават... Лошото е ако излезе проблем, което не е рядкост. Преди дни един приятел изрева с една джипка така... Сега си чака делото и с парите си стана обвиняем. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
Trifonov

|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2020 6:24 pm Заглавие: |
|
|
| peterco написа: | | В Сливен такива глупости рядко минават... Лошото е ако излезе проблем, което не е рядкост. Преди дни един приятел изрева с една джипка така... Сега си чака делото и с парите си стана обвиняем. |
Гарантирам ти, че в Сливен е същото. Имам познати вносители и от там.  _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Съб Яну 25, 2020 8:04 pm Заглавие: |
|
|
Познавам ги всичките... Когато продават за градски- регистрират и тогава продават _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
|